a_costy scrie:csaa scrie:Stii ca au incercat englezi asa (inca la mai au). Concluzia dupa un an a fost.....ca au sporit accidentele grave in zonele cu radare fixe. De ce? Nu stiu. Nici eu nici ei.
Eu cred ca disimularea radarelor in .....diverse e buna, dar unde trimiti o amenda pentru ca o masina inmatriculata in BG a depasit viteza legala?????????
La domiciliul soferului, indifferent daca-i bulgar, roman sau francez.
csaa scrie:Stii ca au incercat englezi asa (inca la mai au). Concluzia dupa un an a fost.....ca au sporit accidentele grave in zonele cu radare fixe. De ce? Nu stiu. Nici eu nici ei.
Eu cred ca disimularea radarelor in .....diverse e buna, dar unde trimiti o amenda pentru ca o masina inmatriculata in BG a depasit viteza legala?????????
La englezi nu stiu cum este dar am simtit pe propria-mi piele radarele din Austria. Acolo, au radare mobile tip pistol si camere fixe. Cele mobile le amplaseaza exact ca la noi, de parca politistii rutieri ar fi facuti de aceeasi parinti in toata Europa . Chiar daca , am inteles ca in au. nu sunt politisti rutieri specializati. Cele fixe sunt de regula pe autostrazi si in apropierea trecerilor de pietoni din orase. Amenda, daca o primesti si platesti pe loc, primesti chitanta de la politist. La cele fixe, vine acasa la proprietar in Romania, sau din alta tara, cu hartiile cu care trebuie platite la banca, iar la sfarsit iti multumeste, in limba germana bineinteles. Nu la toate radarele au toleranta de 10 km/h. Poti lua amenda si pentru depasirea vitezei cu 2 km. Daca amenda nu este platita, risti sechestrarea autovehicolului pentru ca amenda este pe nr. de inmatriculare! Eu, dupa ce am platit cateva amenzi pe loc si cateva in Romania, m-am lecuit si conduc de obicei sub limita legala atat in Austria cat si in Ungaria. In tara , caut sa nu depasesc 10 km peste limita!