lucky5strike scrie:Buckfast ce are caracteristic? Lupta cu paduchii? N-am vazut ceva specific.
Nu e rasa.
mihaib scrie:oare de ce toti apicultorii mari din strainatate cand vb despre albine spun tot timpul "luati albine (matci) din regiunea voastra adaptate la clima etc. " oare nu au dreptate? am auzit ceva apicultori si toti vor sa cumpre regina din afara (nu zic ca nu s bune ) dar cum ramane cu ale noastre?
Daniel Popovici scrie:
Din alta perspectiva vorbind, genetica locala e cea mai "buna" (rezistenta) oriunde, pana vine o genetica selectionata intr-o zona cu conditii mai vitrege si mai austere decat cele locale. Dar oricum e pacat sa nu pastram ce putem pastra. (dar e si pacat de timp sa lucram in productie cu genetica de nivel "bananier", contraproductiv, instabil.)
ciptheman scrie:akm aveti buckfast in stupina? a dezamagit? daca da poate ne spuneti cum si in ce fel,multumesc anticipat!
lucky5strike scrie:Am observat ca la Buckfast, coloritul tergitelor suporta niste variatii serioase, si cu toate astea, e pretinsa a fi rasa...
Asta de mai jos, sa inteleg ca e Buckfast? Ca situl unde am vazut-o, asta lasa de inteles.
PS: poza nu-mi apartine, e luata de pe google imagini
lucky5strike scrie:Asta e o Ligustica specifica sudului Italiei, albina de clima calda.
Ce cauta poza asta pe pagina unuia care pretinde ca exista rasa Buckfast?
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori