Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ce calități specifice le posedă un apicultor ?

Mesajde Tankard » 13 Dec 2015, 22:34

ce calitati are un apicultor? va spun io,ca tot am maine multa treaba de dimineata,asa ca am desfacut o damigeana de vin sa ma relaxez inainte de furtuna.....:)
Apicultorul,pai in primul rand nu injura,nu fumeaza si nu este betiv...este puternic,frumos si destept,intelept si il iubesc femeile..(ma refer exclusiv la mine) cunoaste toate secretele apiculturii si toate secretele familiei de albine(cu toate ca un singur apicultor de pe planeta a reusit asta:eu)
de ex: si acum ma dau exemplu pe mine ,pentru ca eu sunt singurul din lume care ma pot numi cu adevarat apicultor..
-familiile mele de albine sunt cele mai puternice si cele mai harnice(ajung la 200kg miere de stup/sezon intr-un an prost),matcile crescute de mine sunt super selectate si de super calitate(reusesc asta pentru ca apicultura si cresterea albinelor,implicit a matcilor,pentru mine nu au nici un secret,asa cum am afirmat mai sus).
-in stupii mei este o organizare perfecta,datorita priceperii mele.Niciodata nu se intampla sa blocheze cuibul,sa puna mierea sau propolisul in alta parte in afara de locurile unde eu vreau,nu exista rama fara miere necapacita,(inclusiv ramele cu miere de mana...PS. am vazut ca toti apicultorii au problema asta,albinele lor nu capaces mierea de mana...ha ha ha..ce sa zic,nu stiu cum sa le struneasca).
-nu exista boli,nu sunt agresive,sunt chiar prietenoase..le-am vazut de multe ori chiar jucandu-se cu cainii care pazesc stupina.
-nu se agita la transport si nici dupa,nu consuma miere iarna(pt ca stiu sa le organizez bine cuibul astfel incat sa hiberneze)
-incep dezvoltarea din luna februarie(intru la iernare pe 15-18 rame,iar in luna martie din fiecare stup fac doua familii pe cel putin 15 rame fiecare)
-nu roiesc..pentru ca si ele ma iubesc..
-nu zboara la vecini dupa apa si nici nu omoara cai sau alte animale
cam atat..
Ca orice intelept ca le stie pe toate,totusi am o nelamurire..nu inteleg de ce din unele oua ies albine si din altele ies niste albine mai mari(apicultorii din toata lumea le zice trantori),trantotrii astia nu-s buni la nimic,cu toate ca sunt mari ,nu sunt buni nici macar la apararea stupilor ca nici nu inteapa nici nu mushca..
eee totala confuzie..pai am sa va raspund tot eu:pentru restul apicultorilor sunt inutili trantorii,la mine sunt tottusi buni la ceva..in familiile mele trantorii mananca varoa,nosemoza ,loca,braula,triungulii,soarecii,prigoriile si hotii de albine.

Va multumesc,
Tankard

Mesajde oroles » 13 Dec 2015, 23:16

In strainatate umbla vorba despre apicultori ca ar fi "zgarciti". Asa sa fie, oare? :D
oroles

Mesajde nae » 13 Dec 2015, 23:17

oroles scrie:In strainatate umbla vorba despre apicultori ca ar fi "zgarciti". Asa sa fie, oare? :D

NU .
Zgarcenia tine de caracter nu de profesie .
nae

Mesajde vevidadra » 13 Dec 2015, 23:32

Salutare Tancard ! Noi nu ne plîngem de soție și toată mămăliga din apicultură! Au fost timpuri și mai grele. Exemplu servește Anton Bunduchi, care a decedat în ziua cînd am făcut cunoștință cu el. Sa întîmplat la o șediță a apicultorilor din Moldova. Este scrisă o carte despre el și este editat un timbru poștal. La 95 de ani întreținea 40 de familii de albine.
http://www.literaturasiarta.md/pressvie ... 046&zidc=4
http://www.moldovastamps.org/catalogue_ ... lopeID=616
vevidadra

Mesajde Mircea_63 » 13 Dec 2015, 23:38

L-ai cunoscut inainte sau... dupa? :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde vevidadra » 13 Dec 2015, 23:59

Mircea_63 scrie:L-ai cunoscut inainte sau... dupa? :?

Am făcut cunoștință cu el înainte de începerea ședinței. Trebuia să fie decorat și cînd i sa citit numele, de emoții i sa făcut rău. Sa stins din veață în drum spre spital.
Arăta la o vîrstă de șaptezeci și ceva. Mi-au povestit colegii de el și am hotărît să fac cunoștință personal.
vevidadra

Mesajde Tankard » 14 Dec 2015, 00:20

vevidadra scrie:Salutare Tancard ! Noi nu ne plîngem de soție și toată mămăliga din apicultură! Au fost timpuri și mai grele. Exemplu servește Anton Bunduchi, care a decedat în ziua cînd am făcut cunoștință cu el. Sa întîmplat la o șediță a apicultorilor din Moldova. Este scrisă o carte despre el și este editat un timbru poștal. La 95 de ani întreținea 40 de familii de albine.
http://www.literaturasiarta.md/pressvie ... 046&zidc=4
http://www.moldovastamps.org/catalogue_ ... lopeID=616

Salutare,n-am vrut sa zic nimic si nici nu ma plang de ceva..doar am glumit.. :D

interesant,cum se numeste cartea? se gaseste si on line?
Tankard

Mesajde vevidadra » 14 Dec 2015, 00:31

Cartea se numește Omul de miere
vevidadra

Mesajde Tankard » 14 Dec 2015, 00:46

ms,o sa o caut ,singur nu o gasesc in tulcea prin librarii,dar ma descurc eu,multumesc
Tankard

Mesajde vevidadra » 14 Dec 2015, 22:40

Tankard scrie:ms,o sa o caut ,singur nu o gasesc in tulcea prin librarii,dar ma descurc eu,multumesc

Salut ! Cartea a fost editată în tiraj de 500 bucăți. Dacă o să am posibilitatea să o citesc eu, vei avea și dumneata acces la ea. Ținem legătura. Este posibil să fii și primul care o citește înaintea mea. Succese !
vevidadra

Mesajde vevidadra » 16 Dec 2015, 21:31

Salut !
De ce calități avem nevoie ca să nu încurcăm bugetul familiei cu cel al stupinei și invers ? :lol:

După părerea mea avem de făcut într-un an mai multe raporturi financiare:
- odată la sfîrșit de an la fiscale, unde poți fi șmecher.
- odată în an primăvara la albini, unde șmecheria nu merge.
- odată în lună în fața soției, unde ești șmecherit. :lol: :lol:
Aștept păreri !
vevidadra

Mesajde Florin Dobre » 16 Dec 2015, 22:07

Dpmdv apicultorul trebuie sa intruneasca urmatoarele calitati:

- sa iubeasca natura;
- sa se documenteze permanent;
- sa-si dramuiasca foarte atent resursele;
- sa-si adapteze tehnica de lucru conditiilor de baza melifera/clima/inventar;
- sa fie perseverent.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE