eugen_c scrie:Observ ca aveti un punct de vedere diferit si vi-l respect. Departe de mine gandul de a intra in vreo polemica, eu am scris doar ce am constatat la o simpla rasfoire a ghidului…
1)Chiar nu vad cum pot fi efectuate analizele din moment ce apicultorul a avut productia calamitata 100%
2) De ce doar cei care au peste 75 de familii sunt obligati sa efectueze setul de analize? Acestia vand mierea la procesator si nu risca sa o falsifice, plus ca procesatorul nu da doi bani pe acel buletin de analize.
3) Pentru decontarea lazilor, de ce sunt obligat sa fac pastoral? Cutiile fixate pe pavilion nu sunt mai bine protejate de intemperii? Oare nu se deterioreaza mai repede cele care sunt asezate afara, in soare, ploaie, ninsoare, vant, etc?
4)De ce sunt constrans sa folosesc doar anumite tratamente care au un pret nesimtit de mare? Un litru de amitraz costa 140 ron , iar un anumit producator il revinde cu 8000 ron!!!!
5) exemplele pot continua….
Eugen, spune bine ce spune Cristi.
Nu trebuie să facem apicultura pentru că ne dă statul. Dacă îmi completează ce am eu în plan, atunci e numai bine.
Ca posibile răspunsuri pentru întrebările tale:
1. Din păcate asta e o problemă. Dar la cel puțin 75 de familii, cumva-cumva trebuie să găsim câtea grame pentru analize. Din ce știu, chiar asociațiile sau federația a propus ministerului.
2. Îți răspund cu o întrebare. Cum ar fi fost să fie obligativitatea aceasta pentru toți, chiar și cei care au câțiva stupi?
3. Simplu, se presupune că miști de mai multe ori o cutie (încărcare, descărcare, mutare...) plus că de la bun început înlocuirea cutiilor a putut fi inclusă doar la măsura
raționalizarea stupăritului pastoral. Este o logică totuși
4. Nu este o constrângere, trebuie doar să fie autorizate de către o instituție abilitată. În zilele noastre, cred că o reglementare este chiar benefică. Citez din HG -
medicamentele achiziţionate trebuie să fie autorizate prin procedură naţională sau proceduri comunitare de către Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de uz Veterinar - ICPBMV sau prin procedura centralizată de către Agenţia Europeană a Medicamentelor "EMA"5. Pentru orice exemple...asociațiile ne-au reprezentat la madr.
Numai bine