Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Florin

Mesajde lucky5strike » 14 Ian 2016, 21:02

N-ai ciocnit degeaba cu nea Vasile din Faget. :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde popik50 » 14 Ian 2016, 22:23

Am stupi si fara diafragme, merge totul bine...am scapat de vecine :D
popik50

Mesajde Florin Dobre » 17 Ian 2016, 11:26

Abia ce se trecuse primul val al iernii. Balana revine...runda a II-a...si inca ninge. :D
Fişiere ataşate
rsz_20160117_095204.jpg
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde dorindafi » 17 Ian 2016, 12:08

vasazica zapada e alba :shock:
dorindafi

Mesajde Florin Dobre » 17 Ian 2016, 14:14

Aha...Alba ca zapada...si niste pitici. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Ioan Guist » 17 Ian 2016, 15:01

Frumos aranjata gradina cu stupi.
O poza reusita ce se poate salva pentru la batranete.Daca o sa cresti la sute si sute, perioada asta va fi una...idilica.
Succes
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Florin Dobre » 17 Ian 2016, 15:13

Multam nea Pupe!
Anul asta voi face un salt de multa vreme cantarit...tre sa intru si eu in randul lumii. M-am cam saturat de idilice; au crescut pruncii si trebuie rupta pisica. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Ioan Guist » 17 Ian 2016, 15:27

Asa ?? ne bucuram cu totii.
Da care-i saltul ala mare? cumperi centrifuga pe 3 rame? sau ce?
A ...ai gasit cariucior pe 2 roti la bicicleta !!
Orice ar fi , da-i bataie si succes.

Nu ne ocolii cand ai o nelamurire si crezi ca te putem ajuta.
Ioan Guist

Mesajde Mr. Bee » 17 Ian 2016, 15:40

Hai, domn Florin, zi-ne ca suntem curiosi. Poate facem si noi aceleasi salturi ca sa nu te lasam singur.
Mr. Bee

Mesajde Ioan Guist » 17 Ian 2016, 16:24

Stai ma sa manance si sa doarma omu.Ca-i firav si slab tare. :lol:
Ioan Guist

Mesajde Florin Dobre » 17 Ian 2016, 16:32

Nea Pupe, nu divulg; sunt superstitios. Nu-i nimic maret...doar un prim prag psihologic. Va fi un an interesant. Bine...pentru mine toti anii astia putini de cand m-am intovarasit cu albinele au fost interesanti. :?
Multumesc pentru suportul moral si de know how! Daca voi sari calul vreodata, sa ma faceti atent...ma redresez instant. O scatoalca e binevenita oricand daca te aduce cu picioarele pe pamant. :)
Sa ne vedem sanatosi curand!

Mr. Bee, nimic senzational. Voi face schimbari importante in abordarea lucrului cu albina...s-au mai limpezit unele necunoscute care ma macinau. Aveam frana de mana trasa. :)

Ca sa nu creada colegii ca urmaresc vreun suspans hai sa ma spovedesc un pic... :)
Primul meu target a fost sa ajung la punctul in care sa reusesc sa produc miere. O sa radeti dar a fost important pentru mine...cel mai important.
Al doilea pas a fost sa ajung la 50 de familii...o stupina cum s-ar zice. Multi ar zice ce mare scofala...insa investitia mea a fost o singura colonie si-n rest muuult timp dedicat, un continuu inot in ape tulburi si situatii nu intotdeauna placute.
Apoi am urmarit ca familiile astea sa devina cu adevarat de productie si sa aduca un venit. Misiune indeplinita!
Anul care a trecut am tras spre suta si am fost aproape. Insa a trebuit sa reglez niste conturi si am ramas la 50. Balanta cristal!
Bun! Acum am ajuns la punctul in care consider ca detin bagajul de cunostinte si experienta minime necesare pentru a incepe extinderea cu adevarat. Altfel spus contabilizez ultimii 4 ani ca fiind o scolarizare in teren musai de parcurs.
Puteam alege un drum mai direct...fonduri nerambursabile. Sincer, mi-a fost teama sa ma angrenez in chestiunea asta inainte de a ma dumiri ce si cum cu albinele, respectiv drumul de la lada cu albine si pana la mierea valorificata.
Cam asta-i treaba. Nah ca facui si o retrospectiva bilant a ultimilor 4 ani. Cum am spus...nimic senzational. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 17 Ian 2016, 16:33

Ioan Guist scrie:Stai ma sa manance si sa doarma omu.Ca-i firav si slab tare. :lol:

O daaa...ma bate vantul subtirelul de mine...prin buzunare. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde BRUMITA » 17 Ian 2016, 17:02

Al doilea pas a fost sa ajung la 50 de familii...o stupina cum s-ar zice....insa investitia mea a fost o singura colonie si-n rest muuult timp dedicat, un continuu inot in ape tulburi si situatii nu intotdeauna placute.
Apoi am urmarit ca familiile astea sa devina cu adevarat de productie si sa aduca un venit. Misiune indeplinita!
Anul care a trecut am tras spre suta si am fost aproape. Insa a trebuit sa reglez niste conturi si am ramas la 50. Balanta cristal[/quote]
Felicitari .
De la o colonie ai ajuns la 50 colonii de productie. Sa ai spor si sa depasesti 100 de colonii. :)
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde Ioan Guist » 17 Ian 2016, 18:03

tote cele bune si spor la munca !
Ioan Guist

Mesajde Adi Hodis » 17 Ian 2016, 18:11

Florin Dobre scrie: ...
Bun! Acum am ajuns la punctul in care consider ca detin bagajul de cunostinte si experienta minime necesare pentru a incepe extinderea cu adevarat. Altfel spus contabilizez ultimii 4 ani ca fiind o scolarizare in teren musai de parcurs.
Puteam alege un drum mai direct...fonduri nerambursabile. Sincer, mi-a fost teama sa ma angrenez in chestiunea asta inainte de a ma dumiri ce si cum cu albinele, respectiv drumul de la lada cu albine si pana la mierea valorificata.
Cam asta-i treaba. Nah ca facui si o retrospectiva bilant a ultimilor 4 ani. Cum am spus...nimic senzational. :)

Felicitari Florine !. 8-) ... Asa se invata meseria din totdeauna.

Nu o fi senzational dar ... asta urmeaza.
De acum, fondurile te-ar putea ajuta intradevar.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde proapis13 » 17 Ian 2016, 18:43

Ma tu vrei sa treci de ...1 bals....dar nu stii cum sa ne spui ca nu cumva sa ne dam pe spate... ;)
Bafta si spor la treaba...poti mai mult de atat...eu unul stiu asta...si ca sa stie lumea inca un amanunt...
Florin Dobre,lucreaza ...singur cu albinele....si lucreaza bine.... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?