liviu__ scrie:Exista vreun stupar pe sistem MER prin zona capitalei/Ilfov ?
elixir scrie:salutare!
un sfat, va rog!
experimentez cu un stup mer, e prima iarna.
in toamna, intrat cu puietul jos si mancarea sus.
acum jos e cam gol, matca a inceput sa oua sus, dar nu prea are spatiu.
sa fac inversarea acum?
liviu__ scrie:Voi ce m-ati sfatui sa fac ?
liviu__ scrie:O idee buna, probabil. O sa incerc sa invat cat mai mult, probabil revin cu intrebari.
Prima intrebare: oameni buni, de unde va luati lazile si mai ales ramele pt MER ? Am vazut ca sunt niste chichite la distante intre rame/corpuri.
Lemn/polistiren/poliuretan ?
liviu__ scrie:O idee buna, probabil. O sa incerc sa invat cat mai mult, probabil revin cu intrebari.
Prima intrebare: oameni buni, de unde va luati lazile si mai ales ramele pt MER ? Am vazut ca sunt niste chichite la distante intre rame/corpuri.
Lemn/polistiren/poliuretan ?
liviu__ scrie:......Intrebare1 (nu am apucat sa citesc decat prima suta de pagini din topic). Care e distanta recomandata intre rame (pe verticala, evident) ?
daca e mai mare de 8 mm albina face punti de ceara , iar dca e mai mica ..zdrobim albina.....explicati domnu Balian complet sa inteleaga omu !!!Balian scrie:liviu__ scrie:......Intrebare1 (nu am apucat sa citesc decat prima suta de pagini din topic). Care e distanta recomandata intre rame (pe verticala, evident) ?
Corpul de 1/2 are înălțime de 170mm. Rama 162mm. Deci distanța dintre rânduri de rame este 8mm.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori