Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde mihaistupar » 13 Iul 2016, 07:18

Vorbeam de muște,(albine),nu de mașini. Turturica stai jos... Pardon nemotivat cu roșu.nu ai fost atent
mihaistupar

Mesajde cristi_vidican » 13 Iul 2016, 07:28

mihaistupar scrie:Vorbeam de muște,(albine),nu de mașini. Turturica stai jos... Pardon nemotivat cu roșu.nu ai fost atent

Mihaistupar,
Ai avut vreodată Buckfast?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde tuturicius » 13 Iul 2016, 08:48

mihaistupar scrie:Vorbeam de muște,(albine),nu de mașini. Turturica stai jos... Pardon nemotivat cu roșu.nu ai fost atent

Daca aveai vreun bk in primul rand vorbeai tu despre albine, nu o luai pe coclauri cu emigranti ... nota 3 .... Asa ca cu tine discutam oricum doar ca sa mai treaca vremea :lol:
tuturicius

Mesajde andrei_calinescu » 13 Iul 2016, 09:21

"se găsește si localnica, trebuie doar sa știi unde sa o cauți.si investiția mai mica.."

Te rog spune-mi unde sa o gasesc. Ma intereseaza si carpatina pentru evitarea consangvinizarii lotului de Carpatina.
andrei_calinescu

Mesajde jonny_it » 13 Iul 2016, 11:23

mihaistupar scrie:N-ai văzut în viața ta o carpatina adevărată. 3(trei).stai jos.
Acum sincer,lăsând gluma la o parte si fara sa te superi pe mine...carpatina(carnica) are multe ecotipuri,jony.le cunoști doar pe cele nelucrate.sincer. scuze daca am deranjat. Nu neg calitățile bk-ului,dar ai procedat în afirmații fix ca cei ce pleacă doi ani în vest si brusc vorbesc cu accent,uita romana iar copiii ii botează oricum da numa romaneste nu.

Stau jos, cei cu carpatina au stat numai pe sus, prin copaci mai bine zis :lol: .. glumeam.

Am avut carpatina din multe directii, raman la parerea mea ca cea mai buna era cea pe care o aveam de la bunicul meu. Era cea mai blanda si mai productiva.

Inca mai am cateva, regine negre, poti sa bati cu piciorul in stup si nu se agita prea tare. Au si perioadele lor cand sunt mai rele, dar este normal. Cea mai buna regina carpatina pe care o aveam a tras botci de schimbare linistita prin mai, am 3 fiice de la ea, o sa le tin. O sa fac un filmulet zilele astea sa va arat roisorii. ;)
Am intrat in toamna cu aprox 200 de familii si am iesit tot cu atatea + roii de anul acesta, s-a cam adutat ceva. Tinand cont ca am si altele pe cap daca aveam doar carpatina era sinucidere.

Astept ziua cand o sa pot cumpara o carpatina selectionata, sa pot merge intre stupi in pantaloni scurti, fara masca, si sa le admir cum zboara. ;)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 13 Iul 2016, 11:26

mellis scrie:Sunt apicultori locali cu mâtci bune, din asta trăiesc..se găsește si localnica, trebuie doar sa știi unde sa o cauți.si investiția mai mica..
Sănătate.

Nimeni nu a spus ca nu se gasesc regine carpatine bune.

Cautatul prin padure dupa albine salbatice este un mit, in padure a fugit tot un roi dintr-o familie roitoare, deci ne taiem craca de sub picioare singuri.
Sunt si apicultori care au facut selectie in Romania, dar multi nu au controlul trantorilor, degeaba selectezi pe linie materna daca pe linie paterna totul este la intamplare. ;)
jonny_it

Mesajde asd2 » 13 Iul 2016, 11:45

jonny_it scrie:degeaba selectezi pe linie materna daca pe linie paterna totul este la intamplare. ;)

Sa vii la mine sa vezi armata de trantori. Slabe sanse ca matcile sa se imperecheze cu trantori de la altii. Am fost la cineva care foloseste FA si aproape ca nu mai are deloc trantori la ora actuala. Partea proasta e ca nici miere nu prea e :(. Trantorii mananca mierea iar puii de gaina mananca trantori din lipsa de concentrate :lol:

Deci lasati-o mai moale cu trantorii si izolarea: daca creezi concentratie mare la tine in stupina succesul e asigurat. Lasati albinele sa cladeasca natural, cei care cresteti matci; folositi tratamente blande care nu afecteaza fertilitatea trantorilor. Restul e poezie.
asd2

Mesajde jonny_it » 13 Iul 2016, 12:12

asd2 scrie:
jonny_it scrie:degeaba selectezi pe linie materna daca pe linie paterna totul este la intamplare. ;)

Sa vii la mine sa vezi armata de trantori. Slabe sanse ca matcile sa se imperecheze cu trantori de la altii. Am fost la cineva care foloseste FA si aproape ca nu mai are deloc trantori la ora actuala. Partea proasta e ca nici miere nu prea e :(. Trantorii mananca mierea iar puii de gaina mananca trantori din lipsa de concentrate :lol:

Da, slabe sanse, dar exista. Cand vrei siguranta 100% faci imperechere artificiala sau in zona izolata.

asd2 scrie:Deci lasati-o mai moale cu trantorii si izolarea: daca creezi concentratie mare la tine in stupina succesul e asigurat. Lasati albinele sa cladeasca natural, cei care cresteti matci; folositi tratamente blande care nu afecteaza fertilitatea trantorilor. Restul e poezie.

Institutele de cercetare si crescatorii mari de matci sunt prosti, cheltuie bani aiurea cu AI si imperecherea pe insula nu? :lol:
De aia avem capratina pe care o avem, pentru ca la noi tot timpul trebuie sa o lasam mai moale.
jonny_it

Mesajde asd2 » 13 Iul 2016, 12:21

Sunt suficiente cateva conditii de baza, nu e nevoie de insule si nici de caruta de bani. Vehementa asta ma oboseste(nu zic de tine).
asd2

Mesajde jonny_it » 13 Iul 2016, 12:26

asd2 scrie:Sunt suficiente cateva conditii de baza, nu e nevoie de insule si nici de caruta de bani. Vehementa asta ma oboseste(nu zic de tine).

Am imperecheat buckfast si acasa, pe vatra unde tin doar familii de productie, dar din reginele alea nu trag sa obtin alte regine, indiferent de cat de multi trantori am in zona.
Reginele care le tin pentru a obtine alte regine se imperecheaza la munte. Imi da o oarecare siguranta si scap de cumparat regine din afara. Oricum pe viitor nu o sa mai iau cantitati mari de regine din afara tarii, nu mai este nevoie. :D
jonny_it

Mesajde tuturicius » 13 Iul 2016, 13:48

Toata vehementa aceasta anti buckfast nici macar nu are vreo treaba cu albinele. Se si vede ca vine de la oameni care nu au avut niciodata bk. E vehementa care vine din spiritul anti-occidental cu care natia noastra a fost indoctrinata timp de mai bine de 40 de ani si care dainuie si acum, in gandirea multor romani, desi au trecut mai bine de 25 de ani de la Revolutie.... Daca Buckfastul era in Romania sau fratele Adam ar fi fost roman.... altele erau sentimentele!
Asta-i toata marea filozofie. Ma rog, mai sunt si cei care vindeau matci autohtone si care s-au ingropat prea tare in denigrarea bk ca sa mai poata acum sa isi ia un F0 de pe insula si sa multiplice.
tuturicius

Mesajde asd2 » 13 Iul 2016, 14:29

Asa ca paranteza: ma ccacc pe el occident (nu pe BK). Eu tin cu romanii. Ai auzit de sindromul stockolm? S-ar putea sa suferi de asa ceva.
asd2

Mesajde stefanmadalin » 13 Iul 2016, 14:34

asd2 scrie: Eu tin cu romanii..

...ei nu tin cu tine...
stefanmadalin

Mesajde asd2 » 13 Iul 2016, 14:38

stefanmadalin scrie:
asd2 scrie: Eu tin cu romanii..

...ei nu tin cu tine...

Ghinionul meu :lol:
asd2

Mesajde jonny_it » 13 Iul 2016, 15:10

asd2 scrie:Asa ca paranteza: ma ccacc pe el occident (nu pe BK). Eu tin cu romanii. Ai auzit de sindromul stockolm? S-ar putea sa suferi de asa ceva.

Legat de occident, vin lucruri bune, dar si multe rele. Globalizare ..
jonny_it

Mesajde tuturicius » 13 Iul 2016, 16:13

asd2 scrie:Asa ca paranteza: ma ccacc pe el occident (nu pe BK). Eu tin cu romanii. Ai auzit de sindromul stockolm? S-ar putea sa suferi de asa ceva.

Cand vei pricepe ca cu occidentul nu trebuie sa faci sex, ceea ce e mai greu daca nu iti place, ci iei de acolo ce se poate lua in domenii in care este mai avansat, poate o sa imi dai si mie o bere :lol:
tuturicius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE