Iata niste date...10 celule masurate totalizand 52 mm
Interior celula lucratoare 12 mm adancime, 4,6 mm diametru
Grosimea peretelui dintre doua celule 0,58 mm
Rama nu e nici noua nici veche..s-au crescut generatii de puiet in ea..e cladita in 2015
Revin cu info si despre dimensiunile celulelor de trantori si cu ceva poze cu albinele...sa vedeti uniformitate..ca e la moda sa discutam despre " rasa mamii ei "

No..acuma pe langa subiect..Angelily (Dorian) a zis ca are rame si de 20 de ani deci...se observa din datele furnizate de mine cum se modifica dimensiunile celulelor dupa doar cateva generatii...deci ..da cu sigurantza are "muste mai mici" ca stiu ca unii colegi au ridicat problema asta acolo la pagina cu "Canada"..si inca ceva..Dee Lusby foloseste foite cu dimensiune 4,9 mm...daca va uitati la filme pe you tube o sa vedeti faguri de cuib la fel de negri ca la Angelily...acum intrebarea...cat o fi de fapt diametrul interior la acele rame daca fundatia e de 4,9 mm
Si ca o cireasa pe tort...albinele par foarte ok si mai aduc si miere deci...am raspuns la multe dileme acum.
Am ceva de lucru acum...revin in miez de noapte cu pozele si poate masor si niste celule de trantor naturale..
In zona noastra in mod natural albinele construiesc intre 4,9-5,1 mm celula de lucratoare...sursa resistantbees.com e o harta acolo...cercetari pe durata a 30 ani.
Tot acolo la "Cell size" o sa gasiti un tabel..acolo zice ca o celula de trantore reprezinta in EU...1,3 din celula de lucratoare..deci putem calcula....si putem si masura sa vedem daca au sau nu dreptate..si in natural dar si in conventional