daffid mihailov scrie:Pvc pai dacă toate îți roiau (toate) de la o rasa ma îndoiesc ca cu cealaltă le vei tine în frâu după câteva generații. Nu doar regina înseamnă rasa ci și trântorul.
americanul scrie:
daca alea ce le avea erau roitoare, mai bine schimbi tot din regine neroitoare.
chiar daca nu controlezi imperecherea tot este un pas in fata!!!!!
daffid mihailov scrie:americanul scrie:
daca alea ce le avea erau roitoare, mai bine schimbi tot din regine neroitoare.
chiar daca nu controlezi imperecherea tot este un pas in fata!!!!!
Aici ai dreptate.dar cum sa ajungi sa roiasca stupina toată? Acolo e vorba de ani.
americanul scrie:dan. o regina crescuta bine duce si 4 ani fara probleme.
conteaza si cu ce tratezi, din ce stiu eu in Romania se foloseste mult amitrazul, ala afecteaza reginele. dupa mai multe tratamente nu mai este ce a fost.
Balian scrie:americanul scrie:dan. o regina crescuta bine duce si 4 ani fara probleme.
conteaza si cu ce tratezi, din ce stiu eu in Romania se foloseste mult amitrazul, ala afecteaza reginele. dupa mai multe tratamente nu mai este ce a fost.
Corect, dar care este aceea substanță cu care tratezi contra varroua și nu afectează mătcile?
daffid mihailov scrie:Danmirea. Dar când un începător vine și întreabă cu ce rasa sa încep, pai întreabă-l și dacă știe de unde se ia f1 de calitate și dacă știe sa tragă fice și cu ce trântori le împerechează. În rest ai dreptate.
Americanu, am învățat ceva nou, nu știam ca albinele roiesc de la boli in mai, dar prin septembrie da, se poate. Regia Depinde însă și cum e exploatata. Orice tratament afectează regina chiar și oxalic.
daffid mihailov scrie:Au fost ani când au ieșit regine de calitate și ani când nu au ieșit.
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator