hrăniri efectuate târziu în toamnă pe fond de lipsă de polen în natură = diminuarea corpului gras la albina de iernare....
cucubau scrie:peterneamt scrie:Cauze :
1. secetă => lipsa polenului => scăderea imunităţii... => încetarea pontei => albine bătrâne şi fără corp gras ( proteine....) intrate la iernare .......
2. pesticide + poluare + intoxicarea albinelor cu substanţele folosite la tratamentele antivarooa......
3. în cuibul de iernare.... miere de floarea soarelui cu neonicotinoide ......
4. tratamente antivarooa efectuate necorespunzător sau prea târziu ......
5. hrăniri efectuate târziu în toamnă pe fond de lipsă de polen în natură = diminuarea corpului gras la albina de iernare....
6. mătci bătrâne care reduc drastic ponta în August.....
7. miere insuficientă în cuib......
Punctul 1- gresit total seceta => polen cat cuprinde , nectar canci => intoxicatie cu polen ;reducere ponta => depopulare.
punctul 2 relativ adevarat => reducere imunitate , activare nosemoza => mortalitate la nivelul puietului larvar => depopulare accelerata .
punctul 3 valabil,
punctul 4 valabil ,
punctul 5 fals , nu are nici o importanta .
punctul 6 fals , o matca ce nu mai poate ponta suficient cat sa perpetueze colonia va fi schimbata de familie.
punctul 7 valabil.
Hunbee scrie:Cum spuneam.
Suntem miezul pe forum. Ce bine le stim pe toate.
Pac, pac.
Da pe pagubit il intreaba cineva?
In legatura cu presupunerile.Pentru ca nu sunt doctor docent in albinarit azi am dus albine la dsvs ca sa stiu daca am nosema sau varoza la cateva familii care au o mortalitate mai mare decat normalul.
Pana la urma doar daca duci albina la laborator poti afla ce si cum. Dai un ban dar sti o treaba.
cucubau scrie:peterneamt scrie:Cauze :
1. secetă => lipsa polenului => scăderea imunităţii... => încetarea pontei => albine bătrâne şi fără corp gras ( proteine....) intrate la iernare .......
2. pesticide + poluare + intoxicarea albinelor cu substanţele folosite la tratamentele antivarooa......
3. în cuibul de iernare.... miere de floarea soarelui cu neonicotinoide ......
4. tratamente antivarooa efectuate necorespunzător sau prea târziu ......
5. hrăniri efectuate târziu în toamnă pe fond de lipsă de polen în natură = diminuarea corpului gras la albina de iernare....
6. mătci bătrâne care reduc drastic ponta în August.....
7. miere insuficientă în cuib......
Punctul 1- gresit total seceta => polen cat cuprinde , nectar canci => intoxicatie cu polen ;reducere ponta => depopulare.
punctul 2 relativ adevarat => reducere imunitate , activare nosemoza => mortalitate la nivelul puietului larvar => depopulare accelerata .
punctul 3 valabil,
punctul 4 valabil ,
punctul 5 fals , nu are nici o importanta
punctul 6 fals , o matca ce nu mai poate ponta suficient cat sa perpetueze colonia va fi schimbata de familie.
punctul 7 valabil.
Nicolaie Astaifoaiei scrie:Ce spuneti ? Ieste oameni care au stupi morti deacuma ? ieu nu cred asta .
Spuneti asta decat sa va radeti de dansiii .
Arhivistu scrie:Nicolaie Astaifoaiei scrie:Ce spuneti ? Ieste oameni care au stupi morti deacuma ? ieu nu cred asta .
Spuneti asta decat sa va radeti de dansiii .
La multi ani nicu.cum stai cu iernarea?au puiet ori inca nu?
MIHAEE'E scrie: La cei doi am gasit regina între albina !
MIHAEE'E scrie:Unul din cei 2 avea reg 2016 era un roi bun pe 5 r la iernat , celalalt nu am idee !
...
Hunbee scrie:Stai linistit mishu.
6.1 si 6.3 sunt in plina desfasurare. Deci e plina tara cu stupine de 200-400 de stupi.! Refac ele septelul cat ai zice..."familie pe 3rame".
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori