Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Măsura 141„Sprijinirea fermelor agricole de semisubziste

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Dec 2011, 20:53

proapis13 scrie:
balasbebe scrie:Inplanul de afaceri am trecut si comercializarea, asa ca pe viitor va fi o lectie buna,, sa trecem doar cresterea productiei.

Nu se poate fara sa fie trecuta comercializarea mierii,una din conditii fiind cresterea productiei de miere cu 20%
La mine scrie in planul de afaceri sa fac dovada comercializarii a 150kg in anul 1 si 2 si 370 kg in anul 3
M-am interesat si mi s-a comunicat ca nu este problema daca nu comercializez nimic in anul 1insa v-a
trbui sa recuperez in anul 2 si 3
salve :D

te salut proapis 13 !!! si la mine in proiect scrie 26 de stupi in anul 1 si anul 2 , in anul 3 urmand sa fie 63 de stupi , la fel in anul 4 si anul 5 ( 63 bucati ) !!!
cu mierea la fel !!! in anul 1, 2 va fi 30 kg comercializata , iar in anul 3, 4 ,5 va fi 210 kg !!!
mai am o nelamurire !!! mai scrie - dotarile fermei in anul 0 !!! si anume : centrifuga , afumator , tava de descapacit , furculita de descapacit , dalta apicola , masca !!! astea trebuiesc achizitionate DUPA aprobarea proiectului sau INAINTE ???
CERT ESTE CA CHIAR NU STIU !!!
acuma drept vorbind daca in anul 2 am 26 de stupi si comercializez 30 kg , iar in anul 3 sa cresc la 63 de stupi si sa comercializez 210 kg , mi se pare cam soada treaba !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 11 Dec 2011, 21:07

acuma drept vorbind daca in anul 2 am 26 de stupi si comercializez 30 kg , iar in anul 3 sa cresc la 63 de stupi si sa comercializez 210 kg , mi se pare cam soada treaba !!![/quote]

Luciane ... de ce iti faci ...probleme ? Rezulta o cantitate de 3,333....kg. miere/stup ...o rama cu miere ... intr-un an :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2011, 22:06

ves.lucian.zabrani scrie: cu mierea la fel !!! in anul 1, 2 va fi 30 kg comercializata , iar in anul 3, 4 ,5 va fi 210 kg !!!

Vezi ca s-a strecurat o greseala de redactare la proiectul tau
In mod normal pt a fi eligibil trebuie sa comercializezi minimum 10kg miere marfa per fam de albine
Asa se calculeaza viabilitatea fermei,exceptie fac zonele defavorizate
unde productia raportata/fam de albine sa nu scada sub 9,250kg
La calculul cantitatii de miere ce trebuie comercializata si care in mod normal
conf normelor europene era de 10kg/fam de albine s-a trecut cantitatea din certificatul de producator
de aia unii dintre noi avem mai putin si altii au sute de kg

P.S. Daca la tine in certificatul de producator a fost scrisa cantitatea de 260 kg miere produsa din care pt comercializare decat 30kg atunci e bine - poti sa verifici daca mai certificatul de producator - dar daca nu scrie asa atunci s-a gresit undeva
Aceste greseli care in prima faza te bucura pot duce la neeligibitate in anul 2
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Dec 2011, 22:14

in certificatul de producator scrie 26familii , productie estimata 120 kg , din care pentru comercializare 80 kg !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2011, 22:17

ves.lucian.zabrani scrie:in certificatul de producator scrie 26familii , productie estimata 120 kg , din care pentru comercializare 80 kg !!!

Cu un asemenea certificat de producator la Mehedinti nu s-a dat OK-ul la dosar :shock:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde pngflorin » 12 Dec 2011, 19:59

Stie cineva daca s-a afisat proiectele aprobate sau in ce stadiu se afla masura 141, sesiunea iunie 2011 ???
pngflorin

Mesajde alt stupar » 12 Dec 2011, 22:09

cica abia pe la sfarsit de ianuarie - inceput de februarie vor fi publicate proiectele eligibile :!:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde un OM » 12 Dec 2011, 23:09

O informatie aflata de la cineva, care stie de la cineva, care lucreaza undeva: dosarele vor fi controlate atent in fiecare an si nu de-abia din anul al treilea. Urmaresc in special concordanta dintre efectivele trecute pe hartie si starea din teren, ca si cheltuirea banilor din transele anuale pe echipamente apicole.
un OM

Mesajde kiloz » 12 Dec 2011, 23:26

un OM scrie:O informatie aflata de la cineva, care stie de la cineva, care lucreaza undeva: dosarele vor fi controlate atent in fiecare an si nu de-abia din anul al treilea. Urmaresc in special concordanta dintre efectivele trecute pe hartie si starea din teren, ca si cheltuirea banilor din transele anuale pe echipamente apicole.

Iar cu zvonpres. Ce ar fii ,sa ne dati informatii oficiale si corecte ?
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde un OM » 12 Dec 2011, 23:36

Scuzati-ma daca credeti ca dau zvonuri. Nu am facut decat sa repet vorbele unui oficial dib Giurgiu. Banii de la statul roman si din UE sunt tot mai putini, se incearca stoparea unora dintre apicultorii care fenteaza legile. Numele oficialului din APIA perniteti-mi sa nu-l spun. Sanatate.
un OM

Mesajde kiloz » 12 Dec 2011, 23:56

Controalele si verificarile sint facute de APDRP si nu de APIA, in cadrul masurii 141. Si nu ati gresit privind informatia ,controalele selective poate sa fie oricind in perioada derularii proiectelor.Problema este cu modul de prezentare a informatiei!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde alt stupar » 12 Dec 2011, 23:56

kiloz scrie:Iar cu zvonpres. Ce ar fii ,sa ne dati informatii oficiale si corecte ?

Ce chestie !
De unde informatii oficiale domnu` ?
Ce-ar trebui sa dam, exclusiv linkuri spre APDRP sau MADR ?
Ori sa dam interviu de angajare la institutiile sus-numite ?

Da` de ce nu vi matale cu "informatii oficiale si corecte" ?
Ia da un raspuns avizat colegului:
pngflorin scrie:Stie cineva daca s-a afisat proiectele aprobate sau in ce stadiu se afla masura 141, sesiunea iunie 2011 ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Ahile » 13 Dec 2011, 18:42

S-a mai virat in vreun judet transa 3 ? Că prin MH e liniste totala.
Ultima oară modificat de Ahile pe 13 Dec 2011, 21:30, modificat 1 dată în total.
Zambeste, maine va fi mai rau!
Ahile

Mesajde arnautu valentin » 13 Dec 2011, 21:25

cand am avut nevoie de informatzi raport de selectzie am sunat la apdrp si f amabili mi au spus exact cand afiseaza pe sait!cu oficiali... cu mai putzini oficiali.... cu semi oficiali!
adi1574
arnautu valentin

Mesajde pngflorin » 14 Dec 2011, 10:34

singurul lucru ce ma enerveaza este faptul ca de la depunerea dosarului, nimeni nu ma contactat pt o eventuala continuare ( foto, control,etc...)
pngflorin

Mesajde cidaniel » 14 Dec 2011, 11:37

Sunăi tu ?
cidaniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA