lucky5strike scrie:La vremea asta, cea mai misto unificare e cand ai soclu mobil. Lada orfana la parter, lada unui roi la mansarda...
O joaca...
gica.mosu scrie:...Azi la mini a fost16^,am umblat la 4o stupi in 3 ore+control matca si pus o energeticaLa 3 stupi avea matca dar inca nu avea nici ou in picioare...Oare de ceee....O fii din cauza urdinisului spre S-E.si o fi intarat acei curenti TURBILOLENTI.... din cauza c-am lasat poarta deschisa,or din cauza sferelor invizibile a lu'Vasile...nu=mi dau cu sama
Am sunat-o pi Mariea campineanca sa-mi zice ci si cum...ca poate sunt bolnave matcile...di plionasmii la plamani s-au la ovalee....Si me-a promis ca ari dansa nisti plantili adusi din strainatati tocmai de la "Honokuku",si le discanta cum stie ea mai ghini....sa le dau in siroape,o data la 3 zili,3 sapt ,3 luni
sapoi tinte mosule sa vezi minunea=3 oua intr-o celula
Morala: cat aveti timp bun-12-16^ umblati un pic in cuib,ridicati rama din mijloc si daca nu gasiti puiet nici(oua in picioare) matca ,actionati ca atare...Am verificat doar o parte din stupi,bilantul=0,5% pirderi(o matca in dec 015)pana acum...dar atentie mare ...iarna nu-i mancata de lup inca-Spor-G.M
balu scrie:am si eu o matca crae nua inceput ponta
balu scrie:am si eu o matca crae nua inceput ponta
balu scrie:consum f mic, unele matci nu au unde oua
gica.mosu scrie:....Fl Pl......u scrie"2 din 56"...Parinte,sunteti in grafic...sa fie doar atat Cu hrana stati ghini,ca a-ti mai scos cate o rama...f bini=acum factorul caldura e cel mai important...cat despre turta,ar merge acum(daca nu aveti pastura) o proteica-3-400gr cu 5-8% proteina(juma -juma)inlocuitori si polen,avand in vedere ca vremea se raceste si aveti ceva puiet in stupi...Pt Balu ..de ce nu scoti o rama cu miere si sa pui in loc alta cu chenar cu miere +ceva pasturica ...sa vezi atunci suparare pe ele P.S-am pus azi cate o proteica-5-8% (descantata
...) sa vad o iau s-au nu...pe cata miere au in cuib ,poate sa tina iarna pana'n mai
dar incepe cresterea masiva de puiet si scad vazand cu ochii ....
Deci le imperechiasi ?balu scrie:Gasii si eu 2 fara matca, dupa agitatia de la urdinis, populati si ce m-am jucat cu matcile, acum erau bune! Pt iarna asta nu trebuia unificat nimic!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori