Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vanatoarea...cum o vedem!

Mesajde Cristian IONITA » 22 Sep 2016, 11:07

Donbazil scrie:Salut!

Salata de ciuperci pleurotus este foarte gustoasa si sanatoasa. Invata sa o prepari dupa o reteta simpla!

1. Se curăţă şi se spală bine ciupercile şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu puţină sare. Se lasă să fiarbă până se înmoaie, se scot din apă şi se lasă în sită să se scurgă.
2. Se pun într-un bol uleiul, sarea, zahărul, oţetul şi pătrunjelul tocat mărunt, se amestecă bine şi se lasă la frigider. Se curăţă şi usturoiul de coajă şi se pune în sos.
3. Se rade caşcavalul pe răzătoarea mică, se lasă la rece. Se pregătesc măslinele verzi, se scot sâmburii sau se taie feliuţe subţiri.
4. După ce aţi pregătit toate ingredientele, ciupercile se taie bucăţele şi pe deasupra se toarnă sosul pregătit. Dacă doriţi să fie mai acre, măriţi cantitatea de oţet aromatic şi pe deasupra presăraţi caşcavalul ras.

Salata de ciuperci pleurotus se poate servi ca garnitura. :) :idea:

ai nevoie musai de poza lunetei ca sa vezi ciuperca?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 26 Sep 2016, 23:24

Salut!

Festivalul vanatorilor Bata Judetul Arad.
Fişiere ataşate
Bata 8.jpg
Donbazil

Mesajde Donbazil » 26 Sep 2016, 23:25

Salut!
Fişiere ataşate
Bata 6.jpg
Donbazil

Mesajde Shrek » 27 Sep 2016, 01:54

Donbazil scrie:Salut!

Festivalul vanatorilor Bata Judetul Arad.

Bre ne-a Vasile, dar ce coarne frumoase ti-au mai crescut! Sa intelegem ca..... nu mai ia cartușul foc!?
Shrek

Mesajde Dila Daniel » 27 Sep 2016, 08:00

Shrek,eu poza aia o interpretez altfel:
Donbazil ne arata ca tot cerb este...
si cerbul are ciutele lui,deci...are mereu "cartus pe teava" ! :P
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapis13 » 27 Sep 2016, 08:35

Nea Vasile,am inteles dintr-un reportaj TV ca tabloul ala apartine fondului Manastur,ai vreun trofeu acolo :?:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde costinelblagniceanu » 27 Sep 2016, 16:06

proapis13 scrie:Vanatorul vegetarian... :lol:

Marian,cred ca tu ai vanat altceva ca burtica aia nu sea facea cu vegetale.+ :lol:
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde Donbazil » 28 Sep 2016, 23:23

Salut!

Nu ca nu mi-as dori!... :lol: :lol: :lol:
Ale mele-s acasa ca nu sunt de prezentat in expozitii, fiind mult mai mici....

( Faceti-va ca nu vedeti persoanele, priviti doar pe pereti).... :lol: :roll:
Fişiere ataşate
IMG_0001.jpg
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 29 Sep 2016, 10:08

@Donbazil

tu chiar crezi ca intereseaza pe cineva (vorbesc de oameni cu minima decenta) pozele grotesti cu "trofee" pe pereti?

in plus .... postarea lor este incalcare clara si fara echivoc a regulamentului

Ce nu este voie de trimis :
....
17 - Poze care prin continut pot leza demnitatea umana.
...

nu prea vad ce ar putea sa fie mai josnic decat sa-ti faci poze batjocorind ramasitele altor fiinte.

te rog sa ne scutesti de astfel de manifestari .... e netul suficient de mare astfel incat sa-ti gasesti loc unde sa-ti manifesti "pasiunea"
Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 30 Sep 2016, 01:01

Salut!

http://www.dex.ro/dex.php

trofeu ~e n. 1) (in antichitate) Echipament al unui dusman invins, expus pe un trunchi de copac in semn de victorie. 2) Monument comemorativ al unei victorii pe care sunt expuse armele celor invinsi. 3) Prada de razboi, luata de la dusman; captura. ◊ ~e de vanatoare blana, coltii sau coarnele unui animal vanat, pastrate ca obiecte decorative. /<fr. trophee
:idea:

http://agvps.ro/categorie/trofee-de-vanat/

http://www.sibiul.ro/arhiva-poza-zilei/ ... -1399.html

Nu am gasit nicaieri vreo referire la faptul ca ar fi ilegala detinerea sau expunerea trofeelor de vanatoare. :idea:

Sanatate!
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 30 Sep 2016, 09:28

Donbazil scrie: ...

Nu am gasit nicaieri vreo referire la faptul ca ar fi ilegala detinerea sau expunerea trofeelor de vanatoare. :idea:

...

pai nici nu este "ilegala" .... in schimb este dovada de lipsa de decenta, nici purtatul maioului ridicat peste buric, sau lant gros la gat, etc nu este "ilegal" .... dar denota multe despre caracteul "purtatorului"

in plus .... pe acest forum exista prevedere in Regulament cu privire la astfel de poze care pot afecta deminitatea umana.

stiu ca iti este complicat (daca nu chiat imposibil de acceptat) dar pasiunea aceasta este incompatibila cu valorile zilelor noastre. .... ideea de a te "simti bine" pe suferinta unor alte fiinte repugna majoritatii oamenilor cu minim decenta.
Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 03 Oct 2016, 17:20

Salut!

:idea:

Ma mira lipsa de interventie a unor colegi de forum care sunt vanatori....Treaba fiecaruia!...

Iata cateva pareri de pe Facebook:

Ilie Daniel Stefan trofeu este acea parte din vanata pastrata in mod traditional de catre vanatori pentru a fi prilej de amintire si de povestit. Trofeul nu are legatura cu marimea sa, de la cel mai pipernicit la cel mai falnic, toate se numesc trofee si toata au valoare sentimentala. Pastrarea lor nu este ceva nou si se practica din cele mai vechi timpuri de catre toti vanatorii, de la nobilul din castel la taranul din varful muntelui.
...
...Iulian Burghis Va contrazic si eu stimate xxxxxx, in ceea ce priveste perceptia asupra trofeelor. Ele reprezinta, intr-o logica cinegetica sanatoasa, vigoarea populatiilor de vanat, care reflecta la randul ei grija omului fata de fauna. Lipsa de implicatie a omului in mediul natural este o utopie distrugatoare...iar sensibilitatea ipocrita a oricarui individ care mananca ceafa la porc la gratar, din hypermarchet, ma dezgusta. :idea:
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 03 Oct 2016, 17:46

Deh Donbazile .... nu toti "vanatorii" au si soricu' de mistret.

se poate va rog frumos link direct catre pagina de facebook din care ati preluat mesajele? .... nu de alta dar cred ca merita sa-mi fac timp sa le explic si stimabililor Ilie Daniel Stefan si Iulian Burghis faptul ca emit opinii demne de cu totul altceva decat specia umana.

si daca tot vorbim de "specii" .... oare pe acest forum a disparut specia "moderatorilor"? .... am solicitat de cateva zile ca acest topic sa fie adus in spritul regulamentului .... respectiv sa fie "moderate" mesajele cu trofee .... si care nu fac decat sa sublinieze ca unii dintre noi au cam ramas de caruta in ceea ce priveste evolutia.
Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 03 Oct 2016, 21:08

Salut!

O parere interesanta: :idea: :idea: :idea:

http://agvps-forum.ro/viewtopic.php?f=3 ... 2f23#p3318

"In concluzie, ce e de facut?!"
In concluzie, pentru tine, dragul meu activist pentru natura din mediul online, nu e de facut nimic concret. Exista optiunea sa ma insotesti pe mine sau pe altii la o vanatoare la munte ca sa te lamuresti cum e cu ursii si cu pisicile alea "pe cale de disparitie" dar nu ma pot transforma nici eu in agentie de turism. Ar mai fi si optiunea sa nu te mai agiti la orice fitil lacrimogen aruncat pe net de organizatii ce nu mai pot stoarce bani din lacrimi de panda sau din presupusele animale "jupuite de vii" in industria blanurilor pentru ca nebunia asta cu "Salvati -ceva-!" este doar o fatada prin care niste baieti destepti sifoneaza bani europenii si chiar si banii unora ce doneaza.
Te face sa te simti super-erou, om important, participi activ la salvarea planetei completand petitii pe net :lol: cand tu doar imprastii in reteaua ta de cunoscuti mesajul lor agitator. Stai calm si socoteste la rece de ce si-ar da singuri vanatorii cu stangul in dreptul prin distrugerea vanatului!"....
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 04 Oct 2016, 09:41

Draga Donbazil .... faptul ca aduci cu copy/paste postari care mai decare mai argumentate nu face decat sa sublinieze realitatea ca pe tine personal nu prea te ajuta .... imaginatia :) .... sincer prefer sa am de-a face cu oameni cerebrali si capabili de a exprima opinii proprii si personale .... observ cu regret ca nu prea este cazul la dumneavoastra.

ca si raspuns la spusele colegului dumneavoastra iubitor de a ucide alte fiinte as vrea sa subliniez urmatoarele:

- activismul pentru "natura" este facut in orice medii, inclusiv cel online, noi in Romania suntem in urma multor alte tarii (mai dezvoltate) dar inaintea altora (subdezvoltate) .... adica ca sa-ti fie tie clar .... apetenta ptr vanatoare = slaba dezvoltare (in elvetia nu se vaneaza, in congo dimpotriva), cu cat mai putini "vanatori" cu atat mai bine pentru noi ceilalti, etc

reamintesc ce am precizat in postul meu "initial":

Vanatoarea denota - cruzime si nu sport. Vinatoarea inseamna sa iei o viata din placerea de a lua o viata. Ceea ce este absolut oribil si profund imoral. Placerea obtinuta pe seama suferintei altor fiinte o au pedofilii sau criminalii psihopati, iar ambitia asta de a posta pozele denota totala lipsa de modestie ... probabil in mentalitatea pasionatilor de vanatoare nimic nu innobileaza mai mult o activitate decit dorinta de a te lauda si de a stirni invidie…

Mai au si ipocrizia de a afirma ca vinatul trebuie ocrotit, trebuie hranit, ferit de rapitori, pentru ca, atunci cind ajunge la maturitate… sa-i poti imprastia creierii prin padure si, astfel, sa ai satisfactia de ai privi agonia.

Referitor la aborcarea cum ca prin vanatoare se "corecteaza un dezechilibru in ecosistem” sau “e justificat sa omori, atita timp cit lasi in pace exemplarele frumoase si sanatoase” sint la fel de gresite cu a spune ca “viata unui om urit e mai putin valoroasa decit viata unui om frumos” sau ca “viata unui chinez e mai putin valoroasa decit a unui aborigen din Australia, pentru ca aborigenii sint putini, iar chinezii sint multi”.

Vanatoarea sportiva reprezinta o barbarie si o rusine pentru specia umana.

daca te tine .... as aprecia sa raspunzi cu argumente .... altele decat cele demne de un om fara coloana verticala (copy/paste de la altii)
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 04 Oct 2016, 13:22

si .... uite ca "agitatia in online" nu a fost chiar inutila

https://www.facebook.com/CristianaPasca ... 1411461841

decizia de aprobare a Ordinului de Ministru de aprobare a derogărilor în cazul speciilor urs, lup și pisică sălbatică a fost suspendata de catre ministru "tehnocrat"
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE