de Bezna Zorilor » 26 Sep 2021, 23:59
O clienta bogata, dar si muncitoare, mi'a spus niste lucruri...spre surprinderea mea:
Prima oara ca de ce am miere atat de ieftina, apoi, cand a vazut ca pe la tara nu stiu ce vecini vand miere cu 15-20 de lei la galeata, a zis ca totusi a mea e cam scumpa. A cumparat in continuare, ca nu gaseste la altii sortimentele pe care le am eu. A continuat cu tot felul de impunsaturi, ca ce mare lucru fac si stuparii astia, ca munca la gaini sau la vaci e mai mare. I'am zis fara suparare, sa isi ia albine, ca pana nu vezi despre ce e vorba, nu ai cum sa contorizezi munca altuia. O trebui platita bine si munca fizica, dar in fiecare borcan de miere sunt forumuri citite noapte de noapte, iarna de iarna, frustrari peste frustrari, ani de pierderi, nervi, pentru ca albinele sunt putin cam...contraintuitive, fata de vietuitoarele domestice ale curtii. Nu ma spetesc muncind, Dumnezeu stie, mai iau miere de la vreo cativa si o dau mai departe. Cred ca nimeni nu are dreptul sa iti sugereze macar, daca nu chiar sa iti spuna, ca munca ta este mai prejos decat a altora. Ca sa tin legatura cu cativa stupari, niste meseriasi, normal, trebuie sa stiu cum sa vorbesc cu ei, sau, in unele situatii, m'a recomandat cate un prieten, ca sunt negustoreasa de incredere, dar si in aceasta situatie, tot la felul cum pun problema se reduce totul. Cineva trebuie sa faca si asta. Sa compari munca de la un animal cu munca de la un alt animal mi se pare o mizerie. In final ne'am dat block. M'am saturat de femei de 40+ ani, cucuvele cu pretentii, care au impresia ca sunt trecute prin viata si simt asa sa ia la perpules pe una mai tanara. Sunt situatii in care cucuvele de 40+, pentru ca nu au stiut si in continuare nu stiu sa isi gestioneze niste frustrari (care, daca e sa le urmam firul, sau doar intuitia, tot la ajutorul din batatura se ajunge...adica la barbat. Nu la un anume barbat musai, ci la imaginea barbatului...ca simbol!) si'au exersat foarte bine si practica fraza cu fraza, deprinderea de a te face sa te simti vinovat pentru ca gandesti anume chestii sau pentru ca gandesti liber...in general. Ma rog, sa se simta vinovati aia care le permit cucuvelelor sa fie niste invadatoare castratoare.
Nu'i prima oara cand m'am intalnit cu asta. Multi oameni practica aceasta tehnica invaziva...parca si pe aici am fost numita o fatuca nascuta tarziu (nu le stiam cu comunismul) si in alte situatii...o tuta. Apropo, or fi iesit de sub masa baietii carora le'am recomandat sa stea acolo pana la urmatoarea revolutie? Ca simt ca se apropie, deci e timpu' sa iasa.
Nu prea am probleme cu oamenii de pe fb care cumpara miere, majoritatea s'au obisnuit cu postarile mele (chiar si cu cele de pe profilul de persoana), dar mai parasuteaza cate'o vietate de asta, ocazie cu care imi dau seama ca nu conteaza ce spui si cum spui, locul lor e direct la balaceanca. Daca le deschizi vreo carte din cele cu sufletul, se transforma in diavoli sub exorcizare.
Am intrat in ceva curti de stupari, sunt multe de zis. Unii n'au vreme o clipa sa bea un strop de apa. Apoi, neavenitii se vad de pe fb, aia care isi bat joc si de albine si de miere si se gandesc numai la cascaval.
Si ca sa mai zic ceva de cucuveaua mai sus amintita, imi zice intr'o zi chiar ca stuparii stau cu burta la soare cu saptamanile in timp ce albinele aduc miere. Si ca mierea nu e a stuparilor... Ii zic, f..., nebuno, dar si tu ai grija de gaini asa cum stuparii au grija de albine, vezi ca ou' gainii nu e ou' tau. S'a blocat.
Pretul de 15-20 de lei / kg de miere la tara, la vecinul peste gard, nu e un pret corect, dar bietii oameni, pentru ca nu exista putere de cumparare la cucuietii din deal, vand si ei cu cat pot, tot sa vanda... I'am explicat cucuvelei si nu intelegea.
Si mai e o chestie cu bogatii, mai ales cu aia care spun ca ei sunt mai altfel decat restul bogatilor - nuuu, sunt exact la fel, ca de aia si spun ca sunt mai speciali - nu stiu cum se face, ca toti se despart foarte greu de bani. Tu iti faci treaba, le trimiti pachetul, dar pana sa iti trimita banii, se caca de nu stiu cat ori pe ei. Dar tu esti singrurul vinovat, ca nu intelegi ca ei au niste probleme de rezolvat si de asta nu ti'au putut face transferul cand au zis... Oribila atitudine!
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.