Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prisaca "SACARA" republica Moldova

Mesajde paul » 28 Oct 2015, 23:13

Florin Dobre scrie:Exemplific Nae...
Anul asta, debut salcam II, albina abia urcata pe 2-3 rame(1/1) in caturi...

In cate caturi ??? ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 28 Oct 2015, 23:14

Cate unul...
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 28 Oct 2015, 23:15

Florin Dobre scrie:Cate unul...

Lasa-te ! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 28 Oct 2015, 23:17

nae scrie:100- cantar (3 corpuri 1/1).
Extras maxim 40 Kg .
(cred)

La cuib cu cat 1/1 full de miere(2 corpuri 1/1) ajuns la 70 kg am extras cca 25...deci se potriveste. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 28 Oct 2015, 23:18

paul scrie:

Am zis salcam. Anul trecut la fs 3 corpuri(cuib cu 2x 1/1) era ceva obisnuit...deci nu ma las. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 28 Oct 2015, 23:23

Florin Dobre scrie:
paul scrie:

Am zis salcam. Anul trecut la fs 3 corpuri(cuib cu 2x 1/1) era ceva obisnuit...deci nu ma las. :lol:

Pe mine nu m-ar mira sa spuna Petru ca la salcam cu 5 rame de albina a umplut 2 caturi 1/1 !
Bineinteles, astrele-s de vina si priceperea stuparului ! :idea:
paul

Mesajde petru MD » 29 Oct 2015, 00:04

mai bine nu mai scriu nimic fratilor)))))) chear nam nevoe de asta ..... spun una si intoarceti alta am spus ca asta a fost un stup aa sa lucrat altfel la el asta e exeptie am spus nu odata si ce socoteala aveti ca va iesit din 3 caturi 40 kg asta cum pe o rama cite 1.4 kg???? adica daasa ar fii puneam si altreliea cat???
numi place sa povetesc mult dar si sa fiu sucit cum o faceti voi daca va multumiti cu ce avesti si faceti si credeti ca nu se poate mai bine atunci eu ridic minele si fiti voi cei invingatori//....
petru MD

Mesajde paul » 29 Oct 2015, 00:07

Petrisor ... n-o da in vals tango si nu crea ambuscada pe forum !
Iti demonstrez cu citatele tale !
paul

Mesajde paul » 29 Oct 2015, 00:09

petru MD scrie:nustiu cum e cu carpatina dar din cite eu inteleg ea este mult mai populata si din cauza aceasta nare de unde sa fie blocata. dar si caucazianca saraca care nare cred nici in jumate populatiea carpatinei nam intilnit cuiburi blocate inafara de cazu cind a fost regina mai proata sau spatiu limitat ca exemplu anu acesata la floarea sorelui stupu de pe cantar cu regina F1 caucazianca a facut ....kg ( multa nu sscriu cifrele ca stirnesc multe vorbe) dupa teorie cuibu ar trebui sa fie blocat dar cind am dat caturile la extragere( 3 caturi rama 1/1) jos avea 7 rame puiet virsta diferita
dar in fine fiecare lucreaza si obtine cum stie el nu vreau sa va contrazic mai bine sa fie cum spuneti ca aveti experienta mai mare....

NU SCRIE NICAIERI CA ERA STUP LUCRAT !!! :idea:
Spui doar ... stupul de pe cantar cu regina caucazianca !!! :idea:
In alt post ii spui lui Andrei Calinescu ca ... NU PREPARI STUPII PENTRU CULES !!!
Cum e ... Petrisor ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
paul

Mesajde Closcutz » 29 Oct 2015, 00:32

Faptul ca ajunge sa foloseasca 3 caturi 1/1 peste cuibul unei familii bune, iar albinele sa reuseasca sa le si umple nu cred ca are legatura cu stuparul, desi am tot respectul pentru munca lui Petru. Eu banuiesc ca e vorba de incarcatura mult mai mica de familii pe hectar de fls de exemplu. La noi in aglomeratia la care s-a ajuns esti foarte multumit cand iti umple o familie de productie catul de 1/1 indiferent de culesul abordat.
Closcutz

Mesajde Augustin78 » 29 Oct 2015, 00:36

salut.
Cred ca e si asta o cauza,supraaglomerarea pe mp2 si culturile hibride,sau astea modificate
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde pustu » 29 Oct 2015, 01:27

paul scrie:Petrisor ... n-o da in vals tango si nu crea ambuscada pe forum !
Iti demonstrez cu citatele tale !

Mai bine demonstreaza-mi mie cum faci tu 80 kg pe sezon si promit sa te fac dalailama-ul meu personal :lol:
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde mellis » 29 Oct 2015, 03:22

paul scrie:Eu, de fapt,n-am albine, am niste hymenoptere care nu-s in stare sa umple nici macar un cat de jumatate cu miere, la 8-10 rame cu puiet ! ;)

Paul, dupa parerea mea 8-10 rame cu puiet 1/1 este prea mult -> roiesc. Asta poate fi una dintre probleme. Sunt peste limita -vezi grafice prezentate de Gica pe forumul vechi..
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde pustu » 29 Oct 2015, 03:24

hai macar 50 si Imagine
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde mellis » 29 Oct 2015, 03:27

Vorbim de tei unde familiile sunt la maximul dezvoltarii, cules puternic, matca buna - este posibil, nu va mai mirati - cautati o zona buna de tei si o sa va lamuriti..
La salcam familia explodeaza - trebuie tinuta sub pragul roirii!
De la doua/trei caturi puse peste cuib (cazul meu - doua caturi 3/4 peste doua de cuib 3/4) blocajul cuibului este la limita sa tina familia sub pragul roirii.
Daca nu ati experimentat - trebuie sa gasiti vatra potrivita. Aveti tei in zona sa comparati? Merita cautarea unei vetre bune. Sunt zone unde nu merge - dar si unde merge se face treaba.
Sanatate.
Ultima oară modificat de mellis pe 29 Oct 2015, 03:37, modificat 1 dată în total.
mellis

Mesajde mellis » 29 Oct 2015, 03:29

pustu scrie:hai macar 50 si

Te invit la anu' ce vine la Timisoara sa vezi ca se poate - stationar in oras la tei. Iti dai seama ce se intampla intr-o padure cu tei?? Daca vrei poti si acum sa cantarim borcanele si catul doi de cuib ce mi-a indoit spatele la tratament de contact ;).
Sanatate.
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?