Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde gica.mosu » 24 Ian 2016, 11:12

Florin Dobre scrie:Tie ti se pare relevant ce e in clipul asta? Pentru mine e clar ca e facut cu tenta. Prima lada sigur a fost ''agitata'' inainte. :lol:
Acum chiar m-ai facut curios sa incerc BK. :D

Florineee, n-ai ci faceee s-au.......Daca te mananca'n..."fundul gradinii" incearca si ne zici si noua...Am aranjat=unificat la un apicultor in 2014 niste stupi in martie,avea si BK....t,m-au" rupt "si aveam manusi in maini :mrgreen: daca-mi da cineva 100 "moca" nu le vreau :idea: mai ghini maidanezele romanesti.... ,important sa li ai cuuuu...DALTA si...Am sa revin cu info de la "apicultorul" din Tecuci,despre cei 6 stupi morti....
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde BUNKA » 24 Ian 2016, 11:29

gica.mosu scrie:
Florin Dobre scrie:Tie ti se pare relevant ce e in clipul asta? Pentru mine e clar ca e facut cu tenta. Prima lada sigur a fost ''agitata'' inainte.
Acum chiar m-ai facut curios sa incerc BK.

Florineee, n-ai ci faceee s-au.......Daca te mananca'n..."fundul gradinii" incearca si ne zici si noua...Am aranjat=unificat la un apicultor in 2014 niste stupi in martie,avea si BK....t,m-au" rupt "si aveam manusi in maini :mrgreen: daca-mi da cineva 100 "moca" nu le vreau :idea: mai ghini maidanezele romanesti.... ,important sa li ai cuuuu...DALTA si...Am sa revin cu info de la "apicultorul" din Tecuci,despre cei 6 stupi morti....

Moshu..zi matale pt ca eu încă nu am credibilitate :) tre' sa repopulez niște lăzi ca sa îmi crească și mie credibilitatea la loc :) :)
Aici .. https://youtu.be/0Gq-U1PFBAQ Jony vrea sa ne convingă ca roisoru' nu-i agresiv...am și eu roi la care pot sa fac așa și nu e BK...t și se știe ca agresivitatea este direct proporțională cu dimensiunea familiei deci... plus ca BK..urile astea sunt imperecheate banuiesc natural deci...cine știe ce a fost la curu lor...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 24 Ian 2016, 12:23

Ioan Guist scrie:
dogvet scrie:Si cam citt ar trebui sa fie ca sa fie si ea in cuplu in panta,-30-40 grd C :D ? Pai daca e asa cum spuneti de ce aveti un filmulet postat in care aveati stupul in care umblati incotosmanat cu tot felul de textile,iar umiditatea in el era evidenta?Doar erat i absolut sigur de dictonul albina nu moare de frig ,nu ?

Curentul este problema la stupi.Eu asa am putut stopa curentii din toti stupii indiferent de starea lazilor la vremea cand au fost facute filmarile.Cred ca sunt 6 ani de atunci.

Eu am creat un curent tare frumos pe fundul lazilor unde am nucleii pe 6 rame avand urdinise diametral opuse...cu toate astea, condens nexam...temperaturi ok, albina ierneaza binemersi...4-5-6 albine moarte pe fund pe fiecare compartiment...consumul o sa il vad cand voi putea deschide...dar pare mic..voi face poze in primavara.
BUNKA

Mesajde gica.mosu » 24 Ian 2016, 13:48

BUNKA scrie:
gica.mosu scrie:
Florin Dobre scrie:Tie ti se pare relevant ce e in clipul asta? Pentru mine e clar ca e facut cu tenta. Prima lada sigur a fost ''agitata'' inainte.
Acum chiar m-ai facut curios sa incerc BK.

Moshu..zi matale pt ca eu încă nu am credibilitate :) tre' sa repopulez niște lăzi ca sa îmi crească și mie credibilitatea la loc
Aici .. https://youtu.be/0Gq-U1PFBAQ Jony vrea sa ne convingă ca roisoru' nu-i agresiv...am și eu roi la care pot sa fac așa și nu e BK...t și se știe ca agresivitatea este direct proporțională cu dimensiunea familiei deci... plus ca BK..urile astea sunt imperecheate banuiesc natural deci...cine știe ce a fost la curu lor...

Aditzaaaaa,ai grija,vad ca esti "sugubat=glumet" ca mini...vezi sa nu spuna si de tini colegi ca.....bei "aghiazma" :oops: atunci cand mai "bagi "o gluma,o goanga...sa ne mai descretim fruntile,sa uitam de necazuri .....Astaaaa,cu lazile goale,las-o balta ca MACAIE.... :D Cat despre...BK,sunt convinsss...cine vrea sa'ncerce .... sa le foloseasca sanatosi...P.S-fiecare are drept la opinie,parerile sunt de la om la apicultor si invers...Spor-G.M....
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde BUNKA » 24 Ian 2016, 16:53

Aaaamm goale, și îmi mai fac...mă reapuc și eu de Albine!
Cat despre mortalitati...o sa numar albine nu familii...gata cu testele la risc maxim ...vreau si eu la soare, la iarba verde..
Știi cum e sa stai inadusit în atelier și sa vrei sa ieși la aer lângă albina și sa nu poți. ?..Îți zic eu, mie îmi e greu !
BUNKA

Mesajde danipowsoft » 24 Ian 2016, 17:32

1 stup mort din 30. Cauza: puiet și a înghețat pe puiet
danipowsoft

Mesajde sammy » 25 Ian 2016, 10:22

Cu hrana cum statea?
sammy

Mesajde artemov » 25 Ian 2016, 12:50

Salut, am pus pe iernat 39 buc, la 22.01.2016 am verificat si 12 sunt deja moarte 2 mai aveau citeva albini vii, restul 27 se aud bine cred cas vii, posibil sa mai moara sau perioada critica a trecut? la fel care ar putea fi motivul , posibil din motiv ca leam dat sirop tiziu de la 18.09.2015 pina la 24.09.2015?
Multumesc
Astept parerile dvoastra sunt cam pus pe ginduri
artemov

Mesajde un OM » 25 Ian 2016, 12:58

De unde sunteti? Puteti completa datele geografice la avatar.
Cum ati asezat ramele cu miere pentru iernare, nr lor, populatia, tratamentele facute, sau nu, etc.
un OM

Mesajde Florin Dobre » 25 Ian 2016, 13:05

artemov scrie:posibil sa mai moara sau perioada critica a trecut?

Abia in vremea pomilor fructiferi se poate trage linie. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde un OM » 25 Ian 2016, 13:18

Fa rapid rost de turte energetice.
un OM

Mesajde artemov » 25 Ian 2016, 13:19

Stupina este in apropiere de Prut paralel cu jud Iasi, au fost cam 5-6 rame in dependenta de cita populatie era, leam tratat cu medicamente din moldova, mincare aveau, posibil prea multa, dupa ce leam dat sirop chiar nu mam uitat cum au asezato
artemov

Mesajde artemov » 25 Ian 2016, 13:25

un OM scrie:Fa rapid rost de turte energetice.

La ce ajuta nu am auzit de ele, la noi nu prea am parte de o gama larga de produse
artemov

Mesajde un OM » 25 Ian 2016, 13:30

Mierea,La punga, daca exista la depozit, face parte din sursa energatica pentru familie. In Romania exista turte de cumparate energetice si proteice. Cele energetice au la baza glucide. Cele proteice au glucide si proteine. Cele proteice se administreaza doar dupa zboruri de curatire.
un OM

Mesajde artemov » 25 Ian 2016, 13:42

Mai am o problema anul acesta leam schimbat in stupi noi 20 rame orizontal, care au urdinis la centru doar unul iar cuibul este intro parte si este invelit bine cu textile si ma cam tem ca dupa ce o sa iasa la zbor nu o sa nimereasca inapoi, astfel ma gindesc intro zi mai calda sa le fac o gaura in stup unde e cuibul sa iasa mai usor, nu o sa le deranjez prea tare ? Sau mai bine sa le dau pace
artemov

Mesajde Neafiliatul » 25 Ian 2016, 13:43

artemov scrie: restul 27 se aud bine cred cas vii, posibil sa mai moara sau perioada critica a trecut? la fel care ar putea fi motivul ?

Astept parerile dvoastra sunt cam pus pe ginduri

În afară de alte posibile greşeli (neasigurarea cu hrană din toamnă,organizare cuib,împachetare,tratamente,etc),cea mai mare greşeală este că,în această situaţie,în loc să vezi ce se întâmplă cu celelalte 27,preferi să le asculţi.
Vor muri toate dacă nu le asiguri hrană.Salvează-le cât nu este prea târziu.
Neafiliatul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR