nae scrie:un incepator scrie:Cu tot respectul colegu',dar sa nu uitam ca sunt si ele "niste doamne" !
Pai .. daca tot sunt de respectat hai sa le ASCULTAM intai !
Cum construieste un roi natural si de ce ?
Cand se lasa ceara naturala ?
Cand oua lateral si nu central ?
De ce nu incep de la speteaza superioara ?
Respecta mentorul dar nu uita sa gandesti .
Nu vand NIMIC .

NAE, câtă stuparie știi?
Vezi ca este un topic undeva pt începători...începede acolo, aici e deja la aavansați.
Hai sa iti traduc eu...ramele lui sunt relativ noi, se vede ăsta după fagurele aall gălbui imediat sub speteaza, și zona maro, nu neagra unde s-a depus puiet, zona care este imediat dedesubt.
Unde vezi ceara lăsată, ca eu nu o vad?
Unde vezi oua lateral? Poate vrei sa spui puiet capacit care a eclozat in zona centrala unde se vede foarte clar puiet larvar.
Nu depun miere înzona de fagure alb-galbuie ccând fagurii sunt "tineri" pt ca albinele sunt mai" deștepte" ca tine...s-ar prăbuși fagurele natural (ăsta e unul din comportamentele diferite de care mai zic) mă rog sunt multe, dar trebuie sa ai ochi sa vezi,
Nae, tu ești aici pe post de Gica Contra și ai senzația ca dialogul în contradictoriu este funn...nu este, face foarte mult rău forumului, o haraiala continuă fără rost.
Nae, tu trebuie sa înțelegi ca ai experiența ZERO in ce expun eu aici, aașadar observațiile tale sunt incorecte sau în cel mai bun caz, incomplete.