Apicultorul,pai in primul rand nu injura,nu fumeaza si nu este betiv...este puternic,frumos si destept,intelept si il iubesc femeile..(ma refer exclusiv la mine) cunoaste toate secretele apiculturii si toate secretele familiei de albine(cu toate ca un singur apicultor de pe planeta a reusit asta:eu)
de ex: si acum ma dau exemplu pe mine ,pentru ca eu sunt singurul din lume care ma pot numi cu adevarat apicultor..
-familiile mele de albine sunt cele mai puternice si cele mai harnice(ajung la 200kg miere de stup/sezon intr-un an prost),matcile crescute de mine sunt super selectate si de super calitate(reusesc asta pentru ca apicultura si cresterea albinelor,implicit a matcilor,pentru mine nu au nici un secret,asa cum am afirmat mai sus).
-in stupii mei este o organizare perfecta,datorita priceperii mele.Niciodata nu se intampla sa blocheze cuibul,sa puna mierea sau propolisul in alta parte in afara de locurile unde eu vreau,nu exista rama fara miere necapacita,(inclusiv ramele cu miere de mana...PS. am vazut ca toti apicultorii au problema asta,albinele lor nu capaces mierea de mana...ha ha ha..ce sa zic,nu stiu cum sa le struneasca).
-nu exista boli,nu sunt agresive,sunt chiar prietenoase..le-am vazut de multe ori chiar jucandu-se cu cainii care pazesc stupina.
-nu se agita la transport si nici dupa,nu consuma miere iarna(pt ca stiu sa le organizez bine cuibul astfel incat sa hiberneze)
-incep dezvoltarea din luna februarie(intru la iernare pe 15-18 rame,iar in luna martie din fiecare stup fac doua familii pe cel putin 15 rame fiecare)
-nu roiesc..pentru ca si ele ma iubesc..
-nu zboara la vecini dupa apa si nici nu omoara cai sau alte animale
cam atat..
Ca orice intelept ca le stie pe toate,totusi am o nelamurire..nu inteleg de ce din unele oua ies albine si din altele ies niste albine mai mari(apicultorii din toata lumea le zice trantori),trantotrii astia nu-s buni la nimic,cu toate ca sunt mari ,nu sunt buni nici macar la apararea stupilor ca nici nu inteapa nici nu mushca..
eee totala confuzie..pai am sa va raspund tot eu:pentru restul apicultorilor sunt inutili trantorii,la mine sunt tottusi buni la ceva..in familiile mele trantorii mananca varoa,nosemoza ,loca,braula,triungulii,soarecii,prigoriile si hotii de albine.
Va multumesc,