catalin_valenii scrie:Intr-un final nu prea am inteles cand e bine sa se inceapa stimularea in conditiile iin care vremea tine cu noi. INcepem pe 15 februarie sau in martie cand incepo familiile sa aduca polen proaspat? Daca familiile au rezerve suficinte de mancare nu mai are rost stimularea? Un caz practic este al meu care am mancare suficienta in familii dar as dori sa stiu daca mai e nevoie sa le stimulea pentru a avea la rapita (daca se va gasi) suficinte albine care sa culeaga.
peterneamt scrie: Din pacate nimeni nu poate spune cu exactitate cind pentru ca nici un an nu seamana cu altul si clima este diferita de la o zona la alta .
gabi bee scrie:cu stimularea cam asta ar fi dar am vazut ca sunt doua cazuri si anume , unii nu vor sa stimuleze prea tare de teama ca stupii ar putea roi inainte de salcam iar altii vor sa aiba stupii cat mai tari inainte de salcam . daca ai matci bune , cu instinct de roire slab sau matci f tinere imperecheate in toamna si familiile au spatiu suficient , nu e bine sa fie dezvoltati la maxim , daca se poate ? si asta nu la salcam ci de la rapita [in anii cu rapita , ca acum ...] ?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 44 vizitatori