cristi_vidican scrie:tiih scrie:Pentru clientii pretentiosi si pentru poze cu borcane cu miere de salcam prin care se distinge valoarea monedei aflata in partea cealalta a borcanului...extrag miere de salcam din ramele puse la cladit in timpul culesului de salcam.....
Stiu ....e multa migala....dar o asemenea miere naturala e incolora,nu cristalizeaza ani de zile,contine peste 95% miere de salcam(conform indicelui polenic)...si se vinde acum ..cu peste 50 lei kg.....!
Uite că mie mi-e foarte greu să cred că așa ceva există.
Adică la fiecare salcâm pui la clădit doar foițe?
Și apoi ce faci cu acele rame? Nu le lași să mai prindă alte culesuri.
Sau le țineți doar pentru culesul de salcâm?
Sunt năucit.
Vă rog să faceți niște poze, video anul viitor să vedem și noi.
Exista... dar nu am dat detalii suficiente poate
Daca salcamul infloreste pe 10 mai atunci ,sau cu 1-3 zile inainte pun catul cu 8 rame cladite albe-galbene (de la FS cladite... in nici un caz rame in care s-a crescut puiet) la stupii dadant sau rame albe -galbui la orizontali (nu conteaza tipul stupului)
Aproape de mijlocul culesului( la 5 zile de la inflorire..pun f.a la crescut si umplut....la dadant in mijlocul catului(il ia mai repede la crescut) la orizontali incepand cu penultima rama de la diafragma..tot 2...3 rame max)
La sfarsit fac extractie separata.....
Anul viitor se repeta procedeul...caci intre timp ramele respective pot deveni rame in care se creste si puiet...nu conteaza....
La mijloc de octombrie dupa restrangerea totala a cuiburilor , eu am ramele la depozit separat pe 8 categorii:
1.albe-galbui fara miere 1/1
2 albe -galbui cu miere putina max.0,5kg.1/1
3.negre ptr cuib-primavara cu putina miere.1/1
4,5,6 idem pentru rame 1/2
7.Rame 1/1 cu 1,5-3 kg miere(albe si negre)-
rezerva strategica pentru periode lipsite de cules si stimulare la orizontali
8.Rame 1/2 cu minim 1kg miere(albe si negre)-
rezerva strategica pentru periode lipsite de cules si stimulare la Dadant(10 rame1/1+ caturi 10rame 1/2)
PS.Rame pentru miere-salcam calitatea I,nu exista la rezerva....
PS2.Aveti dreptate pentru potentialul extraordinar de cladire la culesul de rapita.....Cine nu a avut niciodata rapita si stupi puternici nu poate sa isi imagineze.

....
Anul asta -care pentru mine a fost cel mai rau an din punct de vedere a productiei de miere si roiuri, din ultimii 25 ani-din 400 rame mari nou clatite...mai mult de 200 au fost la rapita,din 100 rame 1/2 nou cladite mai mult de 50 au fost la rapita.....din 100 stupi!