Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui tuturicius

Mesajde tuturicius » 06 Oct 2016, 06:26

Avram scrie:Toate au un inceput ....

Asa zic si eu. Multumesc pentru urare!
tuturicius

Mesajde Augustin78 » 06 Oct 2016, 08:13

Felicitari pt achizitie si te astept cu marfa
Sanatate tie si familiei tale.
Numai bine. 8-)
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde andrei_calinescu » 06 Oct 2016, 10:35

"Simt o usoara nota ironica."

Decebalus,

Da-mi voie sa ma explic.
Nu a fost absolut nici o nota ironica. Sunt pur si simplu adeptul vorbei unui apicultor francez prieten "orice munca trebuie platita".
Bineinteles ca e o perioada de asteptare, pana te specializezi in activitatea respectiva.
Treaba cu "Maseratti-ul" a fost mai plastica, dar nu ironica.
Bineinteles ca aparatul in sine fara o mana buna nu valoreaza nimic - vezi si cum e prin spitale, aparatura scumpa dar medicii profeseaza prin Franta, Anglia, Germania. Si aparatele ruginesc.
andrei_calinescu

Mesajde Shrek » 06 Oct 2016, 15:52

andrei_calinescu scrie:"Simt o usoara nota ironica."

Decebalus,

Da-mi voie sa ma explic.
Nu a fost absolut nici o nota ironica. Sunt pur si simplu adeptul vorbei unui apicultor francez prieten "orice munca trebuie platita".
Bineinteles ca e o perioada de asteptare, pana te specializezi in activitatea respectiva.
Bineinteles ca aparatul in sine fara o mana buna nu valoreaza nimic - vezi si cum e prin spitale, aparatura scumpa dar medicii profeseaza prin Franta, Anglia, Germania. Si aparatele ruginesc.

Esti cumva din Prahova ca vad ca o întorci ca la Ploiesti! Pai ce semnificatie poa'sa aibă "domnu' cu Maseratti"?
Io cred ca ti-e ciuda de crapi ca un "necunoscut"in apicultura are sânge in.... instalație si riscă cateva mii de coco sa facă ceva ce tu, probabil, nu vei reusi niciodată! Poate ar trebui sa iti vezi de cotarita dumitale cu goange si sa ii lasi pe altii mai capabili sa se ocupe de.... insamantat regine! Hai pa!
Shrek

Mesajde andrei_calinescu » 06 Oct 2016, 16:05

Shrek scrie:
andrei_calinescu scrie:"Simt o usoara nota ironica."

Decebalus,

Da-mi voie sa ma explic.

Esti cumva din Prahova ca vad ca o întorci ca la Ploiesti! Pai ce semnificatie poa'sa aibă "domnu' cu Maseratti"?
Io cred ca ti-e ciuda de crapi ca un "necunoscut"in apicultura are sânge in.... instalație si riscă cateva mii de coco sa facă ceva ce tu, probabil, nu vei reusi niciodată! Poate ar trebui sa iti vezi de cotarita dumitale cu goange si sa ii lasi pe altii mai capabili sa se ocupe de.... insamantat regine! Hai pa!

Esti la fel de simpatic ca si poza din avatar.
Am spus ca ma intereseaza sa platesc serviciul respectiv unui om care il realizeaza. Distingi vreun rid de invidie in asta, monsegneur?
andrei_calinescu

Mesajde tuturicius » 12 Oct 2016, 20:05

tuturicius

Mesajde jonny_it » 12 Oct 2016, 20:50

Nu iti prea plac intepaturile? :)
jonny_it

Mesajde tuturicius » 12 Oct 2016, 21:05

Deloc! Plus ca lucrez mai repede in stup decat as putea-o face fara manusi. Oricum la multi din stupii mei inca nu se poate lucra fara manusi. Sunt rele.
tuturicius

Mesajde Molluc » 13 Oct 2016, 20:01

tuturicius scrie:

Salutare, oare o sa roada coronitele din corpul 1 pana incepe iarna, sa faca iernarea specifica pt ME intre cele doua corpuri, intreb si eu. Daca nu o sa ai probleme sa ajunga la miere in C2 cand e iarna si frig. Cu stima
Molluc

Mesajde tuturicius » 14 Oct 2016, 08:32

Capata un cojoc si nu o sa mai conteze pe unde si cat au pe acolo.
tuturicius

Mesajde wineto77 » 14 Oct 2016, 11:13

Cojocul, cat e cojocul ;) ? Din ce material faceti cojocul ,prinde unul sau mai multi stupi?
Multam!
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde tuturicius » 14 Oct 2016, 17:09

wineto77 scrie:Cojocul, cat e cojocul ;) ? Din ce material faceti cojocul ,prinde unul sau mai multi stupi?
Multam!

Exact ca unul canadian o sa fie. Material de prelata impermeabila din dedeman sau poate mai gros, vatelina si bilute de polistiren.
tuturicius

Mesajde jonny_it » 14 Oct 2016, 18:20

tuturicius scrie:Exact ca unul canadian o sa fie. Material de prelata impermeabila din dedeman sau poate mai gros, vatelina si bilute de polistiren.

Nu vreau sa fiu Gica contra dar soarecii ce spun despre asta? :lol:
jonny_it

Mesajde mausica » 14 Oct 2016, 19:42

tuturicius scrie:Capata un cojoc si nu o sa mai conteze pe unde si cat au pe acolo.

Cojoc faci la toti sau doar de proba la cativa ?
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde tuturicius » 14 Oct 2016, 20:31

mausica scrie:
tuturicius scrie:Capata un cojoc si nu o sa mai conteze pe unde si cat au pe acolo.

Cojoc faci la toti sau doar de proba la cativa ?

La toti sau aproape la toti. De probat am probat iarna trecuta.
tuturicius

Mesajde tuturicius » 14 Oct 2016, 20:43

jonny_it scrie:Nu vreau sa fiu Gica contra dar soarecii ce spun despre asta? :lol:

Ce spun si in Canada :lol:
Am probat iarna trecuta si am vazut cum ajuta izolatia pe stupi.
Apicultura la noi se bazeaza, in general, pe " ce faci in stup". Apicultura canadienilor se bazeaza pe "ce ii dai stupului". Mana in el o bagi mai putin. De ex., nu vreau sa mai organizez stupii acum - cata miere e sus, cata e jos, restrans sau lasat pe un corp, scos miere de jos daca au bagat pdea multa etc. Ii agat cu cantarul de partea din fata, vad cat au, pun pietricele pe ei pt fiecare hranitor care mai trebuie dat, pun cojocul si gata.
tuturicius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?