Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde janese » 05 Ian 2016, 12:14

nu am nimic impotriva sa ma tzii in suturi tot anu!!!dar la orice postare ce o facem si tu si eu,punem si un foto nou din activitatea noastra din stupina cu albinele(activitatea mea) si cu apicultura (activitatea ta!) :D esti de acord ?

nu ma,,,pai daca nu apuc primavara ?...suturi periodice...dar...grele!!!
janese

Mesajde BUNKA » 05 Ian 2016, 12:21

janese scrie:nu am nimic impotriva sa ma tzii in suturi tot anu!!!dar la orice postare ce o facem si tu si eu,punem si un foto nou din activitatea noastra din stupina cu albinele(activitatea mea) si cu apicultura (activitatea ta!) :D esti de acord ?

nu ma,,,pai daca nu apuc primavara ?...suturi periodice...dar...grele!!!

Ok "profesore "...

STUPARELU' NESIMTIT
BUNKA

Mesajde lucky5strike » 05 Ian 2016, 12:28

Asa-i in tenis... mai bine dai decât sa primești...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde janese » 05 Ian 2016, 12:37

la ok profesore iti lipseste un foto!!pai ce ne-am inteles??? nu trebui sa te semnezi ca te stiu ca esti nesimtit!! :D
Fişiere ataşate
CAM05134.jpg
janese

Mesajde tuturicius » 05 Ian 2016, 12:45

Oricum treaba-i ca dupa ce vine canadianu' si detoneaza o atomica din care ricoseaza albine in toate partile nici unu' nu mai suntem asa de siguri pe ce faceam pana acum :lol:
tuturicius

Mesajde gica.mosu » 05 Ian 2016, 13:41

....Apicultorul..."CANADIANUL" este in multi dintre noi in ROMANIA...daaar stiu sa tina "oala" acoperita si nu dau toti din "casa"... :oops: ...P.S-Adi,Jane,voi certati-va=jigniti-va....ca poati asa mai dati cate ceva si pt "ceata" lui"PITIGOI"...... ;)
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde tuturicius » 05 Ian 2016, 15:02

Apai daca nu dau din casa ... sa le fie de bine ;)
tuturicius

Mesajde cristian bh » 05 Ian 2016, 18:27

gica.mosu scrie:....Apicultorul..."CANADIANUL" este in multi dintre noi in ROMANIA...daaar stiu sa tina "oala" acoperita si nu dau toti din "casa"... :oops: ...P.S-Adi,Jane,voi certati-va=jigniti-va....ca poati asa mai dati cate ceva si pt "ceata" lui"PITIGOI"...... ;)

Da ci,moshu, :? n-ai loveli di un termometru in sufragerie?
apoi,...daca te simti confortabil,...ce nevoie ai de termometru??? :shock:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cristian bh » 05 Ian 2016, 18:35

Apropo,.....io ce-s un nostalgic in domeniul apicol,cu sicrie orizontale,,,20r,....cate o familie in stup,...peste podisorul din scandurele am aruncat niste ziare,...si la revedere,..in primavara!
Si oleaca de iarna este si aici la poalele Apusenilor!
Numa prima zi de iarna am lasat caminul de la reteaua de apa neizolat,...si ciuciu apa a doua zi! ;)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Barbu Florin Nicolae » 05 Ian 2016, 19:47

Io de pe pagina trecuta vad un singur lucru:Janese il iubeste(apicol vorbind) pe Bunka.De ce?Simplu :daca pe un om nu il suporti,nu vorbesti cu el!daca Janese vorbeste cu Bunka inseamna ca ii pasa de toate esecurile si realizarile .Cu alte cuvinte ,omul cand se enerveaza nu se mai controleaza si mai da din casa fara sa vreie(vrea).Cu aceasta ocazie mai invatam si noi daca citim ceea ce nu vreau ei sa scrie.
Sanatate!
Barbu Florin Nicolae

Mesajde janese » 05 Ian 2016, 21:53

ma...acum daca ma intalnesc cu bunkanu,vorbim ca si cum nimic nu s-a intamplat
vezi ca am scris undeva ca prin el ,sunt identic eu la 25-30 ani!!! :P

treaba cu,, datul din casa " : aveti voi probleme cu ,,secretomania",dar parerea mea e ca unul care-si ia albine acum,si cu unu care il dirijeaza doi-trei ani,si cu atata informatie la care are acces,nu ii mai trebuie un ,,batran"...doar daca nu e capos sa repuna coada la pruna!!!! astia tineri, sunt avizi dupa ,,secrete"...si-i inconjoara pe cei batrani cu o aura de ,,maestre",etc,etc!! si nu e cazu!!! si sunt sunt batrani carora le place ,,aura" asta de mister,detinatori de secrete,etc!!!
cel batran sa nu faca caz postura lui de ,,miezul de la dodoasca" dar nici cel tanar sa nu se dea zmeu!!!!

aia batranii,mai ales pensionarii cu stupi,nu-i mai ia nici dracu in seama in societate,mai ales daca au avut o postura de conducere in campul muncii,observ in viata de zi cu zi ca mai ales profesorii!! si cand prind curentul in care pot ,,prinde viteza" se arunca pe val!!!,,,,...iar cei tineri cu entuziasmul lor(caracteristic) vor sa rupa pisica!!! deh!! eternul conflict intre generatii!!!
janese

Mesajde Adi Hodis » 05 Ian 2016, 22:19

BUNKA scrie:Ha ha...
Nu ai invatat nik din intelepciunea populara...
De la tat prostu' ai de invatat cate ceva...
Si inca una..
Calu' moare de drum lung si p r o s t u de grija altuia..

Amandoua sunt valabile :)

Aia de pe ME si MER mananca chibrituri acum cand vad ce scrii matale...iti faci dushmani
Sa inteleg ca nea' Balas nu mai poate nici el sa umple rama 1/1...

Aaaa...stai ca m-am prins pana la urma...
Deci matale "maestrul" care umple rama 1/1 dadant esti mai tare in albine decat aia din Australia, Canada..SUA ...care umplu rame 3/4....aaaam inteleeeees !!!

3/4= 8,3 dm2. A mea 7,15 dm2.....am inteles, eu is mai fraier ca ei si ei mai fraieri ca matale :)...iar aia cu MER ...SUNT CEI MAI FRAIERI :)

Ti-am inteles rationamentul...profund intr-adevar !!
Asta inseamna experienta de o viatza ...

Apai mai Aditza ma, stii cand m-am convins eu cum e cu fraireala ? ... pe vremea cand aruncam basca in sus, mult prea devreme !. Planuri, vise si dorinte mari ... dar cand a fost momentul real de dat cu basca-n sus, imi venea sa dau cu ea de pamant !. :lol:
De atunci, dau cu basca in sus doar dupa ... nu inainte. Asa ca in cele din urma, tat patzitu-i priceput.
Tu nu vrei sa te lasi mai prejos, a ?.

PS
Mai ai tichia ?. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde BUNKA » 06 Ian 2016, 08:38

Adi Hodis scrie:
BUNKA scrie:Ha ha...
Nu ai invatat nik din intelepciunea populara...
De la tat prostu' ai de invatat cate ceva...
Si inca una..
Calu' moare de drum lung si p r o s t u de grija altuia..

Amandoua sunt valabile

Aia de pe ME si MER mananca chibrituri acum cand vad ce scrii matale...iti faci dushmani
Sa inteleg ca nea' Balas nu mai poate nici el sa umple rama 1/1...

Aaaa...stai ca m-am prins pana la urma...
Deci matale "maestrul" care umple rama 1/1 dadant esti mai tare in albine decat aia din Australia, Canada..SUA ...care umplu rame 3/4....aaaam inteleeeees !!!

3/4= 8,3 dm2. A mea 7,15 dm2.....am inteles, eu is mai fraier ca ei si ei mai fraieri ca matale :)...iar aia cu MER ...SUNT CEI MAI FRAIERI :)

Ti-am inteles rationamentul...profund intr-adevar !!
Asta inseamna experienta de o viatza ...

Apai mai Aditza ma, stii cand m-am convins eu cum e cu fraireala ? ... pe vremea cand aruncam basca in sus, mult prea devreme !. Planuri, vise si dorinte mari ... dar cand a fost momentul real de dat cu basca-n sus, imi venea sa dau cu ea de pamant !. :lol:
De atunci, dau cu basca in sus doar dupa ... nu inainte. Asa ca in cele din urma, tat patzitu-i priceput.
Tu nu vrei sa te lasi mai prejos, a ?.

PS
Mai ai tichia ?.

Ma gandeam eu ca ai sa zici ceva ca...deh..LERU-I LER /MER-ui MER !! :)
NO..sa ma explic...cand aveam albine mai multe am fost sfatuit din mai multe directii sa fac experimentul pe un nr mai mic...ei si am redus numarul ...intre timp am ajuns si eu la concluzii la care au ajuns si altii mai smecheri ca mine...din ta.plarie nu faci bani, iti trec multi prin mana e adevarat insa putini raman in buzunar, daca mai pui la socoteala riscurile meseriei, munca grea ( cand faci ceva volum..nr mare de ore de munca)..si inca ceva...ajungi la fel de fel de probleme si ne-ntelegeri...un coleg al nostru cunoscut bine din bransa mi-a si zis..."Adi sunt unii care vor ieftin, repede si daca se poate sa le mai dai si niste bani indarat"....asa e !
La "Tot din apicultura canadiana" a intrat un nene si a zis...are 1000 de stupi si atelier de tamplarie si pe 17 mil nu ii vine nimeni nici in atelier nici la albine...asa e...eu v-am mai zis!!

Drept urmare am luat decizia sa ma reapuc serios de data asta de albine, sa fac ce fac apicultorii canadieni...fac sute de lazi dar nu pt altii ci pt ei !!!
Puteam sa dau in stupi cu Formic cu Oxalic picurare, cu Oxalic sublimat..nu am vrut pt ca treaba cu albinele ramasese de experiment...pot sa schimb lucrurile radical si unii dintre voi stiu asta...adica " eu stiu pe un' se pisha matca " !!

Ai vazut ca-s tare in proverbe...il stiu si pe ala...nu zi hop pana nu sari !!...stiu ca acu' am zis inainte..
BUNKA

Mesajde BUNKA » 06 Ian 2016, 08:47

janese scrie:ma...acum daca ma intalnesc cu bunkanu,vorbim ca si cum nimic nu s-a intamplat
vezi ca am scris undeva ca prin el ,sunt identic eu la 25-30 ani!!! :P

treaba cu,, datul din casa " : aveti voi probleme cu ,,secretomania",dar parerea mea e ca unul care-si ia albine acum,si cu unu care il dirijeaza doi-trei ani,si cu atata informatie la care are acces,nu ii mai trebuie un ,,batran"...doar daca nu e capos sa repuna coada la pruna!!!! astia tineri, sunt avizi dupa ,,secrete"...si-i inconjoara pe cei batrani cu o aura de ,,maestre",etc,etc!! si nu e cazu!!! si sunt sunt batrani carora le place ,,aura" asta de mister,detinatori de secrete,etc!!!
cel batran sa nu faca caz postura lui de ,,miezul de la dodoasca" dar nici cel tanar sa nu se dea zmeu!!!!

aia batranii,mai ales pensionarii cu stupi,nu-i mai ia nici dracu in seama in societate,mai ales daca au avut o postura de conducere in campul muncii,observ in viata de zi cu zi ca mai ales profesorii!! si cand prind curentul in care pot ,,prinde viteza" se arunca pe val!!!,,,,...iar cei tineri cu entuziasmul lor(caracteristic) vor sa rupa pisica!!! deh!! eternul conflict intre generatii!!!

Sa vezi ce te strang de mana daca te prind !!
BUNKA

Mesajde janese » 06 Ian 2016, 09:56

:D mai du-te dracu,acu de dimineata!!!! :lol: :lol:
Fişiere ataşate
l.jpg
janese

Mesajde sammy » 06 Ian 2016, 11:15

Uraaa!
Fişiere ataşate
10540364_827747133915144_943762652775683197_n.jpg