Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Rasa albine: carpatina ,carnica sau buckfast ?

Mesajde daffid mihailov » 20 Feb 2018, 21:26

Pvc pai dacă toate îți roiau (toate) de la o rasa ma îndoiesc ca cu cealaltă le vei tine în frâu după câteva generații. Nu doar regina înseamnă rasa ci și trântorul.
Ultima oară modificat de daffid mihailov pe 20 Feb 2018, 21:29, modificat 1 dată în total.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde octavianpopescu » 20 Feb 2018, 21:29

Productia a fost buna,mai buna decat la celelalte.anul trecut am avut o parte din matci buck spre testare si ca si concluzie am schimbat toata stupina pe asa ceva.nu mai am nimic altceva decat buck,toate inafara de 2 matci sunt de anul asta.matcile am in plan sa le schimb la maxim 2 ani,si asta nu din cauza de buck ci din cauza tuturor avantajelor care le prezinta o matca tanara
Daca eu si cu tine am fi mai buni, am fi cu doi oameni mai buni in lume..
octavianpopescu

Mesajde americanul » 20 Feb 2018, 21:34

daffid mihailov scrie:Pvc pai dacă toate îți roiau (toate) de la o rasa ma îndoiesc ca cu cealaltă le vei tine în frâu după câteva generații. Nu doar regina înseamnă rasa ci și trântorul.

daca alea ce le avea erau roitoare, mai bine schimbi tot din regine neroitoare.
chiar daca nu controlezi imperecherea tot este un pas in fata!!!!!
americanul

Mesajde daffid mihailov » 20 Feb 2018, 21:34

Au fost ani când au ieșit regine de calitate și ani când nu au ieșit. Și eu ce concluzie sa trag de aici cand e vorba de aceeași rasa.? O testați un an și repede concluzii. Treceți toată stupina. Nu tu cont de mediu, de cules. Faceți cum credeți.
Ultima oară modificat de daffid mihailov pe 20 Feb 2018, 21:38, modificat 1 dată în total.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde daffid mihailov » 20 Feb 2018, 21:37

americanul scrie:

Aici ai dreptate. :) dar cum sa ajungi sa roiasca stupina toată? Acolo e vorba de ani.
daffid mihailov

Mesajde americanul » 20 Feb 2018, 21:45

daffid mihailov scrie:
americanul scrie:

Aici ai dreptate. :) dar cum sa ajungi sa roiasca stupina toată? Acolo e vorba de ani.

albinele care sunt bolnave roiesc mai des decat cele sanatoase. nu vorbim de loca, zic de nosema si varroa si acarapis woodi.
si in general rasele sensibile la boli roiesc mai des, asa se apara ele de boli. sau albinele care au faguri contaminati
si nu in ultimul rand familiile care au instinctul de roire in genetica lor.
americanul

Mesajde danmirea » 20 Feb 2018, 21:47

Ce fel de stupar ar fi dacă le lasă de capul lor?
Tu ai impresia ca cei care lucrează cu buckfast își trag fiice așa aiurea ca pe vremuri când inmultirile se făceau cu botcile de roire?
Se lucrează doar cu F1 și la maxim 3 ani se schimba. Eu personal nu am pe producție matci mai bătrâne de 2 ani.
danmirea

Mesajde americanul » 20 Feb 2018, 21:55

dan. o regina crescuta bine duce si 4 ani fara probleme.
conteaza si cu ce tratezi, din ce stiu eu in Romania se foloseste mult amitrazul, ala afecteaza reginele. dupa mai multe tratamente nu mai este ce a fost.
americanul

Mesajde Balian » 20 Feb 2018, 22:06

americanul scrie:dan. o regina crescuta bine duce si 4 ani fara probleme.
conteaza si cu ce tratezi, din ce stiu eu in Romania se foloseste mult amitrazul, ala afecteaza reginele. dupa mai multe tratamente nu mai este ce a fost.

Corect, dar care este aceea substanță cu care tratezi contra varroua și nu afectează mătcile?
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde americanul » 20 Feb 2018, 22:11

Balian scrie:
americanul scrie:dan. o regina crescuta bine duce si 4 ani fara probleme.

Corect, dar care este aceea substanță cu care tratezi contra varroua și nu afectează mătcile?

acidul formic dar dat cu atentie si cand trebuie.
si oxalicul este bun ,in special la cei care au zone mai reci si pot da toamna
americanul

Mesajde daffid mihailov » 20 Feb 2018, 22:13

Danmirea. Dar când un începător vine și întreabă cu ce rasa sa încep, pai întreabă-l și dacă știe de unde se ia f1 de calitate și dacă știe sa tragă fice și cu ce trântori le împerechează. În rest ai dreptate.

Americanu, am învățat ceva nou, nu știam ca albinele roiesc de la boli in mai, dar prin septembrie da, se poate. Regia Depinde însă și cum e exploatata. Orice tratament afectează regina chiar și oxalic.
daffid mihailov

Mesajde americanul » 20 Feb 2018, 22:19

daffid mihailov scrie:Danmirea. Dar când un începător vine și întreabă cu ce rasa sa încep, pai întreabă-l și dacă știe de unde se ia f1 de calitate și dacă știe sa tragă fice și cu ce trântori le împerechează. În rest ai dreptate.

Americanu, am învățat ceva nou, nu știam ca albinele roiesc de la boli in mai, dar prin septembrie da, se poate. Regia Depinde însă și cum e exploatata. Orice tratament afectează regina chiar și oxalic.

nu este o regula dar sansele sunt mai mari la cele bolnave. sunt multe studii, eu aici citesc in reviste, incerc sa fac poze sa le pun.
aici la almond mortalitatea la albine este mare se trateaza cu multe chimicale dar foarte rar am plecat fara regine sau cu regine cu probleme
americanul

Mesajde daffid mihailov » 20 Feb 2018, 22:20

Te cred. Am spus doar ca nu știam. Are logica ce zici, dar dacă sunt prea bolnave nu vad cum mai ajung la roi.
daffid mihailov

Mesajde americanul » 20 Feb 2018, 22:25

daca au loca nu mai ajung.
daca au nosema si nu sunt infestate grav sigur ajung si la roit
aici singurele care nu roiesc din cauza varroa sunt cele rusesti. de aceea am si renuntat la o parte.
daca vad roi este un semnal de alarma ca ceva nu este in regula.
americanul

Mesajde daffid mihailov » 20 Feb 2018, 22:27

Aha, și fagurii negri?
daffid mihailov

Mesajde ignatov andrei » 20 Feb 2018, 22:27

daffid mihailov scrie:Au fost ani când au ieșit regine de calitate și ani când nu au ieșit.

Mare crescator!
Mare caracter!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE