Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: O Norvegie infricosatoare! Cinci copii rapiti de langa p

Mesajde cristi_vidican » 15 Ian 2016, 15:18

lucky5strike scrie:S-o luam adica mai cu incet.

cum adică? Sunt luați 5 copii dintr-o familie în care tatăl e român, duși la mii de km, separați în mare parte unii de alții (copiii) și ... să o luăm mai cu încet?
Nu știu dacă ai copii, dar dacă ai și unul nu mai vine acasă seara. O iei mai cu încet?
Situația e foarte urgentă, iar autoritățile de acolo vor lălăială, să treacă timpul.

Nimeni nu zice că Norvegia nu face lucruri bune.
Dacă investește bani în România o face pt că are interes.
Nicio țară nu-ți dă bani pentru că nu are ce face cu ei.
Țările nordice, în special Danemarca, are un sistem de burse pentru studenți foarte atractiv.
În felul acesta atrage tinerii la ei în țară.

Problema mea e cu Protecția copilului la ei, care face abuzuri foarte grave (românilor).
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde lucky5strike » 15 Ian 2016, 15:32

Ce am putea face noi, mogaldete plamadite in pamant romanesc in tara norvegienilor?

Sa le impunem noi legea noastra?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 15 Ian 2016, 15:35

Cand dai bani unui cersetor, o faci pe ascuns si de mila.

Cand ai interes, chemi televiziunea, ca Becali, "sa se stie", "sa se vada"...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 15 Ian 2016, 15:40

Locul parintilor este langa copii.
Daca si-i cresc integral, fara niciun sprijin, de niciunde, ar fi crima impotriva umanitatii... sa isi permita om sau institutie pamanteana sa ia puiul de langa mama.

Daca insa statul ofera conditii si bani pentru cresterea copiilor, aici apar probleme... Ca statul o sa ceara ceva in schimb. Protectie, grija, conformitate cu legile etc.

Deschideti ochii, asta e lumea in care traim si nu alta.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 15 Ian 2016, 15:47

Nu aprob ce a facut/cum a procedat statul norvegian.

Dar nu pot sa-i impun ceva anume.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Ioan Guist » 15 Ian 2016, 15:54

Granarul europei impreuna cu micul paris cade intr-o ideologie de stanga si se taraste o buna bucata de vreme intr-o negura absurda.Daca lumea toata se culca pe o ureche (cum au si facut de altfel o buna perioada) noi eram astazi ca si poporul frate al Coreei de nord.Israelul a avut interes, germania si ea a avut oameni pe pamantul asta. Ce sa fi facuta ? sa nu se manifeste ca se supara Ceausescu si securitatea? Au fost cumparati etnii intregi si de asemenea oameni de valoare romani.

Nedreptatea trebuie scoasa la vedere.Nu zice nimeni ca mergem sa-i calarim pe Norvegieni.Dar nici nu putem pune plasture la gura fiinca au fost candva niste domni.
Cum de asemenea nimeni nu acuza Norvegia ca tara.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde cristi_vidican » 15 Ian 2016, 15:57

lucky5strike scrie:Nu aprob ce a facut, cum a procedat statul norvegian.

Nu trebuie să ne oprim la a nu aproba. Nu rezolvăm nimic.
Trebuie să protestăm!

Când protestăm, o facem în locul cel mai vizibil, altfel n-are efect.

Dacă am protesta pentru interesele apiculturi, am chema TV, așa-i?

A nu se confunda milostenia cu lupta pentru apărarea celor slabi.
Asta vor autoritățile, să nu facem gălăgie.
Când te arde tare, strigi tare. E o durere ce o avem în suflet.
Am 2 copii și vreau să poată trăi într-un climat bun.
De aceea voi semna și pentru amendarea Constituției, ca familia să fie între bărbat și femeie.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Ioan Guist » 15 Ian 2016, 16:27

Casatoria nu este implicit barbat + femeie? Casatoria nu este doar sex ! este procreere, implinire totala, alaturare a doua entitati diferite pentru implinirea unei noi entitati intregite.
Restul e altceva.Sa fie denumita cum vor dansii.Oricum in capul meu e gata denumita alaturarea unora de acelasi sex sau iubirea nefireasca fata de animale si copii.
Concubinaj
sodomie
zoofilie
pedofilie.
Da frate, batman-batman ! Ei vor sa fie la fel dar ...altfel.Si mai nou ei sa fie normalul si restul anormalul.Raul sa fie luat de bun si binele sa fie prigonit ca si un paria.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde lucky5strike » 15 Ian 2016, 16:41

Drept ca umanitatea, moralitatea sunt puse la incercare. Si daca nu le aparam... poate n-o sa le mai avem...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristian bh » 15 Ian 2016, 17:04

Am evitat sa scriu,....cu toate ca sunt destul de indignat,...avand doua fetite,una in clasa 1 si cea mica face acusi doi ani!
Nici nu stiu cum sa interpretez situatia din cele doua tari,adica Norvegia si tarisoara unde m-am nascut,si am ales sa raman.
Descopar o tara unde statul pt protectia copiilor,pt dreptutile lor,este capabila chiar sa-i ia de langa parintii care nu respecta legea,.....creand durere si suferinta totodata,...dar in opinia lor spre binele si viitorul acestor copii,...iar pe de alta parte,in tarisoara mea,unde copilul meu este discriminat intentionat de autoritatile statului,de institutia de invatamant unde isi desfasoara activitatea de formare spre viitor.
A inceput si trimestrul doi,si incontinuare i se refuza in continuare transportul la scoala si inapoi ,cu toate ca am intalnit directorul scolii cu ocazia serbarii,am discutat cu el,...apoi am fost si la primarie , am discutat telefonic atat cu o doamna inspectoare cat apoi si cu inspectorul general al jud BIHOR!
Acesta mi-a spus ca eu doar presupun ca nu se doreste transportul fetitei,...(asta a fost de vreo doua zile)
Ca el nu poate sa dispuna in comuna ce si cum!
Dar faptul ca se comite o discriminare,...nu este de competenta inspectoratului?
L-am intrebat,......exista domnule in tara asta o lege si o institutie care sa-l oblige pe cel responsabil. sa trateze egal pe toti copii din comuna?N-am primit raspuns,....apoi,...am scris si aici pe forum,..dar prea putina empatie a generat,probabil in tara mea asta e normalitatea ,...fiecare face ce-l taie mintea,indiferent ca suntem parinti sau suntem angajati ai institutiilor statului!
Stau si ma gandesc unde ar fi mai bine,...pt mine ,in Norvegia,sau aici in tara mea,dar pt fetitele mele atunci?,......
ps,...
Pt fetita ta mea,..... a-ti fi in stare sa protestati,....aici aproape,...in tarisoara noastra draga? :?
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde lucky5strike » 15 Ian 2016, 17:13

Inteleg ca ai distanta mare pana la scoala. In alta comuna?
Exista alti copii carora li se ofera transport iar fiica ta nu beneficiaza de treaba asta?
E autobuz cu locuri limitate si nu au fiecare cate un loc?
Sau cum?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cantemir » 15 Ian 2016, 18:01

lucky5strike scrie:Inteleg ca ai distanta mare pana la scoala....

In Japonia, o tara de pe alta planeta desigur, dreptul la educatie e sfant! Lege si religie, simultan!
Exemplu: o linie de tren catre un catun de munte depopulat si uitat de lume, trebuia inchisa din cauze economice. Dar nu s-a inchis!
De ce?
Simplu: pentru ca o adolescenta din acel catun uitat de timp, face naveta la liceu!
Ministerul Transporturilor va tine acea cale ferata in functiune, pana ce fata va termina scoala. Are un tren numai si numai pentru ea! Iarna, voluntari din localitatile de pe traseul trenului dezapezesc linia.

Sursa: National Geographic.

Concluzia: Iarna nu-i ca vara, nici Romania ca Niponia!.. Dar nici ca Norvegia! :(
cantemir

Mesajde lucky5strike » 15 Ian 2016, 18:04

Exemple bune sa ne facem o parere.

Vreau insa cazul romanesc sa-l inteleg.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristian bh » 15 Ian 2016, 18:40

lucky5strike scrie:Inteleg ca ai distanta mare pana la scoala. In alta comuna?
Exista alti copii carora li se ofera transport iar fiica ta nu beneficiaza de treaba asta?
E autobuz cu locuri limitate si nu au fiecare cate un loc?
Sau cum?

Scoala primara din satul meu(Leheceni) s-a inchis,ramanand doar gradinita.
Am inscris fiica la scoala generala din comuna administrativa,...Carpinet,...care-i vizavi cu primaria(au parcare auto comuna)distanta fiind de doi km si ceva!
De la inceputul anului scolar exista microbuz scolar al comunei,......iar sofer a fost angajat(ca fapt divers)socrul fiului primarului 8-) ,...Elevi la scoala nu sunt multi,...ei fiind din comuna,si se deplaseaza pe jos,...iar fiica mea e singura din alta localitate ce apartin de comuna,.. inscrisa la scoala asta.Alti copii din sat merg la o alta scoala din alta comuna,(Saliste de Vascau)...care trimite microbuzul lor dupa ei dar se afla in directia opusa,..iar o alta scoala mai indepartata a oraselului Vascau,trimit si ei microbuzul lor dupa vreo alti doi copii!
Asta ca fapt divers.
In alt sat din comuna mai este o alta scoala ce deservrste alte doua sate,...iar microbuzul se deplaseaza doar acolo,neinteresandu-i deloc de un singur elev,.....acuma ce ma deranjeaza este faptul ca soferul locuind doar la un km distanta de unde locuiesc(la mijlocul distantei pana la scoala)se deplaseaza cu microbuzul acasa deci face traseul care ar fi pt fiica mea in interesul sau,...normal ar fi atunci sa lase microbuzul in satul de unde ia elevii si sa se deplaseze pe cont propriu,...nu cu masina statului!
S-a discutat posibilitatea decalarii orei de incepere cu jumate ora,pt a nu crea presiunea timpului,...lucru care a fost acceptat de scoala fetitei,acestia avand interes apoi sa fie transportati si cativa copii ce apartin de alt UAT avand in vedere ca sunt copii putini inscrisi...dar refuzul vine din partea primariei!
.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cantemir » 15 Ian 2016, 19:04

cristian bh scrie:...normal ar fi atunci sa lase microbuzul in satul de unde ia elevii si sa se deplaseze pe cont propriu,...nu cu masina statului!

Nu!
Otobuzul se gareaza sau la sediul institutiei sau la domiciliul soferului ( in anumite conditii, desigur)! Niciodata pe ici-pe -colo!

Acu, sa nu fiu cu totul of-topic... cum il mai cheama pe Majestatea aia a lor, de promulga niste legi, cu curu? :?
cantemir

Mesajde patrascu » 15 Ian 2016, 19:19

Acum cativa ani am tot mers prin tarile acestea nordice. Brusc mi-au sarit in fata crizele copiilor in locuri publice spatii de joaca magazine de jucarii etc. Copii de 5-6 ani efectiv se tavaleau boceau isi loveau parintii dadeau cu palmeele in vitrine. Parintii priveau cu un aer absent si fara a interveni in numarul tancilor iar trecatorilor la fel nu li se citea nici o mirare pe chip . Eu educat un pic mai in spiritul abstinentei in copilarie l-am intrebat pe suedezul originar din Romania de ce nu isi linistesc astia copii si ii lasa sa ragneasca asa ca in tiganie. Raspunsul lui a fost " Aici pedeapsa e mai mica daca spargi o banca furi o masina si lovesti un politist decat daca iti bruschezi copilul fie si verbal"
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE