Mesajde Shrek secretele nu se spun niciodata. Degeaba imi scrie toata lumea larva de o zi, si nu exista nimic detaliat. Cu puiate capacit, fara puiet, cu puiet larvar, orfanizat, neorfanizat, frate, forumul te baga in ceata total. Am cautat prin carti, dar e total generalist. Am ajuns la concluzia, ca nimeni nu stie nimic clar. Inca nu se cunoaste in romanica, daca matca oua in botca sau albina face botca in jurul oului. unii mai tari cica fuge albina cu oul in gura

) si-l pune in botca.. desene animate......
De peste 35 de ani ma informez,invat,practic si nu iese nici acum totul ca la carte 100%,sunt perioade din an la dif de cateva zile in care nu iese bine.Una este sa ti cresti necesarul propriu alta sa fii nevoit sa cresti zi de zii in toata perioada activa.La inceput, ,,cand am inceput '' stateam aplecat intre 4 si 10 ore pe cesterea de matci,mai stricam si stupi buni de productie,mai bagam in tejghea material etc,etc,singurul care imi mai putea da cate o inf utila despre crestere era prietenul de la mag apicol,absolv al lic apicol,NU internet,nu fonduri europene nu Ruttner care a aparut in 83 in magazin ,DOAR dorinta de a invata ,de a face, IMI PLACEA SA CETESC si aveam si timp,daca nu ti place cetitul si nu ai timp, povata mea ar fii LASA TE!Ca e multa bataie de cap si munca de nici nu visezi,nu mai ai nici clima de partea ta,atunci cand invatam eu aveam cules de intretinere in cea mai proasta perioaca a anului,plecam la fl soarelui ca la nunta,bucuros,recorduri de 120 kg/ fam cu matci ICDA,deci aveam si mat biologic de transv.,veneam cu o medie de 60 kg /stupi miere marfa de fl s lui acum este din ce in ce mai greu,concurenta e mare,sfatul meu deci,daca nu ai timp,lasa te si cumpara ti o minge ,de fotbal,de baschet te asigur ,vei fii mult mai avantajat.