Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde BUNKA » 02 Ian 2016, 16:18

Valorile de -13 si 2 grade sunt de pe data de 1:01:2016 ora 9 dimineata
Ar fi bun daca as putea monitoriza si intensitatea zgomotului din interior..ar da indicii despre momentele din zi in care ele produc caldura, cat anume dureaza etc...momentele de liniste totala..am inteles ca exista softuri care pot monitoriza constant acesti parametri, nivel CO2 etc
S-ar putea face un grafic pe perioada intregii iernari..nu am asa ceva dar mi-as dori sa colaborez cu cineva care poate sa imi puna la dispozitie jucariile astea macar pt o iarna.

Am observat ca la izolarea exterioara nu se produce condens in interior...nu acelasi lucru se intampla la izolarea interioara, diafragme saltelute etc
Umiditatea in stup neizolat cu plasa si sibar inchis, 2 corpuri ME cu 3 urdinise deschise in zi fara ceata, cu soare 80 %...in acelasi moment in roi mic impachetat din palet 64%

In paletul izolat am 8 roiuri mici...cei de jos sensibil mai tari aproximativ 9 rame delon (varianta mea)..echivalent al 5.8 rame 1/1...deasupra am roi mai slabuti mai tarzii 5-6 rame echivalentul a 3-4 rame dadant 1/1...deci minusculi :))
Valorile le inregistrez la unul din roii mici de sus unde am putut baga sonda pe gaura
BUNKA

Mesajde jiji » 02 Ian 2016, 16:37

sal bunka, cred ca programul nero are si functie de inregistrat, si daca pui microfonul la stup cred ca o sa poti face ceea ce vrei tu , plus ca acest program iti arata ce ai inregistrat sau o melodie in linii grafice pe care le poti comprima pe sa iti dai seama mai bine si totodata le si poti asculta marid tempo ul iti poti da seama de variatii.
jiji

Mesajde BUNKA » 02 Ian 2016, 16:38

In Canada vb despre ME doua corpuri full, echivalentul a 14-15 rame dadant 1/1.. 4 pe palet, izolatie net superioara, acolo se produce caldura fara efort...masa de albina f mare...aprox 56-60 rame 1/1 Dadant...asa se explica faptul ca la -33 grade afara in interior exista puiet..diferenta de 60-70 grade intre exterior si miezul ghemului...grosime izolatie 5 cm, saltwa deasupra de 10-15 cm.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 02 Ian 2016, 16:39

jiji scrie:sal bunka, cred ca programul nero are si functie de inregistrat, si daca pui microfonul la stup cred ca o sa poti face ceea ce vrei tu , plus ca acest program iti arata ce ai inregistrat sau o melodie in linii grafice pe care le poti comprima pe sa iti dai seama mai bine si totodata le si poti asculta marid tempo ul iti poti da seama de variatii.

Multzam...nu te-am mai sunat atunci...multe pe cap !!
Am observat momentul maxim de strangere a ghemului...ora 5 dimineata...momentul inceperii relaxarii ora 9:30-10 dimineata...moment maxim relaxare ora 13-14...atunci temperatura creste semn ca ghemul se afana se mareste si pierde caldura...tot atunci are loc repozitionarea.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 02 Ian 2016, 17:03

jiji scrie:sal bunka, cred ca programul nero are si functie de inregistrat, si daca pui microfonul la stup cred ca o sa poti face ceea ce vrei tu , plus ca acest program iti arata ce ai inregistrat sau o melodie in linii grafice pe care le poti comprima pe sa iti dai seama mai bine si totodata le si poti asculta marid tempo ul iti poti da seama de variatii.

Multumesc mult Jiji...se cheama Nero Wave Editor
O sa incerc ;)
BUNKA

Mesajde vulpea » 02 Ian 2016, 21:40

pt.cristian bh :te cheama cumva Bunka ?
vulpea

Mesajde cristian bh » 02 Ian 2016, 23:09

vulpea scrie:pt.cristian bh :te cheama cumva Bunka ?

pt vulpea! :)
Dupa cum bine ai retinut,....sunt doar cristian bh!Mi-e suficient! :D
O intrebare,.....care in mod normal nu era necesara,....dar cum nevoia impinge,... ;)
Cumva MP ,....spre colegul Bunka,ti-e cumva restrictionat? :shock:
Cand scrii pe forum(te rog sa retii asta)comunici cu toti userii,...si matale tocmai ne-ai bagat in ceata,...de inceput de an,...ai deschis o discutie(cica sa ne si fie ciuda pe deasupra) :lol: si acu o dai cu Cheile Bicazului!
Dupa ce raspunzi la intrebarea anterioara,...dezvoltam chestiunea,...din simplu motiv ca sunt interesat,..
De vanzare,.....de cumpareare,...uite ca nici io nu-s inca hotarat!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde vulpea » 03 Ian 2016, 02:13

pt.cristian bh :ca sa fii linistit ca 'te-am ascultat' anticipat,afla ca am dat MP,inainte de a-mi da 'indicatia ta pretioasa'.si ca sa-ti 'traduc' si ce am vrut sa transmit :am vrut sa-l asigur si din partea mea ca ce incearca ma intereseaza si pe mine si chiar sunt amator sa incerc si eu ce vrea el sa faca.acum ti-e clar mesajul ?
vulpea

Mesajde vulpea » 03 Ian 2016, 02:22

PS.chiar daca sunt si eu din provincie la origine(MH),am trecut de mult de faza cu mistocareala provinciala.daca m-am adresat cu precizie la cineva anume,nu inteleg care-i deranjul si aprecierea ta defavorabila la adresa mea cu atat mai mult ca sunt cu mult mai in varsta ca tine(stii sa respecti oamenii in varsta ?).apreciez ca a fost un nejustificat atac la persoana,asa-i admin ?
vulpea

Mesajde BUNKA » 03 Ian 2016, 09:25

7:00 dimineata, afara -13 grade in ladita 2,3 grade 70 % umiditate
Cer noros, umiditate atmosferica .
BUNKA

Mesajde vulpea » 03 Ian 2016, 09:59

Bunka,incearca sa gasesti si sa cumperi niste chinezarii de branturi,electrice insa,care cu niste barerii AA('gloante' mai groase de telecomanda) te scot frumusel din noapte geroasa=tin 5 ore;ia baterii reincarcabile.
vulpea

Mesajde cristian bh » 03 Ian 2016, 12:32

pt d-ul vulpea,
Faptul ca stiti ca sunteti mai in varsta ca si mine,....nu se datoreaza nici Minervei,...nici mitzei omida!
Ci pur si simplu ca eu,....provincial sadea,am gasit de cuviinta sa-mi trec varsta avatar!
Stii de ce????
Tocmai pt a nu invoca ceea ce dumitale o faci in mod patetic,..acuzandu-ti interlocutorii de lipsa de respect pt cei mai in varsta,....ca si cum registrul nasterilor ne- ar fi la indemana!
Si totodata cel al aristocratilor! ;)
Unde vezi d-ta atac la persoana sau apreciere defavorabila?
Uite, eu sunt interesat de tehnica dumitale poliglota, :D ....de crestere si tehnologizare a albinei,...
posibil sa devin(datorita dumitale binenteles)un fan vulpe!
De aceea insist cu intrebarea,,,,,vinzi sau cumperi,???...ca inca nu sunt dumirit! :?
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde proapis13 » 03 Ian 2016, 14:55

cristian bh scrie:Uite, eu sunt interesat de tehnica dumitale poliglota, :D ....de crestere si tehnologizare a albinei,...
De aceea insist cu intrebarea,,,,,vinzi sau cumperi,???...ca inca nu sunt dumirit! :?

Si eu am fost interesat si...nu am primit inca un raspuns...mai astept...
Pentru protejarea speciei pe arealuri,sunt primul interesat ca cumpar material biologoc de la MH...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde BUNKA » 03 Ian 2016, 18:59

cristian bh scrie:pt d-ul vulpea,
Faptul ca stiti ca sunteti mai in varsta ca si mine,....nu se datoreaza nici Minervei,...nici mitzei omida!
Ci pur si simplu ca eu,....provincial sadea,am gasit de cuviinta sa-mi trec varsta avatar!
Stii de ce????
Tocmai pt a nu invoca ceea ce dumitale o faci in mod patetic,..acuzandu-ti interlocutorii de lipsa de respect pt cei mai in varsta,....ca si cum registrul nasterilor ne- ar fi la indemana!
Si totodata cel al aristocratilor! ;)
Unde vezi d-ta atac la persoana sau apreciere defavorabila?
Uite, eu sunt interesat de tehnica dumitale poliglota, :D ....de crestere si tehnologizare a albinei,...

Genul ăsta de discuții este inutil, bbătutul apei în piua..mai bine discutați despre John Harbo sși testul VSH șicum se poate face o sselecție bine gândită pt rezistență.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 03 Ian 2016, 21:21

03:01:2016
Ora 20:20 -15 grade afară , +1,6 grade în interior ...în palet izolat.
umiditate 70% cer noros

diferența de 16,6 grade
Ultima oară modificat de BUNKA pe 03 Ian 2016, 21:27, modificat de 2 ori în total.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 03 Ian 2016, 21:22

Ups...s-a postat de doua ori..oricum se vede ca cu cât mai mult scade temperatura, cu atat mai mare diferență între ce e înăuntru și ce e afară...clar ele încearcă sa mențină cu efort ( consum) temperatura ghemului în anumite limite...deci grupând, izolând influientam consumul...Este clar...
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR