jonny_it scrie:Sa inteleg ca se lucreaza greu cu MER?
De fiecare dată când intru în stupină țin un moment de reculegere pentru cei care mai sunt pe rama de 1/1 în cuib.
La MER este mult mai puțin de lucru de-a lungul unui sezon față de Dadant.
jonny_it scrie:Sa inteleg ca se lucreaza greu cu MER?
cristi_vidican scrie:jonny_it scrie:Sa inteleg ca se lucreaza greu cu MER?
De fiecare dată când intru în stupină țin un moment de reculegere pentru cei care mai sunt pe rama de 1/1 în cuib.![]()
yuonyuon scrie:Ce o fi asa multa munca la dadant ?..chiar nu stiu![]()
cristi_vidican scrie:yuonyuon scrie:Ce o fi asa multa munca la dadant ?..chiar nu stiu![]()
Bagă rama, scoate rama!
Balian scrie:Slabele dau cel mai mult de lucru. Dacā sunt mătci de tezervā automat rezultā rezolvarea.
yuonyuon scrie:Vad ca multi au ramas cu sechele...din vremea cand se lucra prost pe dadant...
...lucrurile sau mai schimbat intre timp.....
Balian scrie:Tot mai mult mă gândesc să-mi formez un protocol de rotație a familiilor. O metodă
să am suficiente mătci/nuclee cu care să pot remedia o problemă apărută, oricând
în timpul anului. Inclusiv iarna.
jonny_it scrie:cristi_vidican scrie:jonny_it scrie:Sa inteleg ca se lucreaza greu cu MER?
De fiecare dată când intru în stupină țin un moment de reculegere pentru cei care mai sunt pe rama de 1/1 în cuib.![]()
Sunt de acord cu "mai puțin de lucru", am avut ME(mai am si acum cativa) si vad diferenta fata de dadant.
Ce nu imi placea la ME: nu puteam pleca de pe loc fara chingi. Acum inchid urdinisul si plec.
Totusi mai conteaza si cum programeaza si organizeaza apicultorul totul. Am aprox 200 si nu ma simt obosit decat la extractii. Pentru un apicultor de weekend este bine zic eu. Daca ma ocupam doar de asta 500-600 ar fi fost un numar corect(+ajutoare la extractie).
Cristian IONITA scrie:pai .... tu ai stupii pe un singur corp sau cum?
Cristian IONITA scrie:revenind la ideea de pastoral versus stationar .... poate nu ar strica de pus pe hartie si socotit ....
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 64 vizitatori