marius_sl scrie:Ieri am dat jos ultimele etaje neacoperite de albina. Cuiburile erau blocate la jumatate din familii. Numarul de rame CU puiet era intre 1 si 5. Am observat totusi multa albina avand corpul gras format. Am scos cate doua rame pline din cuib de la jumatate din stupi, am extras mierea si le-am pus inapoi. Am pus cate 500 gr. de sirop din miere la fiecare. Credeti ca matca va oua in ramele din care am extras toata mierea? Ramele respective sunt negre si, dupa ecluzionarea ultimului puiet si le voi da la tpopit.
marius_sl scrie:Ieri am dat jos ultimele etaje neacoperite de albina. Cuiburile erau blocate la jumatate din familii. Numarul de rame CU puiet era intre 1 si 5. Am observat totusi multa albina avand corpul gras format. Am scos cate doua rame pline din cuib de la jumatate din stupi, am extras mierea si le-am pus inapoi. Am pus cate 500 gr. de sirop din miere la fiecare. Credeti ca matca va oua in ramele din care am extras toata mierea? Ramele respective sunt negre si, dupa ecluzionarea ultimului puiet si le voi da la tpopit.
marius_sl scrie:Poate ma insel, dar am observat un lucru umbland la stupi mai spre iarna. Cand scutur albina, cazand pe rame face un zgomot diferit, mai " infundat". De asemenea, albina pare mai grea, parca ar fi umeda.
marius_sl scrie:Poate ma insel, dar am observat un lucru umbland la stupi mai spre iarna. Cand scutur albina, cazand pe rame face un zgomot diferit, mai " infundat". De asemenea, albina pare mai grea, parca ar fi umeda.
yuonyuon scrie:....
sti ca si au facut corpul gras cand ai pastura/polen in stup din abundenta .....
yuonyuon scrie:marius_sl scrie:Poate ma insel, dar am observat un lucru umbland la stupi mai spre iarna. Cand scutur albina, cazand pe rame face un zgomot diferit, mai " infundat". De asemenea, albina pare mai grea, parca ar fi umeda.![]()
albinele de iarna stau parca sunt moarte ...sunt mai mici si mai inchise ,nu zboara cand scuturi o rama ...
le vezi dupa comportament nu aparente..
sti ca si au facut corpul gras cand ai pastura/polen in stup din abundenta .....
cum aprilie ? eu zic ca toata vara, toamna si iarna tre sa ai pastura .....in primavara si vara ai mai mult polen ce va deveni pastura pentru perioadele cand numai va fi polen(toamna si martie la primul puiet...)Shrek scrie:yuonyuon scrie:....
De exemplu, prin aprilie, nu?!
marius_sl scrie: Prima data cand am vazut asta, am crezut ca tot condensul din stup a fost absorbit de corpul albinelor.
Shrek scrie:marius_sl scrie:Poate ma insel, dar am observat un lucru umbland la stupi mai spre iarna. Cand scutur albina, cazand pe rame face un zgomot diferit, mai " infundat". De asemenea, albina pare mai grea, parca ar fi umeda.
Ai de....mine! A' mele, cand le scuturam mai zilele trecute, zornaiau ca grindină! Or fi fost obeze? Or fi murit din cauza...cardiace?! Că umede nu erau, poate umpic reci!
marius_sl scrie:Nu ma dau rotund pe acest site ca nu am cu ce...deocamdata. Mai stam de vorba peste cativa (zeci de) ani. La afirmatia mea ma asteptam sa fiu luat in bascalie de dl. Ignatov A. si nu de unii cu un bagaj apicol subtirel si, mai ales cu putine postari constructive. Nu ma supar cand cineva rade de "perlele" mele daca imi explica unde gresesc si cum sa procedez.
Cu toate acestea, nu doresc nimanui "albine reci" in februarie, dar daca se ia in deradere ceea ce se discuta aici, nu vreau sa ma gandesc la consecinte
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Daniel.20 şi 10 vizitatori