Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde comi » 24 Ian 2016, 15:55

image.jpg
cred ca este albina tanara la zbor de orientare dar fiind urdinisul redus sta la rand asa cum spunea un coleg de forum.
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde comi » 24 Ian 2016, 15:56

image.jpg
comi

Mesajde calin bondaru » 24 Ian 2016, 15:58

fiecare vede ce vrea...
eu am vazut ca ai avut un zbor frumos, aduc si ceva polen...banuiesc ca e bine pentru zona respectiva!
am mai observat(dar asta asa doar pt cei cu bk) uniformitatea albinei si ce banuiesc eu de mult ca albina bk este un pic mai mare fata de carpatina(asta poate doar in mintea mea)
bafta...
calin bondaru

Mesajde lucky5strike » 24 Ian 2016, 17:03

comi scrie:Le-am pus si eu asa sa ma aflu in treaba.Exista vre o problema?
S-au va deranjeaza cumva? Daca va deranjeaza i-mi cer scuze.

Aveam o nelamurire, nu am solicitat scuze... iar daca m-o deranja ceva, e doar ca nu scrii taman corect romaneste. :idea:

Despre poze, ziceam ca nu ma ajuta sa sa inteleg subiectul. ;)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde BUNKA » 24 Ian 2016, 17:24

calin bondaru scrie:am si eu pe o stupina buckfast si pot spune ca au plusuri dar au si minusuri!
daca faci selectie ani de zile pe carpatine ajungi sa uiti de buckfast...acum depinde ce buckfast ai(ca ala care are rezultate este trimis in alte zone nu ro)
asta cu tremuratu buckfastilor, sunt niste comentarii hazlii(pentru zona mea), chiar daca sunt mai la nord ca bunka, pentru ca au incetat ponta in acelasi timp cu carpatina!

Cam când o reiau ? Cu consumul cum sta fatza de maidaneza ??
BUNKA

Mesajde BUNKA » 24 Ian 2016, 17:30

calin bondaru scrie:fiecare vede ce vrea...
eu am vazut ca ai avut un zbor frumos, aduc si ceva polen...banuiesc ca e bine pentru zona respectiva!
am mai observat(dar asta asa doar pt cei cu bk) uniformitatea albinei si ce banuiesc eu de mult ca albina bk este un pic mai mare fata de carpatina(asta poate doar in mintea mea)
bafta...

Poate se îngrașă de la polen...ăsta ca sa fiu în trend cu caterinca pe care o face Altstupar vvis-a-vis de hranirile proteice...am înțeles că "aduce mai mult polen" decât maidaneasca...asa o fi?
Rasa mamii ei !!
Am sa mănânc o dalta otzalita de "draci" cu Buckslow ăsta...îmi fac niște bombe de maidaneze sa crape ovarele la BK...t :) :) de ciuda..
BUNKA

Mesajde comi » 24 Ian 2016, 18:02

lucky5strike scrie:
comi scrie:Le-am pus si eu asa sa ma aflu in treaba.Exista vre o problema?
S-au va deranjeaza cumva? Daca va deranjeaza i-mi cer scuze.

Aveam o nelamurire, nu am solicitat scuze... iar daca m-o deranja ceva, e doar ca nu scrii taman corect romaneste. :idea:

Despre poze, ziceam ca nu ma ajuta sa sa inteleg subiectul. ;)

Am si eu o amarata de buckfast si am postat la buckfast un zbor de curatire sau de orientare pt albina tanara cun spunea un coleg de forum si ca acum la acest timp aduc polen de unde nu stiu .
Cat despre scris romaneste atata am invatat nu am fost un as in limba romana si in gramatica limbii romane.
comi

Mesajde BUNKA » 24 Ian 2016, 18:34

Hai maaa...terminați, lăsați asta...uite mai bine citiți din.."Sfânta Scriptura" adicaMalaiu 1971 :lol:
Eu is la pagina 120-121...familii ajutătoare permanente, vremelnice..alea alea...trebuie metode "noi" dom-le ca sa ținem pasul cu Buckslow :lol:
Deja planul e facut..ajutătoare le fac pe 6 minirame de ale mele...acum am numai "ajutatoare"...tre sa mai fac și familiile de baza :) :) :)
Ultima oară modificat de BUNKA pe 24 Ian 2016, 18:37, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde lucky5strike » 24 Ian 2016, 18:35

Pe tot parcursul vietii omul invata sau cum se zice pe la englezi... lifelong learning.

Uite, eu... vreau sa ma lamuresc pe marginea subiectului Buckfast...

Ca-s inca unele chestii care ma intriga.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde janese » 24 Ian 2016, 20:49

:lol: :lol: flacau asta a pus niste poze cu albinele lui...si a zis ca azi aduceau polen...atat!!!!!si au si sarit cateiii...aparatorii ,,albinei acomodate de miliarde de ani pe meleagurile noastre" :lol:
janese

Mesajde lucky5strike » 24 Ian 2016, 20:51

Oile dumitale pasc la polen acuma? ;)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde popik50 » 24 Ian 2016, 20:56

Nea Janese... :lol:
popik50

Mesajde janese » 24 Ian 2016, 21:07

:lol: ce vrei ma??? :lol:
janese

Mesajde lucky5strike » 24 Ian 2016, 22:13

Am observat ca la Buckfast, coloritul tergitelor suporta niste variatii serioase, si cu toate astea, e pretinsa a fi rasa...

Asta de mai jos, sa inteleg ca e Buckfast? Ca situl unde am vazut-o, asta lasa de inteles.

PS: poza nu-mi apartine, e luata de pe google imagini
Fişiere ataşate
queenbee.png
queenbee.png (14.21 KiB) Vizualizat de 6836 ori
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Daniel Popovici » 24 Ian 2016, 22:19

lucky5strike scrie:Am observat ca la Buckfast, coloritul tergitelor suporta niste variatii serioase, si cu toate astea, e pretinsa a fi rasa...

Asta de mai jos, sa inteleg ca e Buckfast? Ca situl unde am vazut-o, asta lasa de inteles.

PS: poza nu-mi apartine, e luata de pe google imagini

Si la porcul pietrain, culoarea variaza de la negru cu cateva pete albe la alb cu cateva pete negre si e rasa,
si la alte rase - holstein (vaci) si rosu si negru, duroc (porc) si rosu si alb... si sunt rase!

Carnica o gasesti intr-o gramada de ipostaza si ecotipuri, mai prolifice, mai putin prolifice, mai roitoare, mai putin roitoare, mai gri, mai negre, mai maronii (vechea albina galbena banateana, tot la Carnica era inclusa, si era cu caracteristici clare de Carnica)... si Carnica e rasa, ... sau nu ?
Daniel Popovici

Mesajde lucky5strike » 24 Ian 2016, 22:32

Dar blocheaza cuibul. Tinde sa roiasca. Si sta cuminte pe fagur. Iese mai bine din iarna si-i economa. In conditii normale, tergite predominant inchise la culoare. Sunt fapte. (la fel face si albina autohtona, dar ce sa-i faci, Ruttner sau altii nu bateau mai departe de Slovenia vecina...)
Ligustica, (poza de mai sus) nu blocheaza cuibul. Ponteaza mai mult si se neliniteste usor. Nu-i grozav de economa. Mai putin roitoare. Tergite predominant deschise la culoare.

In fine, pe ambele le termina Varroa sau lipsa de mancare... ligustica picand prima.

----

Buckfast ce are caracteristic? Lupta cu paduchii? N-am vazut ceva specific.

Nu e rasa.
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE