Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde BUNKA » 31 Dec 2015, 00:06

janese scrie:Vorbesti ca un profesionist care rupe stilu' pe ME..vezi ca baietii meseriasi se dau cap in cap acolo pe videoclipul saptamanii la Angellily...ei au doua dileme

bunkane,eu incerc sa te las in plata ta cu ixperentele tale,dar te rog abtine-te de la vorbe d-astea ca mai sus!!!
ps...eu ce vad din ce propovaduiesti este ca mergi cu stupina ta numai in jos,totul din ce zici se bazeaza pe ,,ce voi face,o sa vedeti voi", plus ca mai nenorocesti financiar si pe altii!
atatam avut de zis

Pai de ce sa ma abtin...imi spun parerea, e problema dvs daca cititi sau nu ce scriu eu, e pb dvs daca vreti sa raspundeti sau nu in vreun fel sau daca imi dati ignore, e problema mea cum merg eu cu stupina ..nu vad de ce trebuie sa suferiti atat din cauza mea.
Da...ii voi nenoroci financiar pe vanzatorii de familii si roi ..dar dvs nu anticipati inca nimic...sa fiti sanatos.
Deci nu te mai aprinde asa "amice" ca e degeaba...sper sa te tii de cuvant si sa iti pastrezi parerile pt ca nu ma privesc ..

Inca ceva...daca nu-ti place ROGER DELON sub toate formele si variantele...sa fii sanatos, vezi ca are AltStupar niste roi sa-ti vanda pe conventional deci...aici e despre ...altceva...ai gresit tarlaua
Ultima oară modificat de BUNKA pe 31 Dec 2015, 00:13, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 31 Dec 2015, 00:08

andrei_calinescu scrie:
janese scrie:Vorbesti ca un profesionist care rupe stilu' pe ME..vezi ca baietii meseriasi se dau cap in cap acolo pe videoclipul saptamanii la Angellily...ei au doua dileme

bunkane,eu incerc sa te las in plata ta cu ixperentele tale,dar te rog abtine-te de la vorbe d-astea ca mai sus!!!
ps...eu ce vad din ce propovaduiesti este ca mergi cu stupina ta numai in jos,totul din ce zici se bazeaza pe ,,ce voi face,o sa vedeti voi", plus ca mai nenorocesti financiar si pe altii!
atatam avut de zis

Nea Eugene, atitudine barbateasca, ai ceva de spus, ii spui omului in fata nu...peste gard.
Daca am fi toti ca matale, am muta Elvetia aicea in Balcani.

Decat sa muti Elvetia aici...mai bine pleci in Elvetia !!
BUNKA

Mesajde janese » 31 Dec 2015, 08:24

acu doi-trei ani cand ai ramas fara albine, stii tu , unificari pentru superputere,pe urma iarasi ca voiai sa nu-i tratezi de varooza deloc ca auzisesi tu de vsh si ai crezut ca gata... si de fapt ai dat de vswc (te chinuiai sa lipesti cu scuipat coada la pruna), tot de la aia cu dadant ai recumparat!!! :lol: si acu tot aia cu dadant te asteapta si acum, cu deosebirea ca de data asta galeata cu albine va fi mai scumpa!!! bine ca ai galeata ca nu trebui sa mai dai banii, atunci si pe aia!! :lol:

Eu nu mi-as face niciodata ferma pe dadant...ME sau Delonul meu da..

nu ti-ai face pentru ca n-o sa ai parte de nici o ferma....de albine!!!!poate daca te iei de crescut ganganii!!! cutiile e posibil sa ti le cumpera aia cu porumbei!!!

Deci nu te mai aprinde asa "amice" ca e degeaba...sper sa te tii de cuvant si sa iti pastrezi parerile pt ca nu ma privesc ..

nu o sa vezi asta de azi incolo ! ca nici tu nu ti le-ai pastrat cand te freca grija ca ne batem cap in cap pe filmul saptamanii!

pentru aroganta pe care o afisezi, mai stuparelule, ieftina si fara suport apicol, :P in 2016 vei fi musteriul meu!
janese

Mesajde Adi Hodis » 31 Dec 2015, 10:39

DoarEu scrie:
BUNKA scrie:...

Nu am eu treaba pe partea aia de forum...nu am decat o singura postare acolo la apicultura canadiana...in care explicam-sa inteleaga tot p****tu-cum cred eu ca sta treaba cu antibioticele...si nea japonese a zis ca doar o generatie de albina e afectata de antibiotice...pai bun-bun,da' daca generatia asta e "subreda" cum mama :twisted: sa mai creasca atata puiet...creste...dar mult mai putin...si ala...cu chiu cu vai...deci in opinia mea tratarea preventiva cade.
BUNKA scrie:nea'rusu e mai mult decat profi, mananca de pe urma albinelor din laditele alea

Inteleg asta,bravo lui.Nu am spus ca nu poate nimeni sa faca apicultura profesionista pe tipul asta de lada,se poate,doar ca,cu un volum muuult mai mare de munca,o chestie care te poate baga...in faliment.Si eu nu am nici resursele,nici timpul,nici rabdarea necesara...-mai mult de 90% nu ar adopta stilu' asta de lucru,d'apai sa mai faca si "ferma de stupi"
Mai mult de 80% dintre cei pe care i-am intrebat de MER...mi-au spus ca nu s-ar apuca de stilu' asta...fiindca...multa manopera,multa 'tamplarie'...multa...bataie de cap.

@DoarEu ( adica tu colegule ),
Cati dintre cei 80% intrebati ... au vazut ferme apicole mari si modul de lucru ?.
Eu am vazut si am lucrat si d-aia intervin aici, ca sa zic asa ... in timp ce d-ta verifici 10 stupi Verticali cu rame 1/1 cu fund fix, sau stupi orizontali, eu am trecut de cel putin 20 de 'ailalti. Cum ?... toti avem de invatat. Nu le stim pe toate.

La Anu si La Multi Ani !.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde BUNKA » 31 Dec 2015, 11:00

janese scrie:acu doi-trei ani cand ai ramas fara albine, stii tu , unificari pentru superputere,pe urma iarasi ca voiai sa nu-i tratezi de varooza deloc ca auzisesi tu de vsh si ai crezut ca gata... si de fapt ai dat de vswc (te chinuiai sa lipesti cu scuipat coada la pruna), tot de la aia cu dadant ai recumparat!!! si acu tot aia cu dadant te asteapta si acum, cu deosebirea ca de data asta galeata cu albine va fi mai scumpa!!! bine ca ai galeata ca nu trebui sa mai dai banii, atunci si pe aia!! :lol:

Eu nu mi-as face niciodata ferma pe dadant...ME sau Delonul meu da..

nu ti-ai face pentru ca n-o sa ai parte de nici o ferma....de albine!!!!poate daca te iei de crescut ganganii!!! cutiile e posibil sa ti le cumpera aia cu porumbei!!!

nu o sa vezi asta de azi incolo ! ca nici tu nu ti le-ai pastrat cand te freca grija ca ne batem cap in cap pe filmul saptamanii!

pentru aroganta pe care o afisezi, mai stuparelule, ieftina si fara suport apicol, :P in 2016 vei fi musteriul meu!

Be my guest "maestre "!! :) :) :)
Ai grija la cucuie..vezi ca altii s-ar putea sa aiba capul mai tare !
Am observat ca.. finally...ati ajuns la concluzia ca sunteti(suntem) la furat cu apicultura aici in Romanica...cred ca este in primul rand meritul "maestrilor" asta..
Bine macar ca "maestrii" de la noi au inceput sa ia lectii de la Canada...nu uitati sa va uitati si la Rusia...poate poate trageti niste concluzii bune acum la ceasul senectutii (apicole)
Vezi ca nea' Balas voia sa dea mana cu mine...ce facusi? I-ai dat peste degete??
Hai la multi ani ca sa vezi ca negreatza din ceru' gurii e doar o iluzie optica !!
Spor la invatzat "maestre"!!

Baga si matale un termohigrometru in lazi si unul afara poate iti vin idei...mai inveti cate ceva !
BUNKA

Mesajde marco68 » 31 Dec 2015, 12:21

Salut, intru pe acest forum in speranta sa invat ceva mai bun.........e ultima zi a acestui an , cu bune cu rele ,invatam din toate,La multi ani cu sanatate!
Fii ca apa, prietene!
marco68

Mesajde janese » 31 Dec 2015, 13:41

si eu deasemenea! toata viata am de invatat!
acu cativa ani eram acuzat de rusisme in apicultura mea...si acu vad ca ,,stuparelul" ma invita la apicultura ruseasca!
treaba cu maestre...este ceva ce tu ai scos,stuparelule,eu nu am pretentia asta!
am zis...sunt cu ochii in 2016 pe ,,apicultura ta" !!!!(teoretica deocamdata si numai cu esecuri practice) :lol: )
janese

Mesajde DoarEu » 31 Dec 2015, 13:52

Adi Hodis scrie:@DoarEu ( adica tu colegule ),
Cati dintre cei 80% intrebati ... au vazut ferme apicole mari si modul de lucru ?.
Eu am vazut si am lucrat si d-aia intervin aici, ca sa zic asa ... in timp ce d-ta verifici 10 stupi Verticali cu rame 1/1 cu fund fix, sau stupi orizontali, eu am trecut de cel putin 20 de 'ailalti. Cum ?... toti avem de invatat. Nu le stim pe toate.

La Anu si La Multi Ani !.

Va salut!
Nu "d-ta" ci TU
Doar cativa din aia 80% au vazut pe viu...in rest...tuturor le-am aratat eu...sunt filmulete pe net garla...le-am explicat cum sta treaba,ce si cum,dar ei nu si nu...
in timp ce TU verifici 10 stupi Verticali cu rame 1/1 cu fund fix, sau stupi orizontali, eu am trecut de cel putin 20 de 'ailalti. Cum ?... toti avem de invatat. Nu le stim pe toate.
Nici nu ai cum sa aplici tehnologia de la MER pe Dadant-chiar daca ar avea fund detasabil-te-ar rupe de spate-un corp d'ala are muulte kile...
Incerc usor-usor sa scap de Dadant...cu toate ca vand si roiuri...cine vrea pe MER bine-cine nu-sa fie sanatos.
Daca nu voi mai avea "clientela" la roiuri in viitor...nu-i bai-fac roiuri la pachet.
Apicultura profesionista inseamna lucrul cu catul... ori..niste caturi de Dadant... :?
In legatura cu invatatul...asa este...nimeni nu stie TOT
Sanatate si un AN NOU FERICIT!
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde alt stupar » 31 Dec 2015, 14:13

Bunkane, la ce ”concrete” ai pe Deloane... tare mi-e ca mai inspirat erai sa denumesti topicul asta Stupul Roger Delon ca alternativa la stuparit !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Re: Stpul Roger Delon ca alternativa in suparit

Mesajde alt stupar » 31 Dec 2015, 14:22

BUNKA scrie:

Am un semnal clar de la cineva ca se foloseste cu mult succes pe stationar la noi in tara dar nu dau detalii ca nu vreau sa se aprinda lumea..pt mine e o confirmare care-mi da mare curaj..toti sunt hotarati sa pastreze Dadantul asa ca la ce bun sa popularizam prea mult?...o sa discutam asa pe la colturi, pe un topic doua fara sa facem prea multa valva, sau mai mult decat este cazul!
Cand se vor umple butoaiele atunci e vremea de comentat, pana atunci... :|[/quote]
Postarea asta-i de prin februarie 2013...
”cand se vor umple butoaiele...” si butoaiele tot goale prin pod, in asteptare...
Nu muri calule, pana creste iarba !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde activ » 31 Dec 2015, 15:04

alt stupar scrie:Bunkane, la ce ”concrete” ai pe Deloane... tare mi-e ca mai inspirat erai sa denumesti topicul asta Stupul Roger Delon ca alternativa la stuparit !

Dacă "contrele" s-ar rezuma doar la argumente şi ar fi stricat tehnice, la subiect ... fără răbufniri de orgolii şi personalități ... totul ar fi în grafic (perfect).

Eu îl felicit pe Bunka pentru curajul şi stăruință de a încerca şi experimenta ceva nou şi eco ... dar tot eu, consider greşit faptul de a pleca în cercetare cu prea multe NECUNOSCUTE deodată:
- un nou tip de cutie ... cu toate caracteristicile şi impicațiile ei ,
- celula micșorată (naturală) ... respectiv albină mică,
- fagure crescut natural ... în detrimentul celui artificial cu foiță de ceară său de pvc ,
- lipsa totală a tratamentelor antivaroa consacrate.

Consider că toate aceste "NECUNOSCUTE" nu trebuie experimentate, cercetate cumulativ, la grămadă ... ci trebuie luate separat, pe râd.

Cu acestea zise ... vă urez :
LA MULȚI ANI !!! ... şi ... UN NOU AN MAI BUN ŞI ÎNCUNUNAT CU SUCCESE !!!
SĂ FIM MAI BUNI !!!
Fişiere ataşate
FB_IMG_1450983445901.jpg
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde Florin Dobre » 31 Dec 2015, 15:13

Bunkane, eu iti apreciez eforturile experimentale.
Numa ca personal ma intereseaza finalitatea...sa am plus in tescherea cand trag linie la final de sezon. Ca daca n-am...nasol...ar trebui sa-mi iau un job si sincer nu stiu daca m-as mai putea adapta usor.
Asadar variantele promitatoare doar de succes nu ma mai incanta...imi plac rezultatele concrete. Iubesc albina dar daca n-as avea rezultate, m-as limita la 3-5 colonii si m-as consuma in altceva.
Totul pare mirific in apicultura...povesti frumoase/planuri indraznete...insa facturile si costurile traiului nu tin cont de vise. :!:
Ideea e sa avem capacul deschis la nou dar sa urmarim concretul. Cu riscul ca ma repet...iau ca exemplu pe aceia care produc cu adevarat miere marfa(sau alte produse ale stupinei) fiindca asta e scopul.
Sper din suflet sa ne rupi gura la finalul experimentelor tale, sa ai rezultate personale si nu ale nu stiu caror rusi din zone probabil diferite ca potential melifer.
Succes!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 31 Dec 2015, 16:48

activ scrie:Eu îl felicit pe Bunka pentru curajul şi stăruință de a încerca şi experimenta ceva nou şi eco ... dar tot eu, consider greşit faptul de a pleca în cercetare cu prea multe NECUNOSCUTE deodată:
- un nou tip de cutie ... cu toate caracteristicile şi impicațiile ei ,
- celula micșorată (naturală) ... respectiv albină mică,
- fagure crescut natural ... în detrimentul celui artificial cu foiță de ceară său de pvc ,
- lipsa totală a tratamentelor antivaroa consacrate.

Consider că toate aceste "NECUNOSCUTE" nu trebuie experimentate, cercetate cumulativ, la grămadă ... ci trebuie luate separat, pe râd.

Cu acestea zise ... vă urez :
LA MULȚI ANI !!! ... şi ... UN NOU AN MAI BUN ŞI ÎNCUNUNAT CU SUCCESE !!!
SĂ FIM MAI BUNI !!!

ALIN , respect .
Nu trebuie sa spun ca nu sunt fan Bunka , mi-a placut ca ''copil''= slabiciunea mea , ca ADULT isi asuma :)
Fara esec nu exista progres ; putini misca apicultura spre INAINTE , Bunka e unul dintre EI :shock:
Merita RESPECT .
NAE a primit de la EL si de la VOI , cati ati DAT ceva (nu ma refer la PARTURI) FORUMULUI !?
LA MULTI ANI BUNKA !
(sa n-o iei pe aratura ca te taxez ;) )
nae

Mesajde tuturicius » 31 Dec 2015, 19:02

La multi ani Bunka alaturi de cei dragi! Sa ai o productie cat se poate de mare de albine mici si fagurii cu celula mica mari cat roata carului!!!!!
tuturicius

Mesajde BUNKA » 31 Dec 2015, 21:52

La multi ani si voua si tot ce va doriti...dar inainte de toate va doresc sa aveti sanatate si chef de viata...si sa iubiti albinele !!
...restul..le-am bagat la cap...stiu ca ce fac eu e mers pe sarma, cu timpul va fi mai bine...terenul necunoscut mereu are surprize.
La multi ani !!
BUNKA

Mesajde vulpea » 31 Dec 2015, 21:58

pt. Bunka :cuplez la ideia ta de vanzare roi 'muste' mici / celule mici,cat si 'turnulet' 4 c = ? roni(ca sa facem in ciuda celorlalti).scriu f.serios !STIMA.
vulpea

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR