Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde danmirea » 26 Iul 2017, 21:40

johny...de ce ai spus ca nici buckfastul nu mai e ce era odata ?
danmirea

Mesajde stefanmadalin » 26 Iul 2017, 21:48

Pentru ca culoare. :D
stefanmadalin

Mesajde jonny_it » 27 Iul 2017, 14:31

stefanmadalin scrie:Pentru ca culoare. :D

Acum 4 sau 5 ani au mai venit cateva dintr-o linie care au fost combinate cu albine rusesti si erau tot cam asa de negre ca anul acesta. Astea inca nu stiu cu ce sunt combinate sau ce este cu ele, oricum am luat din mai multe linii, astept email-ul cu pedigree-ul.
Si albinele mi se par mai mici putin si mai inchise la culoare, am cateva regine din aceeasi linie si albinele sunt negre/cenusii, zici ca sunt carpatine, doar ca sunt mai blande si perisorii de pe ele sunt mai deschisi la culoare.

Am adus pentru cineva 2 regine si nu a vrut sa le mai primeasca, cica sunt prea negre :lol:

Sper sa fie la fel de bune ca si pana acum. Daca nu isi fac treaba raman la galbejitele mele aduse in anii trecuti.
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 27 Iul 2017, 16:55

jonny_it scrie: zici ca sunt carpatine, doar ca sunt mai blande

Toate bune si frumoase, dar cand devii neserios...

Nu ai tu albina blanda ca a mea, asa ca... mai usor cu criticatul...

Zi si tu:
- fata de ce aveam inainte, astea de acum sunt mai bune!
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 27 Iul 2017, 17:16

ignatov andrei scrie:

Zi si tu:

Promit ca spun asa de acum. ;)
Oricum fata de ce am vazut pe la altii carpatinele mele sunt mielusei, eu ma duc in tricou la ele. Am mers o perioada si in pantaloni scurti .. pana intr-o zi :lol:
Daca as fi avut de la inceput BK sau carpatinele de acum nu as fi invatat sa lucrez atent la stupi. As fi fost mult mai repezit in miscari.

PS: Cand aveti si am si eu timp poate facem o plimbare la munte sa vedem niste carpatine, ca BK nu cred ca va intereseaza. Sa imi spuneti daca sunt mai rele ale mele decat ce aveti in stupina.
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 27 Iul 2017, 17:26

jonny_it scrie:
ignatov andrei scrie:

Zi si tu:

Promit ca spun asa de acum. ;)
Oricum fata de ce am vazut pe la altii carpatinele mele sunt mielusei, eu ma duc in tricou la ele. Am mers o perioada si in pantaloni scurti .. pana intr-o zi :lol:
Daca as fi avut de la inceput BK sau carpatinele de acum nu as fi invatat sa lucrez atent la stupi. As fi fost mult mai repezit in miscari.

PS: Cand aveti si am si eu timp poate facem o plimbare la munte sa vedem niste carpatine, ca BK nu cred ca va intereseaza. Sa imi spuneti daca sunt mai rele ale mele decat ce aveti in stupina.

Nu am alt film la dispozitie, in acest moment:

http://www.facebook.com/100010283348256 ... 817006726/

Ion Maxim, Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Republica Moldova:

"Observati ce albinute cuminti are NEA ANDREI, pe timp noros cu minicele rasuflecate iar noi fara masti am asistat toata ziua in stupina lui si nu am fost absolut deranjati de albine. Ele isi cautau de treaba lor in voie fara sa ne deranjeze. Iata asa albinute creste D-l IGNATOV !!!!!!!"
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 27 Iul 2017, 17:39

jonny_it scrie:Oricum fata de ce am vazut pe la altii carpatinele mele sunt mielusei,

Aici cam ai dreptate... dar nu e vina Carpatinei, ci a "stuparilor"...
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 27 Iul 2017, 18:27

ignatov andrei scrie:
jonny_it scrie:Oricum fata de ce am vazut pe la altii carpatinele mele sunt mielusei,

Aici cam ai dreptate... dar nu e vina Carpatinei, ci a "stuparilor"...

Da, multi pastreaza toate reginele de prin pomi + ca nu stiu sa deschida un stup.

Bunicul meu, Dumnezeu sa il ierte, la roii prinsi de prin pomi, la familiile agresive sau slab productive cu prima ocazie cand avea botci pregatie le schimba regina.
2-3 ani sa faci asta intr-o stupina de 350 de familii si deja discutam despre altfel de carpatina. Daca faci asta timp de aprox 64 de ani ... vii sa vezi ce iese.
Albinele lui au fost incrucisate acum multi ani cu albine aduse din zona Miercurea Ciuc si Harghita-Bai. Imi povestea ca erau niste albine mici, negre, putin mai agresive decat ce avea el, dar in schimb foarte rezistente la boli(inainte de revolutie in comuna au disparut toate albinele = Loca, la el doar o parte).
Povestea este lunga, dar de aceea inca mai tin carpatina. Poate cineva vreodata o sa ia 2 regine de la mine, 2 de la dumneavoastra, 2 de la X, de la Y si o sa inceapa sa faca selectie si combinatii.

Daca se investea timp + bani si la noi serios in selectie, probabil acum nu am discuta de BK.
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 27 Iul 2017, 19:56

jonny_it scrie:Povestea este lunga, dar de aceea inca mai tin carpatina. Poate cineva vreodata o sa ia 2 regine de la mine, 2 de la dumneavoastra, 2 de la X, de la Y si o sa inceapa sa faca selectie si combinatii.

Daca se investea timp + bani si la noi serios in selectie, probabil acum nu am discuta de BK.

Cine sa faca selectie...
In toate statiile ICPA, dupa plecarea sefilor batrani, au ramas majoritatea celor cu nasul pe sus (cum a fost si la Poieni), dar la meserie... ciu-ciu!
Degeaba au mostenit linii valoroase, ca le-au facut varza in cativa ani!
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 27 Iul 2017, 20:28

ignatov andrei scrie:Cine sa faca selectie...
In toate statiile ICPA, dupa plecarea sefilor batrani, au ramas majoritatea celor cu nasul pe sus (cum a fost si la Poieni), dar la meserie... ciu-ciu!
Degeaba au mostenit linii valoroase, ca le-au facut varza in cativa ani!

Ce este de facut?
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 27 Iul 2017, 22:15

jonny_it scrie:Ce este de facut?

Poate cineva vreodata o sa ia 2 regine de la mine, 2 de la dumneavoastra, 2 de la X, de la Y si o sa inceapa sa faca selectie si combinatii.
ignatov andrei

Mesajde danmirea » 27 Iul 2017, 22:55

culoarea poate fi diferita....si eu eram invatat cu unele mai blonde, daca vedeam unele mai inchise imi pareau a nu fi buckfast. DAR am vazut ca buckfast e un hibrid combinat...cu mai multe rase pure....deci unele sunt mai inchise la culoare...
danmirea

Mesajde cucubau » 28 Iul 2017, 07:39

danmirea scrie:culoarea poate fi diferita..

Ori este BK ori alt ceva. Pe hartie poate fi orice , in realitate ...
La noi se incearca inocularea ideii ca "ori ce corcitura slab calitativa poate fi doar carpatina "si viceversa "ori ce corcitura cu rezultate pozitive este BK. Mai nou nici culoarea nu mai conteaza.
........
cucubau

Mesajde cristi_vidican » 28 Iul 2017, 08:32

Asta ce rasă e?
Fişiere ataşate
IMG_2640.JPG
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 28 Iul 2017, 08:50

cristi_vidican scrie:Asta ce rasă e?

Regina seamana a BK, albinele nu.
jonny_it

Mesajde teinegru64 » 28 Iul 2017, 09:29

jonny_it scrie:

Bunicul meu, Dumnezeu sa il ierte, la roii prinsi de prin pomi, la
Albinele lui au fost incrucisate acum multi ani cu albine aduse din zona Miercurea Ciuc si Harghita-Bai. Imi povestea ca erau niste albine mici, negre, putin mai agresive decat ce avea el, dar in schimb foarte rezistente la boli(inainte de revolutie in comuna au disparut toate albinele = Loca, la el doar o parte).
Povestea este lunga, dar de aceea inca mai tin carpatina. Poate cineva vreodata o sa ia 2 regine de la mine, 2 de la dumneavoastra, 2 de la X, de la Y si o sa inceapa sa faca selectie si combinatii.

Eu am petrecut multe zile alaturi de ungur.Multe am invatat de la el.Sa stii ca pe Dreptu este o linie de a lui.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE