Trantorul@ scrie:
ZIcea cineva ca vazuse un documentar facut de rusi care erau disperati si cautau prin muntii Siberiei prin pesterile/padurile de pe acolo sa mai gaseasca macar o FAMILIE IN RASA PURA DE CAUCAZIANA si nu prea gaseau !!! Oare de prosti cautau aia asa ceva si or facut si documentar ??? sau erau niste formatori de opinie ?
Da vad ca se sustine vehement si agresiv cum ca s-ar face mai mult bine decat DISTRUGEREA TOTALA !!! Se face bine pentru un timp ( cativa ani ) pana cand vor ramane doar metisi si atunci vor incepe sa apara problemele , asta nu se spune, se omite .... prosti rusii , francezii .... care zic sa tina altii de ce au ... FORMATORI DE OPINIE!!!
1. Si ai nostri de ce nu cauta sa mentina "Carpatina pura"? Cine ne opreste sa o mentinem si sa o amelioram? De ce ne vedem condamnati la "distrugere totala"? - E un comportament de tipul celor cu drobul de sare din povestea lui Ion Creanga.
Se striga in gura mare dupa ajutor si se da vina pe "altii care ne vor raul".
De ce nu reproducem dirijat?
De ce nu ne ajutam singuri fara a arata cu degetul?
Rasa oricum a degenerat si degenereaza cu sau fara importuri PENTRU CA NU AVEM GRIJA DE EA.
Principalii vinovati = noi - cei care accepta sa cumpere roi cu matci din botca de roire, cei care reproduc pentru vanzare din ceea ce nu le place sa-si tina pentru ei (fara sa se gandeasca la efectul de bumerang), cei care isi bat joc de calitate "ca vin banii si asa".
Am vazut un caz de purcel care nu se putea castra de subdezvoltat ce era si a ajuns ... vierul intregului sat.
Am vazut nenumarate animale frumoase pe care stapanul le-a macelarit ca erau frumoase si a reprodus ... ce nu i-a placut sa sacrifice - rebuturile.
Am vazut mosi "filosofi" care reproduceu "in draci" din familii roitoare, iar fraierii cumparau.
Am mai vazut matci tinute "la numar", "de mila" prin "haiducie", egalari de putere, etc, in loc sa se faca testare si selectie. iar anul urmator acestea fac si trantori care duc la degenerare in masa.
Si ne e mai confortabil sa dam vina pe straini !!!
2. Ai nostri de ce nu cauta prin scorburi?
Crescatorii de Buckfast cauta salbaticiuni prin muntii din Turcia si Africa si nu o fac de prosti. Cauta pentru ca sa infuzeze si sa capteze spre fixare caractere bune. Si sa stiti ca salbaticiunile respective sunt extrem de agresive, dar le cauta.
Dar ai nostri ce au de nu cauta sa conserve ce avem?
De ce (se amagesc ca) ar avea nevoie de legi care sa limiteze o tara intreaga?
Ca sa menti si sa conservi o rasa ai nevoie de o echipa de cativa oameni (SERIOSI) pe care-i poti numara pe degete. Nu e nevoie de masuri la nivel national!