Prima pagină OFF TOPIC NEURONU` ZAMBARET

Faze haioase , bancuri , video funny , divertisment , imagini si poze hazlii . Sa rada si neuronu` in tine .....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: O lectie in stupina

Mesajde paul » 22 Dec 2011, 11:57

Cred ca ... au revenit la sentimente mai bune ... constientizand ... in urma ... bufniturilor date de tine in capac ca ... mai exista "dinamovisti " ... pe pamant !!! :lol: :lol: :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde B-father » 22 Dec 2011, 12:15

cristi_vidican scrie:Tot respectul pentru cei care se risca fara masca intre stupi. Cand m-am apucat de apicultura mergeam sa ma sfatuiesc cu un stupar batran, cu multa experienta. Niciodata nu purta masca si radea de cei care poarta. O data a mers sa-l ajute pe ucenicul lui, ca avea probleme cu stupii si a venit de acolo tot umflat. Albinele lui erau selectate "si-l cunoasteau", cele ale ucenicului nu-l recunosteau. El dadea vina pe faptul ca ucenicul lucreaza brutal cu albinele.

a lucra fara masca la stupi mi se pare un risc total lipsit de sens
albina ataca lumina ochiului si e de ajuns una ca sa pierzi un ochi
vitejii de acestea fara masca , fara manusi ,sau in slip la albine fac prima pagina a ziarelor
nu e ceva de lauda nici de respectat a face orice activitate fara minima protectia muncii
B-father

Mesajde cristi_vidican » 22 Dec 2011, 12:29

Aprecierea mea pt cei care se risca fara masca si fara manusi vine ca urmare a observarii muncii lor. In general, astfel de oameni stapanesc foarte bine munca cu albina. Ca batran, sa faci o extractie fara masca langa tine si sa nu-ti fie frica (in catieva zeci de ani cu albina aduni multe ace) e mare lucru. Asta vine doar din experienta foarte multa.
Dar, nici eu nu recomand nimanui sa deschida stupii fara masca.
Cand un stupar batran te vede si cu manusi, rade de tine (vorbesc in general). O data am vizitat un stupar batran, ca sa cumpar un stup pentru un prieten. Eu sunt mai fricos din fire, asa ca mi-am luat si manusi. Cand m-a vazut batranul a ras de mine si m-a intrebat ironic: ce-s astea? Ar fi vrut sa-mi spuna: mie nu-mi spurci stupina cu manusile tale. Am tacut rusinat, ca avea dreptate. Dar, la acea vizita el s-a ales cu un ac in ureche, iar eu docil, stateam cu mainile la spate. Nu m-a lasat sa pun mana pe o rama. Stupul era inca al lui.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde bogdannn » 22 Dec 2011, 12:46

nu e nici o rusine sa lucrezi cu manusi sau cu masca, cunosc stupar care a ramas fara vedere la un ochi, am tot respectul pentru "seniori" dar mi se pare o prostie si o fudulie sa lucrezi neechipat corespunzator, indiferent de blandetea albinelor.
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde Adi Hodis » 22 Dec 2011, 15:17

bogdannn scrie:nu e nici o rusine sa lucrezi cu manusi sau cu masca, cunosc stupar care a ramas fara vedere la un ochi, am tot respectul pentru "seniori" dar mi se pare o prostie si o fudulie sa lucrezi neechipat corespunzator, indiferent de blandetea albinelor.

Stai asa ca nu-i asa cu ... prostia.
Eu unul am lucrat in toate configuratiile dar, DECAT sa-mi intre transpiratia in ochi, sa ma fierb in " suc " propriu, sa risc sa leshin de caldura in fetzia soarelui ... asta in plin cules cand am observat de "n" ori ca albinele ma ignora ... nu o numesc "prostie " ci evitarea unor riscuri, deci altele.
Acestea sint exceptii ... si NU O REGULA GENERAL VALABILA ... de regula folosesc masca si costumul dar NU SI ATUNCI CAND ACESTEA mi-au dovedit ca imi dauneaza ... la " clocit mintea si oo-le" :lol:

Cine vrea si poate, n-are decat sa faca ... pui ... phfui !!! ... cand intra sudoarea-n gura. :P ... eu nu, ca am albine blande.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde bogdannn » 22 Dec 2011, 16:04

indiferent de caldura din vara eu nu ma sunpraincalzesc cu masca, nu mi s-a clocit mintea, cel putin asa cred :D, de vina o fi ca am capul mare sau ca am creier putin :?: :lol:
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde paul » 22 Dec 2011, 16:12

bogdannn scrie:indiferent de caldura din vara eu nu ma sunpraincalzesc cu masca, nu mi s-a clocit mintea, cel putin asa cred :D, de vina o fi ca am capul mare sau ca am creier putin :?: :lol:

Banuiesc ca nici ... " oo-le" ... ca despre ele ... nu ai amintit nimic ... :lol:
Care o fi legatura intre ... masca pe figura si ... "oo" ? :shock:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 22 Dec 2011, 18:03

teinegru64 scrie:
lucky5strike scrie: si sa-ti reglezi un pic respiratia...
l:
Care ar fi controlul respiratiei in stuparit?

Cand umbli intre albine, cand ai rama in mana, eviti sa respiri pe gura si cauti sa vorbesti cat mai putin... a mai scris cineva mai sus.

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 22 Dec 2011, 18:23

lucky5strike scrie:
teinegru64 scrie:
lucky5strike scrie: si sa-ti reglezi un pic respiratia...
l:
Care ar fi controlul respiratiei in stuparit?

Cand umbli intre albine, cand ai rama in mana, eviti sa respiri pe gura si cauti sa vorbesti cat mai putin... a mai scris cineva mai sus.

:lol:

D-le Lucky5strike ... eu cand umblu in stupi ... cant ! :o Acum ce fac ... sa cant ... pe nas? ... :lol: Cand nu le place cantarea (devin agitate) ... schimb repertoriul ... :lol:
paul

Mesajde lucky5strike » 22 Dec 2011, 18:46

Nu le canti la urdinis, nemascat, sa te vada si ele mai bine? Atunci sa vezi cate parale fac.

Nu e nici o rusine sa apelezi la masca & co, dar e destul de neplacut de lucrat.

Daca nu e musai, eu n-o pun.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 22 Dec 2011, 19:03

Acum serios ... niciodata nu m-am riscat ... fara !!! Ce sa fac ... lipsa sange in instalatie... :roll: :roll: :roll:
paul

Mesajde Adi Hodis » 22 Dec 2011, 19:44

Fara doar si poate ... sint cazuri, stupine chiar as putea spune, in care nu ai ce intra fara costum si masca.
Am trait si asemenea experentze ... de-am zis iepurelui puturosuleeee !!! ( sa traiesti Valerica ! :P )

Dar sint si stupine in cealalta extrema, la una am participat la recoltat venin, deci iritari la culme ... si dupa 15 min. am putut umbla fara masca prin stupina ( sa traiesti nea Gica :) ).

Asa ... si mai sint astea de mijloc, care te lasa in pace cand sint ele in bune dispozitii ... ca-n rest te "machiaza" orgininal. :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde paul » 22 Dec 2011, 19:54

D-le Adi Hodis ... fie-va mila ! ... Sunt si eu un biet incepator ... Lamuriti-ma ... va rog ... si pe mine ... care este legatura ... dialectica ... intre masca pe figura si ... clocitul " oolelor" ... Va multumesc !
"Eu pun intrebari stupide ... ca sa invat " !!!
paul

Mesajde popageorgian » 22 Dec 2011, 20:18

oare de ce a continuat sa stea fara masca? il intepa 1-2 apoi lua o masca si nu se mai vaicarea atat!
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde Adi Hodis » 22 Dec 2011, 20:32

:P
Pai ... temperatura si ventilatia.
Daca sub masca mai ventileaza cata-cata vantul cu o palida adiere ... la nivelul oo´lor ( nu alea din rame/stup ) e critic nene ... ca-i nema ventilatie, numa clocitatzie. :lol:

ps
In stagiul militar, la apelul de amiaza, pe un platou proaspat asfaltat ( negru atrage caldura ) in plina demonstratie a lunii lu´ cuptor, iulie, zilnic " serveam " meniul de fierbere in suc propriu.
E, la nivelul oo´lor ... era de rau.Intotdeauna ma ashezam in randul II s-au III, sa nu ma vada ofitzerul, ca sa pot deschide shlitzul si sa fac din pantaloni " acordeon " pt. ventilatie.
Si nu purtam AZP-uri :lol: ... cine a facut armata stie ce-s alea.
De aici mi s-a tras alta belea ... sa vaz zic si asta.
Cand am lucrat in stupina numai cu pantaloni pe mine, a intrat o albina pe sub pantalon. Si a urcat ... si a urcat ... eu cu rama in maini, m-am blocat, tzeapan ca lemnu´ si albina tot urca ... ce ma fac de ajunge sus ??? ca n-aveam " cofrag " ( chilotzi ).
Am pus rama in stup si-am executat o dezechipare fulger ... am scuturat pantalonii, a zburat albina repede ( norocul meu ). Instant am realizat ipostaza in care ma putea vedea vecina din spatele meu ... si tot fulger mi-am tras nadragii.
Abia apoi m-am uitat sa vad ... oare m-a vazut vecina ? :shock:
Nu m-a vazut ... dar daca ma vedea ... si daca albina nu zbura ... a ? ... ajungeam pe prima pagina la shtiri radio-shantz. :lol:
Adi Hodis

Mesajde paul » 22 Dec 2011, 20:48

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Multumesc frumos ... de raspuns !!!
P.S. RECUNOSC ... SUNTETI MULT MAI INDRAGOSTIT DE ALBINE DECAT ... subsemnatul ...
In situatia ... mai sus explicata ... nu as fi avut ... NICI O REZERVA ... sa tin rama numai cu o mana si cu cealalta (mana) ... sa rezolv ... ascensiunea ...
TOATA ADMIRATIA ... mea !!!
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la NEURONU` ZAMBARET