Referitor la motor. Eu sunt de acord cu dvs.
Nu sustin ca un 2.5 nu e superior celui de 2.0.
Si da, ar fi si mai bun o toyota lc, poate si un nissan patrol etc cu motoare de 3.0
Insa, ca tendinta piata de utilitare pana in 3.5 tone sunt motoarele de 2.0 care inlocuiesc cele de 2.2, 2.4, 2.5.
Si acolo se presupune ca se lucreaza non stop cu incarcatura.
Ratiuni de costuri, utilitate, simplitate, combinat cu anduranta robustete.
In cazul pick upurilor aceasta schimbare nu se va produce, acestia fiind masini nu neaparat de lucru ci unele de statut, recreere, offroad, (leasure type), unde si wv era fortat sa excluda motorul de 2.0 din prestigiu, concurenta nerenuntand la motoarele de 2.5
Modelele recente nu pot fi comandate decat cu v6 de 3.0
Referitor la capacitati off road. Pot pune filme cu comparatii l200, toyota hilux, si amarok, unde se vede ca performantele sunt comparabile. ( Ca sa nu zic mai mult)
Amarok fiind cel mai greu dintre ei, 2.2 tone goala, are sarcina utila mare, un sasiu adaptat pt carlig de 2.8 tone, care spune multe.
E important sa comparam modele din 2010-2013, fiindca nu vom cumpara masini noi de acest gen nici unul.
Si important, chiar daca ele sunt masini gandite spre piata de suv, statut, noi trebuie sa alegem spre utilitar, rational etc.
Eu nu spun ca unul sau altul e mai bun, insa cred ca toate din cele trei modele s ar descurca similar in conditii de teren identice, anvelope identice.
In rest fiecare alege, daca nu ar fi preferinte subiective s ar vinde doar un tip de masina.