stefanmadalin scrie:Pentru ca culoare.
jonny_it scrie: zici ca sunt carpatine, doar ca sunt mai blande
ignatov andrei scrie:jonny_it scrie: zici ca sunt carpatine, doar ca sunt mai blande
Toate bune si frumoase, dar cand devii neserios...
Nu ai tu albina blanda ca a mea, asa ca... mai usor cu criticatul...
Zi si tu:
- fata de ce aveam inainte, astea de acum sunt mai bune!
jonny_it scrie:ignatov andrei scrie:jonny_it scrie: zici ca sunt carpatine, doar ca sunt mai blande
Toate bune si frumoase, dar cand devii neserios...
Nu ai tu albina blanda ca a mea, asa ca... mai usor cu criticatul...
Zi si tu:
- fata de ce aveam inainte, astea de acum sunt mai bune!
Promit ca spun asa de acum.![]()
Oricum fata de ce am vazut pe la altii carpatinele mele sunt mielusei, eu ma duc in tricou la ele. Am mers o perioada si in pantaloni scurti .. pana intr-o zi![]()
Daca as fi avut de la inceput BK sau carpatinele de acum nu as fi invatat sa lucrez atent la stupi. As fi fost mult mai repezit in miscari.
PS: Cand aveti si am si eu timp poate facem o plimbare la munte sa vedem niste carpatine, ca BK nu cred ca va intereseaza. Sa imi spuneti daca sunt mai rele ale mele decat ce aveti in stupina.
jonny_it scrie:Oricum fata de ce am vazut pe la altii carpatinele mele sunt mielusei,
ignatov andrei scrie:jonny_it scrie:Oricum fata de ce am vazut pe la altii carpatinele mele sunt mielusei,
Aici cam ai dreptate... dar nu e vina Carpatinei, ci a "stuparilor"...
jonny_it scrie:Povestea este lunga, dar de aceea inca mai tin carpatina. Poate cineva vreodata o sa ia 2 regine de la mine, 2 de la dumneavoastra, 2 de la X, de la Y si o sa inceapa sa faca selectie si combinatii.
Daca se investea timp + bani si la noi serios in selectie, probabil acum nu am discuta de BK.
ignatov andrei scrie:Cine sa faca selectie...
In toate statiile ICPA, dupa plecarea sefilor batrani, au ramas majoritatea celor cu nasul pe sus (cum a fost si la Poieni), dar la meserie... ciu-ciu!
Degeaba au mostenit linii valoroase, ca le-au facut varza in cativa ani!
jonny_it scrie:Ce este de facut?
Poate cineva vreodata o sa ia 2 regine de la mine, 2 de la dumneavoastra, 2 de la X, de la Y si o sa inceapa sa faca selectie si combinatii.
danmirea scrie:culoarea poate fi diferita..
cristi_vidican scrie:Asta ce rasă e?
jonny_it scrie:
Bunicul meu, Dumnezeu sa il ierte, la roii prinsi de prin pomi, la
Albinele lui au fost incrucisate acum multi ani cu albine aduse din zona Miercurea Ciuc si Harghita-Bai. Imi povestea ca erau niste albine mici, negre, putin mai agresive decat ce avea el, dar in schimb foarte rezistente la boli(inainte de revolutie in comuna au disparut toate albinele = Loca, la el doar o parte).
Povestea este lunga, dar de aceea inca mai tin carpatina. Poate cineva vreodata o sa ia 2 regine de la mine, 2 de la dumneavoastra, 2 de la X, de la Y si o sa inceapa sa faca selectie si combinatii.
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator