Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Afumaturi traditionale bait-uri

Mesajde gica.mosu » 15 Noi 2015, 21:05

B.K scrie:gratar+cuptor+plita+afumatoare......Amu ca sa fiu CARCOTAS....la cata caramida a intrat pt constuctiea"cazematei :D ) faceai o camera pt un sinistrat :idea: ....Arata super ,sa ai ci pune in -si ce pregatiiii in el...P.S cu brisca aia mai dat gata=o adevarata trusa de scule :shock: ..Ai si o reteta cu platica afumata :?: ...multumesc-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Cristian IONITA » 15 Noi 2015, 23:08

stil si eleganta

https://www.facebook.com/permalink.php? ... nref=story

si ..... cred ca si eficienta
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde cristian bh » 16 Noi 2015, 00:17

CATALIN scrie:Ba io am unu de la petrom are cam tot ce au ale voastre...probabil conteaza doar calitatea metalului
Is la ser dar diseara-maine pun poze cu el

Socoteste asa,....pe intelesul tau,....un ghiul de aur si unul spoit cu ceva asemanator cu aurul! ;)
Da auzi,...poti face un test,...la tine acasa,...ia o foaie A4,...scoate brisca,...si taie fasii subtiri,una intr-o mana,...si alta in cealalta! :|
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cristian bh » 16 Noi 2015, 00:29

Cristian IONITA scrie:stil si eleganta

https://www.facebook.com/permalink.php? ... nref=story

si ..... cred ca si eficienta

Maine dau sfoara-n Ardeal................care a-ti auzit mai fartate,de fumul cald si fumul rece? :shock: :lol:
Cica ar fi ultima fita-n regat! :lol:
cristian bh

Mesajde B.K » 16 Noi 2015, 02:00

Prefer fumul cald fara doar si poate!!!
@Nea Gica - noi la reteta ptr peste afumat folosim doar sare. O despici , ii dai cu sare , o lasi cateva ore bune sa-si traga sare , apoi 48 ore la uscat , dupa care urmeaza fumul, lemn de fag si rumegus. Daca pentru slana sau carnati e ceva mai usor , ptr peste e putin mai complicat , insa merita sa incerci.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde proapis13 » 16 Noi 2015, 16:14

Ia vezi Cataline,ai la adresa de mai jos planul de constructie
a unei afumatori cu aer rece,dimensiunile le treci tu...
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 7868932317
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Donbazil » 16 Noi 2015, 21:46

cristian bh scrie:
Donbazil scrie:Sal'tare!

Crede-ma,.....cand te vad ce banatzan tantzos esti,... din targul Binsului,......imi vine sa te ieu la vreo doua parechi de palme, :(*ase se consolideaza pretenia la noi) ....
.cum poti vorbi cu atata fala de liburca aia de rachie din banat? :o
Amu,serios,... :

Sal'tare!

Am mai spus-o si-o repet sunt nascut la Beius (la maternitate) dar familia mea a locuit in Sambata....Pana am avut 6 luni si atunci au emigrat in Banat! :shock:

Pe la Bihor am fost doar in vizita la rude dar legaturile s-au atrofiat, asa ca....Acuma "mis banatzan"... :lol:
Despre jignirea cu "liburca aia de rachie" nu vreau sa zic prea multe, dar nici nu incerc sa te lamuresc ca o rachie de 35 - 40 de grade este ceva deosebit....Simti aroma, dar asta numai cine se pricepe....La 55 de grade si peste, in afara de o arsura pe gatlej, eu n-am simtit....Vorbesc de palinca pe care am baut-o cand am fost in vizita la neamuri in Bihor.
Eu fac palica doar din struguri, pentru ca tuica de boasca nu-mi place ca pute si atunci o las sa curga lunga si cand termin boasca, toata tuica o mai bag o data si iese o palinca de care sunt multumit, dar nu o consum peste 50 de grade, asa ca daca-i prea tare, reglez taria prin diluare a cantitatii de alcool cu apa distilata. Am incercat si cu apa plata, dar se creaza depuneri....Cauza n-o cunosc, poate apa-i de vina....
Inca una de final: Am fost o viata de om " Domnu' sef" si fii sigur ca am beut mult mai mult decat am platit!.... :lol:
Nu stiu daca ai cunostinta ca la mine in "Tara Fagetului" este o zona unde nu prea se bea vin, doar rachie, c-asai traditia, deci ....( Eu fac pastoral la munte la Gladna Montana)!..... http://redesteptarea.ro/festivalul-rach ... 1828007.ht

Dar cum o rachie buna nu merge asa, pe inima goala, va recomand:
..........................................................................................................................
de Donbazil pe 24 Ian 2009, 20:11
Sal'tare!
Mai frati vanatori si pescari, va dau o veste grozava: Daca peste saptamana arma sta cuminte-n lada, ispita lucra... trec eu peste pod la Bega si vad ciopor de pescari. Ma opresc si-i intreb ce fac pe vremea asta mohorata si un amic imi arata cosu'. Sa pic nu alta. Plin de scobari. Si ceilalti aveau fiecare multimeee...
Ce sa fasc? Ca ins care se respecta, fuguta acasa, iau o varga fir subtire, carlig mic si niste pita moale si 'napoi la Bega; Pai daca au innebunit scobarii!!!
Ce mai tura-vura in vreo doua ceasuri fac cam 3 kile, bucati de 25 - 30 de centi, numa buni, da' ca scobarii... plini de oase...Ajung acasa si-i curat , sun pe un prieten si ma laud... De... ca orice pescar. si asa din vorba-n vorba prind ideea. CUCTA de scobar.
La noi in Banat la oala sub presiune i se spune cucta, nu stiu de unde vine termenul...
Pestii curatati i-am taiat in 3-4 bucati cam de 5 cm lungime, am curatat cam un kil de ceapa pe care am taiat-o pestisori ( solzi) si vreo 5 morcovi pe care i-am taiat rondele subtiri de 2 mm. Am sarat ( cam doua linguri rase de sare) si amestecat bine totul. In oala minune, am pus vreo 200 ml. de ulei si dupa ce s-a incins bine am golit amestecul de peste, ceapa si morcovi, am adaugat cam 100 ml. de otet,cateva boabe de piper intregi, cateva boabe de mustar intregi, vreo 10 foi de dafin si marele meu secret, doua lingurite de salvie uscata si pisata apoi am desertat peste toate un luitru de bulion facut in casa si am pus capacul. Am dat oala ( cucta) la foc mic pe soba de gatit, mai la margine sa nu fiarba tare si am lasat-o asa 3-4 ore. Cand a fost gata, am lasat-o la rece si a doua zi am deschis si am golit o parte din sosul gras adunat deasupra, sa nu fie gretoasa. A iesit ca si conserva de peste in bulion, da' zic eu... si au zis si musafirii, ca muuuult mai buna... Ce gust.... ce arome... si nici un os...Si-apoi sa te tii la beroace (Timisoareana la 2 litri) si la remy, pana catre dimineata....
Sal'tare!
Donbazil - Faget.
http://Donbazil.sunphoto.ro
Donbazil
Membru important
Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 16 Noi 2015, 22:17

Pomenea cineva ca n-a auzit de afumaturi cu fum rece... Exista tehnologia cu fum cald si cu fum rece. De la fum rece si rumegusul potrivit, capata pe langa aroma tipica si o culoare rosiatica, frumoasa. E veche si se practica, nu e nicio fitza.

Donbazil... rachia se tulbura cu apa plata din cauza sarurilor dizolvate in apa si care in alcool nu se mai dizolva. D`aia se tulbura. Si... ai dreptate! Unii confunda gradele cu calitatea (ma refer la gradele alcoolice). Mai exista buchet, aroma, gust, aciditate, consistenta... n-ai cum sa le mai simti cand arde tot si nici nu e sanatos sa arda.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristian bh » 16 Noi 2015, 23:00

,acu inteleg de ce esti ase mandru banatzan,....ma gandisem ca ai plecat de ginere si de aia am zis de ale parechi de palme (eram sigur ca stii si de gluma) :D
Un bihorean trait pana la varsta insuratului nu s-ar lepada de originea lui pt nimic in lume!
Noi nu jignim rachiea din banat,.....doar spunem cum ieste,....poti intreba pe oricare de aici si -ti zice acelasi lucru!
Si palinca are arome,...buchet,...cam 52,53 maxim atat se lasa,...si oriunde in lumea asta ii recunoscuta!
Anul trecut am fost pana in Franta,ca am cumparat ceva scule de pe net,...si am dus la mosul(73 ani) ce le-a vandut. un kil de palinca si un kil de miere,...si i-am zis sa ia o inghititura inainte de mancare si o sa intinereasca. :lol: .......i-am platit sculele si le-am lasat acolo,ca m-au lasat injectoarele la mcv prin Elvetia,(de acolo-s bristele).....apoi m-am dus dupa ele peste vreo 6 luni,..anul asta,...si mosul meu mi-a zis inainte sa merg a doua oara ca ...la prune est une merveille :) ,....asa ca i-am mai dus una!
Da si el m-a omenit cu niste sticle de vin du Provence! :D
Acolo am mancat cu el la un restaurant si necunoscand ce-ar fi... in ce scrie pe meniu,...am zis ca mananc ce mananca si el,...si am mancat o friptura tartar!Ei,..friptura asta ii o chiftea de carne macinata si maturata,cu ceva mirodenii prin ea ,dar de fript uita s-o mai friga,..deci ti-o pune intr-o forma ca o conserva,.cu ceva salate langa ..si o mananci rece si nimica fripta,si din politete!
Chiar duminica am vazut un episod cu mr Bean,...la restaurant cu asa ceva,....si mi-am amintit! :lol:
Am facut si io pesti ase in cuchta,....dar din aia mai mici obleti sau albisoara,...si iese buna!
cristian bh

Mesajde B.K » 17 Noi 2015, 22:25

Materie prima ptr afumat
Fişiere ataşate
image.jpeg
B.K

Mesajde B.K » 17 Noi 2015, 22:32

......
Fişiere ataşate
image.jpeg
B.K

Mesajde Donbazil » 17 Noi 2015, 22:56

Sal'tare!

Mai!....Da ce ma ienervezi!......Nu puteai sa pui si tu o poza cu niste carasei sau albitura, ca tot omu' ?...Ce-mi vii cu monstrii d-astia?....Sigur ai facut ghidushii prin photoshop!.....Asa ceva nu se egzista!....Dom'le cat fereastra!....Pfuai.......Mor!.....
:o :o :o :shock: :lol:
Donbazil

Mesajde CATALIN » 17 Noi 2015, 23:01

Imi vine sa plang....
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde lucky5strike » 17 Noi 2015, 23:17

Carlig... sau navod? 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde CATALIN » 17 Noi 2015, 23:23

Domnu Radut va rog sa va rezumati la titlul topicului
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde B.K » 18 Noi 2015, 01:02

lucky5strike scrie:Carlig... sau navod? 8-)

Navod bineinteles!
Maine seara va arat si rezultatul final.
@Donbazil nu-s chiar asa mari (4kg bucata)
B.K

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CASA SI GRADINA