Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde un incepator » 04 Sep 2015, 08:59

BUNKA scrie:
un incepator scrie:Aici apar acele pete luminoase,dar cu putina atentie se observa destul de bine ca este puiet larvar.

Rame clădite fain, stupi organizați, gratii șoareci, alea alea. ..foarte frumos!
Repeta tratamentul peste câteva zile, mai baga papa în rame, baga niște turte proteice nu mai mult de 250-300 g odată, și pregateste-te de multiplicări la anul.
Felicitări... arata fain!

Mulțumesc mult ,vezi daca am ascutat mentorul ! :lol:
un incepator

Mesajde un incepator » 04 Sep 2015, 09:04

BUNKA scrie:Poate reușesc sa fac un vaporizator pt AO, și le tragem un gaz prin octombrie.

Sa dea "Domnu'',ar fi tare bine pentru albinute. ;)
un incepator

Mesajde nae » 04 Sep 2015, 19:29

BUNKA scrie:Rame clădite fain, alea alea. ..foarte frumos!
Felicitări... arata fain!

Serios ? :shock:
S-au lasat din cauza parafinei ?
Incep sa depuna/capaceasca la un lat de mana sub speteaza superioara , pardon urdinis ,si la tine e fain ?
(asta legat de sistem ;) )
nae

Mesajde nae » 04 Sep 2015, 20:26

un incepator scrie:Cu tot respectul colegu',dar sa nu uitam ca sunt si ele "niste doamne" !

Pai .. daca tot sunt de respectat hai sa le ASCULTAM intai !
Cum construieste un roi natural si de ce ?
Cand se lasa ceara naturala ?
Cand oua lateral si nu central ?
De ce nu incep de la speteaza superioara ?
Respecta mentorul dar nu uita sa gandesti .
Nu vand NIMIC . ;)
nae

Mesajde vulpea » 04 Sep 2015, 20:32

pt.nae :nu cumva vrei sa exemplifici prin poze personale ceeace afirmi ?
vulpea

Mesajde nae » 04 Sep 2015, 21:24

vulpea scrie:pt.nae :nu cumva vrei sa exemplifici prin poze personale ceeace afirmi ?

Daca o am mai mica neaga afirmatiile mele ?
Trebuie sa violez sa inteleg crima ?
Afirmatiile mele nu sunt O ALTERNATIVA sunt doar adevarate ;bine, sunt in romana si mai greu de inteles /tradus cu ''gogu''.
:D
nae

Mesajde BUNKA » 04 Sep 2015, 23:24

Nae, ești în afară de orice subiect, și dacă ai răbdare ai sa înțelegi și de ce spun asta.
Nu trebuie decât sa urmărești topicul, eventual sa vezi ceva filme ce mai fac, sa urmărești evoluția stupilor mei, a numarului și puterii lor.
M-am saturat sa tot explic, cândam revenit am sșispus ca o fac doar pt a prezenta eevoluția familiilor, și pt a prezenta noutățile în măsura în care exista, în rest...te las sa cauți răspunsurile la dilemele tale pe pagina mea personala, pe facebook la atelierul meu unde sunt poze, explicații, pe acest topic, pe you tube...cu ocazia ăsta poate se leagă ceva în creierul tău pe care tot îl lauzi.
Sa trăiești, spor la studiu și....urmareste-ne !!
:)
BUNKA

Mesajde BUNKA » 04 Sep 2015, 23:38

nae scrie:
un incepator scrie:Cu tot respectul colegu',dar sa nu uitam ca sunt si ele "niste doamne" !

Pai .. daca tot sunt de respectat hai sa le ASCULTAM intai !
Cum construieste un roi natural si de ce ?
Respecta mentorul dar nu uita sa gandesti .
Nu vand NIMIC . ;)

NAE, câtă stuparie știi?
Vezi ca este un topic undeva pt începători...începede acolo, aici e deja la aavansați.
Hai sa iti traduc eu...ramele lui sunt relativ noi, se vede ăsta după fagurele aall gălbui imediat sub speteaza, și zona maro, nu neagra unde s-a depus puiet, zona care este imediat dedesubt.
Unde vezi ceara lăsată, ca eu nu o vad?
Unde vezi oua lateral? Poate vrei sa spui puiet capacit care a eclozat in zona centrala unde se vede foarte clar puiet larvar.
Nu depun miere înzona de fagure alb-galbuie ccând fagurii sunt "tineri" pt ca albinele sunt mai" deștepte" ca tine...s-ar prăbuși fagurele natural (ăsta e unul din comportamentele diferite de care mai zic) mă rog sunt multe, dar trebuie sa ai ochi sa vezi,
Nae, tu ești aici pe post de Gica Contra și ai senzația ca dialogul în contradictoriu este funn...nu este, face foarte mult rău forumului, o haraiala continuă fără rost.
Nae, tu trebuie sa înțelegi ca ai experiența ZERO in ce expun eu aici, aașadar observațiile tale sunt incorecte sau în cel mai bun caz, incomplete.
BUNKA

Mesajde pustu » 05 Sep 2015, 00:08

nae scrie:Cum construieste un roi natural si de ce ?

Am incercat si eu cu gogu ala si tot n-a vrut :lol:
Vrei te rog sa ma lamuresti ?
Sa traiesti nea Nae
BUNKA scrie:Unde vezi ceara lăsată, ca eu nu o vad?

Uite aici
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde BUNKA » 05 Sep 2015, 00:20

Aia nu e ceara lăsată, așa construiesc ele primele generații de faguri mai neregulat...încep de multe ori cu celule de trantor, se duc apoi cu lucrătoare...apar niște anomalii dar cu timpul aceste anomalii dispar.
Trecerea de la foi la fagure natural e mai "dureroasa" fagurii mai neregulatese muta iîn lateral, șise dau la cclădit intre...în primul sezon se reglează treaba, clădesc din prima la 5,3-5,2 mm...deci nu este vorba despre ceara lăsată acolo.
Este vb despre lipsa voastra de experienta în ce privește albina într-un context foarte aproape de natural.
Fără supărare Pustu, despre ăsta este vorba.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Sep 2015, 00:34

Sa continui cu Nae...
Deci, ar trebui sa fii mai puțin virulent, mai puțin contra, mai atent la ce vorbesc eu, mai atent la filme, explicații, mai atent la documentația care sprijină ceea ce spun eu...altfel, va veni ziua când voi cita din postarile tale NAE, sșivoi pune nniștepPoze filme cam greu de digerat.
Sa ne înțelegem...eu nu visez la ăsta, nu încerc sa mă autoconving...EU ȘTIU ASTA.
Ce te faci Nae dacă din 16 fac 100 pana la anul pe vremea asta?
Dar ce te faci dacă ajung ei sa zicem cum sunt ai lui Dee Lusby, sau ai lui Osterlund?
Eu știu ca se fac așa, ca am văzutcu ochii mei...tu iîncă nu.
Întrebare...daca de la 5 rame ME la începutde aprilie ajunge la 26 r delon sși 8 ME populat la 16 mai, cum va reacționa o familie normala la 26 de rame?...cum se duce pana la 16 mai?
Nae, fa un calcul..Lusby are pe 5-6 corpuri, dar nu goale ca la alții...uite la filme pe tube..câți dm patrati de fagure are acolo, cât e în rame de ale mele?
De ce se duc așa tare?
Nu știi, sau nu crezi, pt ca nu ai experiența cu așaceva.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Sep 2015, 00:41

Scriu acum pt toată lumea sa înțeleagă fenomenul...
Exista DOUA tipuri de GICA CONTRA. ..Este tipul celui ce nu știe, nu crede, nu face...și tipul celui care știe, "miroase" fenomenul si nu dorește ca el sa prindă la public !
De ce??
Simplu...pai dacă o familie forțată maxim Îți poate da 7-8-9 roi care datorita unor schimbări pe ici pe colo prin locurile esențiale au șanse mult mai mari sa nu crape ...atunci "cui mai vindem noi familii?"
Știu...treaba e terifianta dea dreptul. Știu ca sunt destui care așteaptă cu sufletul la gura sa vadă cum iernez, dacă mă duc în cap, sau dacă fac iar din rahat bici...de data ăsta va fi o surpriza plăcută pt unii, proasta pt alții, pt ca intre timp am mai prins câteva lucruri care vor face diferența, șianume...semne care indica o problema vvis-a-vis de infestarea cu varoa, am învățat sa le citesc pe sistemul ăsta, problema apare toamna Iulie august iîn anii cu infestațiimari, acum sștiu sa intervin, avem cu ce ...fara a chimiza fagurii.
Ce înseamnă asta? ....mult

Mai zic o idee și va las...Exista posibilitatea o tot spun de niște ani ca o familie normala dacă putem sa o numim așa sa ajungă la 80000-120000 de indivizi fără unificări, fără preluare de culegătoare, fără puiet mutat...de ce?
Am, scris de mult, nu mai repet...e timpul faptelor.
Dacă Malaiu e greu de digerat...sa vedeți cum va fi ăsta, familii enorme ca număr de indivizi, e adevărat mai mici...productivitate, randament bun excelent la înmulțirile, șanse mult mai mari, incomparabil mai mari la iernare pt roi.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Sep 2015, 01:03

O sa primesc o medalie pt asta :)
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Sep 2015, 01:13

:lol: :lol:
Nu pot sa mă abțin!
Auzi ce întrebare la Nae..."cum construieste un roi natural si de ce ?"
Nae...Ai ratat toate pozele, filmele și comentariile mele din ultimii 3 ani ??? :lol: :lol:
BUNKA

Mesajde un incepator » 05 Sep 2015, 09:38

Adrian,crezi ca se merita sa pierzi vremea dand explicatii unor oameni care nu cauta decat sa atace sau sa denigreze persoane care nici macar nu le cunosc ? Ba ca ceara e lasata,ba ca nu sunt ouate cum trebuie......si multe altele,nu le plac sistemul nu au decat sa mearga pe sistemul lor.In conditiile in care nu am cheltuit bani cu faguri artificiali,nu am pierdut timp cu lipirea lor,nu am folosit chimicale,nu am stat cu scara prin copaci,interventiile au fost foarte rare,am mancat si miere....si multe altele,eu unul sunt foarte multumit .....dar totusi sa nu uitam de binele facut albinei. Adrian ai respectul meu pentru tot ce faci,iar domnilor cu pricina ,le doresc toata sanatatea din lume,rame perfecte din toate punctele de vedere si albine cata frunza si iarba,iar cand voi ajunge sa cumpar miere de la ei sa nu-mi vanda.
Sanatate multa !
un incepator

Mesajde un incepator » 05 Sep 2015, 09:47

Pentru domnul "Nae &Pustu"..........daca nu va plac fagurii cum sunt crescuti si ouati,va pod da adresa stupinei ,nu de alta......dar daca vreti explicatii ,nu aveti dacat sa mergeti si sa luati albinele la rost de ce le-au construit asa.
un incepator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR