Am evitat sa scriu,....cu toate ca sunt destul de indignat,...avand doua fetite,una in clasa 1 si cea mica face acusi doi ani!
Nici nu stiu cum sa interpretez situatia din cele doua tari,adica Norvegia si tarisoara unde m-am nascut,si am ales sa raman.
Descopar o tara unde statul pt protectia copiilor,pt dreptutile lor,este capabila chiar sa-i ia de langa parintii care nu respecta legea,.....creand durere si suferinta totodata,...dar in opinia lor spre binele si viitorul acestor copii,...iar pe de alta parte,in tarisoara mea,unde copilul meu este discriminat intentionat de autoritatile statului,de institutia de invatamant unde isi desfasoara activitatea de formare spre viitor.
A inceput si trimestrul doi,si incontinuare i se refuza in continuare transportul la scoala si inapoi ,cu toate ca am intalnit directorul scolii cu ocazia serbarii,am discutat cu el,...apoi am fost si la primarie , am discutat telefonic atat cu o doamna inspectoare cat apoi si cu inspectorul general al jud BIHOR!
Acesta mi-a spus ca eu doar presupun ca nu se doreste transportul fetitei,...(asta a fost de vreo doua zile)
Ca el nu poate sa dispuna in comuna ce si cum!
Dar faptul ca se comite o discriminare,...nu este de competenta inspectoratului?
L-am intrebat,......exista domnule in tara asta o lege si o institutie care sa-l oblige pe cel responsabil. sa trateze egal pe toti copii din comuna?N-am primit raspuns,....apoi,...am scris si aici pe forum,..dar prea putina empatie a generat,probabil in tara mea asta e normalitatea ,...fiecare face ce-l taie mintea,indiferent ca suntem parinti sau suntem angajati ai institutiilor statului!
Stau si ma gandesc unde ar fi mai bine,...pt mine ,in Norvegia,sau aici in tara mea,dar pt fetitele mele atunci?,......
ps,...
Pt fetita ta mea,..... a-ti fi in stare sa protestati,....aici aproape,...in tarisoara noastra draga?