la cum ponteaza as putea sa zic ca sunt "atent selectionate" ...cand ele defapt sunt niste maidaneze..de "2 lei"..
matcile rosii le am eliminat demult ...
ignatov andrei scrie:"Atunci", dar si "acum", pentru mine, nosemoza nu reprezinta decat "o boala" pe care o fac copiii cand manaca prune verzi si beau lapte prospat muls!
Cum vine, asa si pleaca!
yuonyuon scrie:la cum ponteaza as putea sa zic ca sunt "atent selectionate" ...cand ele defapt sunt niste maidaneze..de "2 lei"..
yuonyuon scrie:la cum ponteaza as putea sa zic ca sunt "atent selectionate" ...cand ele defapt sunt niste maidaneze..de "2 lei"..
sunt foite insarmate vertical de anu asta...unele sau mai ondulatBalian scrie:yuonyuon scrie:la cum ponteaza as putea sa zic ca sunt "atent selectionate" ...cand ele defapt sunt niste maidaneze..de "2 lei"..
Hu. Model, model ce e pe poză, ce să spun.
ignatov andrei scrie:
Pana sa curga mierea pe urdinis, e cale lunga...
Sa spui ca familiile nu se dezvolta din cauza vremii, sau ca au regresat puternic din cauza vremii, atunci cand e vremea dezvoltarii... e clar ca undeva cunostintele sunt ramase in urma. A avea, sau a nu avea miere... e alta socoteala!
Una e sa te plangi, la salcam, ca stupii sunt pe 20 rame 1/1 in loc de 25 si alta e sa strigi EVRICA cand reusesti sa-l vezi pe 10-12, dupa ce l-ai iernat pe zahar si l-ai stimulat cu rumegus!
Vasile_Bucovineanu scrie:Cand am amintit de vreme nu ma refeream la perioada de dezvoltare a familiilor ci la apicultura in general si la productia de miere.Faptul ca iernarea pe zahar duce la uzura albinelor si nu permite o dezvoltare normala a familiilor de albine e un mit. Eu iernez numai pe zahar in proportie de 80-90% de aproape 40 de ani si majoritatea familiilor arata ca in filmuletul urmator la iesirea din iarna: https://www.youtube.com/watch?v=DLrKnZk5ihs&t=12s
Nu fac nici un fel de stimulare, nici cu rumegus nici cu altceva.
Vasile_Bucovineanu scrie:Mancarea e acolo unde trebuie sa fie: pe ramele marginase si in partea din spate a ramelor. Filmul e facut la iesirea din iarna, nu la inceput.
Vasile_Bucovineanu scrie:Faptul ca iernarea pe zahar duce la uzura albinelor si nu permite o dezvoltare normala a familiilor de albine e un mit. Eu iernez numai pe zahar in proportie de 80-90% de aproape 40 de ani si majoritatea familiilor arata ca in filmuletul urmator la iesirea din iarna: https://www.youtube.com/watch?v=DLrKnZk5ihs&t=12s
Nu fac nici un fel de stimulare, nici cu rumegus nici cu altceva.
ignatov andrei scrie:tiih scrie:Sa fie clar,egalizarea cantitatii de albine sa face prima data cand faci roii in mai-iunie....Apoi familiile respective stau sub observatie si sunt ingrijite la fel, cel putin un an ...Cum altfel sa iti dai seama de caractere precum "rezistenta la iernare",rezistenta la boli. dezvoltarea exploziva in primavara,cantitatea globala de miere produsa de familia respectiva(a nu se confunda cu cantitatea de miere extrasa)....si in final calitatea matcii respective?
PS.Iar apoi ciclu se repete,an de an....zeci de ani...cu matci si roi din familiile cele mai performante.......tiih scrie:Aveti matci din alea venetice ,galbejite,interzise teoretic la comercializare
Ai ce ai matale cu peretii...!
Nu te lasi pana nu termini nucile!![]()
Pe bune, nene tiih, las-o moarta, ca e departe de matale lucrul adevarat cu familia de albine!
Mai era cineva pe aici care spunea ca albina nu citeste ce mai scriem "unii"...!!!
Voi vorbiti de arcul cu sageti in casa unde sunt arme cu laser!------care arme cu laser,alea de au atacat tancurile sovietice in 68?????
Va respectam varsta, va respectam ca oameni, dar... cand nu le aveti...
Vasile_Bucovineanu scrie:Asa se spune peste tot, ca albinele iernate pe zahar au viata mai scurta si nu au sanse sa se dezvolte normal. Pe mine, dupa aproape 40 de ani de cand iernez numai asa, nu ma poate convinge nimeni.
tiih scrie:ignatov andrei scrie:tiih scrie:Sa fie clar,egalizarea cantitatii de albine sa face prima data cand faci roii in mai-iunie....Apoi familiile respective stau sub observatie si sunt ingrijite la fel, cel putin un an ...Cum altfel sa iti dai seama de caractere precum "rezistenta la iernare",rezistenta la boli. dezvoltarea exploziva in primavara,cantitatea globala de miere produsa de familia respectiva(a nu se confunda cu cantitatea de miere extrasa)....si in final calitatea matcii respective?
PS.Iar apoi ciclu se repete,an de an....zeci de ani...cu matci si roi din familiile cele mai performante.......tiih scrie:Aveti matci din alea venetice ,galbejite,interzise teoretic la comercializare
Ai ce ai matale cu peretii...!
Nu te lasi pana nu termini nucile!![]()
Pe bune, nene tiih, las-o moarta, ca e departe de matale lucrul adevarat cu familia de albine!
Mai era cineva pe aici care spunea ca albina nu citeste ce mai scriem "unii"...!!!
Voi vorbiti de arcul cu sageti in casa unde sunt arme cu laser! ------care arme cu laser,alea de au atacat tancurile sovietice in 68?????
Va respectam varsta, va respectam ca oameni, dar... cand nu le aveti...
Surprize,surprize...!
Sa ma ataci si dumita acolo unde ma ateptam mai putin ,sa nu ma incurajati cand critic "martcile venetice" dupa ce cu ceva ani in urma pe acest forum, eram fani ai Carpatinei.... iar in ultimul timp sunteti si "sef" al "Grupului iubitorilor de Carpatina" pe fb????.Cum se mai schimba omul ...cand se schimba interesul!
Respectati varsta,ca si eu o respect pe a dumitale,care este foarte apropiata de vartsa mea...da nu m-a contraziceti pe mine in privinta selectiei ,chiar daca ideile mele lovesc in cantitatile de matci ,facute la foc automat ,si care se gasec de vanzare,cata frunza si iarba...si mai lovesc si in vanzarile unora!
Pana la urma.graul se va separa de neghina....si treba nu va dura prea multi ani..si cei care au habar de apicultura si nu au interese comerciale ascunse imi vor da dreptate......
Spre binele apiculturii din aceasta tara!!!!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori