Shrek scrie:Frumos! Ganduri bune, pilde biblice........Dar ce te faci cand realitatea bate filmul?
De multe ori, chiar dacă am făcut totul cât am putut mai bine în educația copiilor, ei tot o iau razna. Păcatul, bată-l vina!
Țin minte un sfat primit odată de la cineva cu experiență în educația copiilor -
Iubește-i pe copii necondiționat!Copilul trebuie să crească fiind conștient că tata și mama îi iubesc necondiționat.
Omul îi spunea fetei: orice vei face, să știi că acasă poți veni oricând. Chiar dacă rămâi gravidă, vino acasă. Nu o să mă bucur, dar ... o scoatem noi cumva la capăt.
Copiii lui au crescut cu convingerea că indiferent ce vor face, tata îi iubește necondiționat.
Copiii lui sunt mari acum, au familiile lor. Minunea este că nu au făcut păcate mari, ci sunt oameni la locul lor cu familii așezate.
Sunt părinți care spun copiilor așa: dacă faci aia, nu mai ai ce căuta acasă. S-ar putea să facă asta și nu mai vrea acasă.
Odată mi-a fost mai greu cu un examen la școală. După ce l-am picat, nu-mi mai venea să merg acasă.
Știam însă că tata mă va primi întotdeauna casă.