Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: gabi bee

Mesajde gabi bee » 04 Dec 2011, 00:26

in poza de mai jos este catina plantata in noiembrie , cam 20 de fire la 50 cm inaltime si pe care le-am plantat la 50 cm distanta intre ele . sunt cam dese dar daca se prind toate sau aproape toate o sa mai scot din ele si le plantez in continuare ca sa formeze o linie frumoasa pe langa gard ! :P
Fişiere ataşate
Picture 024 (Copy) (Copy).jpg
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde gabi bee » 04 Dec 2011, 13:37

aici am bagat la iernat doua roiuri pe 4 rame . am vrut sa le unific dar amandoua au regine de anul asta si trebuia sa pierd una din ele asa ca am impartit lada in doua si pana acum sunt ok . folia o au de 3 saptamani iar jos am scos de tot subarul mic si nu a facut condens deloc . sper sa fie bine si la primavara ! ieri la ceilalti stupi au iesit la zbor cateva albine iar la cel din poza zburau de la ambele urdinise in numar mare ! numai bine ! :P
Fişiere ataşate
Picture 012 (Copy).jpg
am decupat astfel toate tablele si iernez cu folie si subarul mic scos . sper sa dea rezultate bune !
Picture 029 (Copy).jpg
cele doua roiuri
gabi bee

Mesajde victor s » 04 Dec 2011, 17:29

daca au iesit la tine, in mod sigur si la mine si-au facut zbor de curatire. nu am de unde sa stiu pentru ca eu am fost pe data de 1.12. si nu era nici picior de albina afara...asa ca le-am lasat cum le-am gasit (nu ca le-as fi facut ceva daca ieseau la zbor in afara de ceva poze... ;) )
maine sper sa pun si ceva poze cu rame, sarme si cuie...deh, iarna lunga, dor de albine mare...!
p.s. votez si eu pentru tine, macar acolo, un afumator ceva... ;) :lol:
i-mi pare bine ca ai inceput sa tii la ''intepaturi'' (se vede treaba ca incepi sa te ''imunizezi'') :D
toate cele bune !
victor s

Mesajde gabi bee » 04 Dec 2011, 20:05

pai dupa mai multe intepaturi te obisnuiesti si le tolerezi mai bine ! :lol: .baga poze cu ce lucrezi pe acasa ca nu raman nici eu dator la capitolul asta ! mersi pt votul tau si sper sa castig unul din premii , daca sunt votat bineanteles ! numai bine si iernare usoara si uscata ! :P
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Dec 2011, 20:11

[quote="gabi bee"] folia o au de 3 saptamani iar jos am scos de tot subarul mic si nu a facut condens deloc .

gabi putin condens ai in dreapta jos !!! putin dar nu deloc !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Badea. claudian » 04 Dec 2011, 21:30

gabi bee scrie:aici am bagat la iernat doua roiuri pe 4 rame . am vrut sa le unific dar amandoua au regine de anul asta si trebuia sa pierd una din ele asa ca am impartit lada in doua si pana acum sunt ok . folia o au de 3 saptamani iar jos am scos de tot subarul mic si nu a facut condens deloc . sper sa fie bine si la primavara ! ieri la ceilalti stupi au iesit la zbor cateva albine iar la cel din poza zburau de la ambele urdinise in numar mare ! numai bine ! :P

Nu sau unit pana acum !!.... dar au toate sansele sa seunifice singure pana la primavara !!!
Badea. claudian

Mesajde gabi bee » 04 Dec 2011, 22:53

ai dreptate lucian , este putin acolo ! nu cred ca poate sa aibe vreun efect negativ dar ramane de vazut !
Badea. claudian scrie:
gabi bee scrie:aici am bagat la iernat doua roiuri pe 4 rame . am vrut sa le unific dar amandoua au regine de anul asta si trebuia sa pierd una din ele asa ca am impartit lada in doua si pana acum sunt ok . folia o au de 3 saptamani iar jos am scos de tot subarul mic si nu a facut condens deloc . sper sa fie bine si la primavara ! ieri la ceilalti stupi au iesit la zbor cateva albine iar la cel din poza zburau de la ambele urdinise in numar mare ! numai bine ! :P

Nu sau unit pana acum !!.... dar au toate sansele sa seunifice singure pana la primavara !!!

sunt despartite de o diafragma etansa cu plasa pe mijloc si scandura de zbor este despartita in doua ! nu cred ca au cum sa se unifice , fiecare are matca de anul asta iar pana acum nu am vazut sa se depopuleze vreunul in favoarea celuilalt si sunt asa de 1 luna si jumatate . am in total 4 stupi cu cate 2 roiuri si 3 stupi cu cate un roi fiecare si par sa fie ok pana in prezent ! de ce ziceti ca au sanse sa se unifice pana an primavara ? :roll:
gabi bee

Mesajde gabi bee » 21 Dec 2011, 17:42

va plac porumbeii voltati albi ? sa va arat porumbelul bland al baiatului meu ! am mai avut cativa dar acum am ramas doar cu " Gusa " , ca asa al cheama ! a fost abandonat de parinti de cand avea 7 zile si l-am hranit cu seringa cu lapte , cu grau etc , si ai faceam o gusa mai mare decat corpul si de aia l-am numit asa . eu am fost " taticul lui " si cand ma vede canta de mama focului . la primavara trebuie sa-i caut o porumbita neaparat , ca altfel am rupt prietenia cu fimiu ! :D
Fişiere ataşate
Picture 047 (Copy).jpg
Picture 044 (Copy).jpg
Picture 043 (Copy).jpg
gabi bee

Mesajde CATALIN » 27 Dec 2011, 12:45

gabi invata-ma cum sa incarc poze pas cu pas ca am fotografiat si eu p la stupina si vreau sa pun ceva poze
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde gabi bee » 27 Dec 2011, 22:17

salut catalin ! in primul rand bagi pozele in calculator dupa care le micsorezi cu un program de redimensionare[ eu folosesc LIGHT IMAGE RESIZER] . apoi dupa ce dai sa scrii un mesaj, ai jos in stanga butonul INCARCA FISIERUL ATASAT. apesi aici , apoi apesi BROWSE . se deschide o fereastra in care cauti si dai clic pe poza care vrei apoi apesi in dreapta jos butonul OPEN dupa care butonul ADAUGA FISIERUL si gata . nu stiu daca ai inteles dar daca il bibilesti un pic reusesti ! numai bine si asteptam pozele ! :P
gabi bee

Mesajde bostina constantin » 27 Dec 2011, 23:48

salut Gabi si sarbatori fericite tie si familiei tale.ti am citit ,cred,toate postarile si mi-am dat seama ca esti un baiat perseverent si ai avut de castigat,te felicit pt darzenia ta . eu acuma sunt incepator in albinarit,am 3 stupi si ii iubesc ca pe nepotii mei ,atentie!!!nu te pui tu cu mine la livada si gradina :lol: ,l-am avertizat si pe Lucian din Arad ,salut Lucian si sa fi iubit ca eu sunt sigur ca meriti,ca am simtit ca ai o inima mareeee ;) , ca multi colegi de forum.Gabi ,distanta terestra intre Mizil si Buzau e de 32 km;distanta dintre Mizil si Candesti e de 50 km ,distanta aproape neglijabila pt viata albinelor neluand in calcul altitudinea.te rog s-mi spui si mie daca stii [tu ai citit multe carti de apicultura ,eu fiind mai lenes. si vorbesc foarte serios, m-am rezumat ,,la mura-n gure "adica forum :roll: ]INTREBARE= la inflorirea carui pom .trantorii sunt abti pt a fecunda matca ,pt ca vreau sa pun un plan in practica in primavara.PS EU NU POT SA RASPUND POSTARILOR COLEGILOR [PE CARE II SALUT] PT CA NU AM SEMNAL PERMANENT,SI MA CHINUI O ORA SA SCRIU O POSTARE[de sunt incepator si aici] SI CAND DAU >trimitere< apare EROROR :roll: Gabi, scuza-ma ca te deranjez la ora asta :roll: sa fi fericit si tu si pe ce -i care i iubesti,NOAPTE BUNA!!!
bostina constantin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Dec 2011, 00:11

Gabi , mi-ai vazut pozele cu pasari pe care le-am pus astazi??? ti-am vazut pozele cu porumbeii si m-am gandit ca-ti plac pasarile !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 28 Dec 2011, 15:36

da lucian , le-am vazut si sunt f faine ! am avut si eu mai pana asta primavara cateva gaini de rasa si cativa iepuri de rasa plus porumbeii voltati dar am vandut tot si mi-am luat materiale pt stupi . sunt pasiuni frumoase la care poate o sa revin vreodata dar sunt pasiuni in care se duc ceva bani si vremurile sunt asa cum sunt ! albinele si pomii sunt si vor ramane pasiunile si ocupatia de baza de acum incolo ! numai bine ! :P
gabi bee

Mesajde gabi bee » 19 Ian 2012, 00:58

n-am mai dat demult pe aici prin pagina mea si vreau sa va arat aparatul meu de lipit faguri artificiali . am avut un transformator maricel , de 24 de volti , si i-am facut o cutie din resturi de parchet , l-am prevazut cu intrerupator , cu bec si cu un maner pt transport si gata aparatul ! vreau sa-i pun la capetele firelor cu care lipim fagurii , niste testere ca la aparatele de masura , testere pe care o sa le fac din doua pixuri vechi prin care trec o sarma de cupru de 2,5 . zilele astea va arat si un cos de centrifuga la care lucrez si care mi-a facut zile fripte !
Fişiere ataşate
Picture 073 (Copy).jpg
Picture 075 (Copy).jpg
in pozita culcat poate fi folosit si ca scaunel .
gabi bee

Mesajde victor s » 19 Ian 2012, 16:45

nu-i cam mare tensiunea de 24 V ? ai facut proba sa vezi cum merge? eu, cu sursa de calculator (12V) s tot mai reuseam sa mai trec cu sarmele prin ceara... :D
acum m-am invatat cu ea ;) ... (cu meseria)... si merge mai bine treaba ! :lol:
victor s

Mesajde janese » 19 Ian 2012, 16:55

conteaza timpul cat sarma este cuplata la sursa..merge si 24 si 12
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?