Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Piata universitatii

Mesajde Cristian IONITA » 21 Ian 2012, 09:36

MyBees scrie:Chiar ma intrebam cand se va deschide, si cine va deschide acest topic. Are toate sansele sa il depaseasca pe cel despre religie.

Bineinteles ca fiecare om este liber sa protesteze pentru orice. Multi dintre oamenii care protesteaza zilele astea chiar au dreptate. De foarte multe ori viata nu e usoara...

Este stupid insa sa consideri ca ce se intampla azi are vreo legatura cu momentul crucial din '89. In '89 am luptat pentru a schimba un regim totalitar cu o democratie. In democratie, lucrurile se decid in fata urnei, nu in piata de catre o mie doua de persoane. Bineinteles ca "Piata" isi are si ea rolul sau, trage niste semnale, dar sa nu visam vise...

.... eu am comparat cu '90 .... atunci cand societatea romaneasac a fost profund divizata pentru interesele a cativa prin metode KGB-iste, atunci cand minciuna si dafaimarea au fost folosite pe scara larga cu ajutorul mijloacelor media, sa-ti reamintesc:
- la PNL si PNT se face trafic si consum de droguri;
- vin taranisti si liberari sa ne ia fabricile si pamanturile;
- in corturile din Piata Universitatii se fac orgii sexuale;
- bandele de golani;
- moarte intelectualilor;
- IMGB face ordine;
- minerii au venit sa rafacea gazonul si sa planteze flori.
oare cate asemanri sunt?

Va e frica ca fara Base (si/sau Boc) ajungem in anarhie? .... oare chiar asa sa fie?

Uite ca e w/e acum .... poate va face-ti timp 2 ore sa urmariti http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... soha6uPHa4

oare cate similitudini exista intre ce-a fost in Argentina si ce e la noi acum? .... sa vedem cum va fi sfarsitul

Iar daca vrem sa gasim modele cu adevarat pentru reformne: http://dilemaveche.ro/sectiune/editoria ... in-georgia despre Georgia unde pur si simplu au fost desfiintate toate institutiile statului si apoi refacute la loc in variante reduse si in care nu este posibila nici un fel de mita .... si nu o redistribuire a spagilor cum se intampla in Romania in reformarea statului cu care tot bate apa in piua domn' presedinte din 2004
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 21 Ian 2012, 10:12, modificat 1 dată în total.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde balasbebe » 21 Ian 2012, 09:48

Urmatorul la rand
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... wVwztBBWJI
balasbebe

Mesajde pin » 21 Ian 2012, 23:00

Concluzia mea din ce am citit este ca cei care striga in piata (ca si pe forum) sunt in minoritate iar cei care nu s-au exprimat inca sunt si ei nemultumiti dar nu vor sa legitimeze niste nemernici care incearca deja sa fure manifestatia pentru propriile interese.

@Cisti Ionita:
Ai citit proiectul de lege al sanatatii care a fost retras si scria undeva ca nu vor mai exista ambulante de la stat?
Recunosc ca si eu am abonament privat si am chemat de cateva ori ambulanta privata si a venit de fiecare data. E adevarat ca pentru cazuri usoare. Socrul meu insa a murit asteptand sa vina ambulanta de la stat.
Anul trecut am fost internat la neuologie. Dupa mine s-a internat un romm pentru ca s-a imbatat si s-a batut cu cineva si s-a lovit la cap. A venit imbracat si el si Piranda cu toale de 100 de stupi cum zicea cineva dar fiindca nu erau salariati i-a invatat medicul sa mearga la primarie sa ia adeverinta ca nu au niciun venit. Ghici cine le plateste spitalizarea? Legea asta o sustii? Eu recunosc ca nu stiu ce scrie in cea noua dar clar trebuie schimbata cea existenta.

Mai spunea cineva ca s-a saturat de cate taxe plateste. Din pacate prevad mai multe taxe in viitoarea guvernare din partea PSD-ului. Cel putin pentru noi cei care muncim. Hotii si lenesii nu vor plati niciodata.
pin

Mesajde redoo » 21 Ian 2012, 23:04

:D
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde akmm » 22 Ian 2012, 00:06

lucky5strike scrie:Votam raul cel mai mic, ca sa-l facem mare!

:lol: :lol:

De mult nu am mai fost atat de bine dispus.Excelent!
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Cristian IONITA » 22 Ian 2012, 01:41

@Pin - imi explici si mie ce au de-a face experientele tragice si personale cu subiectul?

Te pomenesti ca actuala guvernare se speteste si se sacrifica in interesul acestei natii, eventual calcandu-si in picioare chiar si propriile interese, iar eu si altii mai rau voitori nu vrem sa vedem asta?
Cristian IONITA

Mesajde MyBees » 22 Ian 2012, 04:18

Cristian IONITA scrie: .... eu am comparat cu '90 .... atunci cand societatea romaneasac a fost profund divizata pentru interesele a cativa prin metode KGB-iste, atunci cand minciuna si dafaimarea au fost folosite pe scara larga cu ajutorul mijloacelor media, sa-ti reamintesc:

Cristi, nu mai compara cu nimic. Sunt din filme diferite.
Daca vrei totusi sa-mi "reamintesti" ceva, reaminteste-mi de "mijloacele media" folosite ACUM pentru defaimare si minciuna. Fara suparare, cred ca ai prea mult timp liber si petreci prea mult in fata antenelor si realitatilor :)
"Revolutia" asta pe care o arata ei, de zici ca se da pamantul cu fundul in sus, nu e altceva decat o mana de oameni care isi striga frustrarile. Nu am nimic impotriva dreptului de a protesta pasnic, poti sa iti petreci timpul in orice piete, insa nu veni cu pretentia ca tu impreuna cu o mie de oameni(hai sa fim seriosi, la o promotie de tigai se strangeau mai multi:) ) sa fii bagat in seama de cineva atunci cand ceri rasturnarea unui guvern care de bine de rau nu te-a adus in situatia in care au ajuns alte state.
Cum spuneam, ai o sansa odata la patru ani. Atunci trebuie sa iesi din casa si sa judeci cu cap. Pui o stampila acolo unde crezi de cuviinta dar daca majoritatea nu e de acord cu tine... strangi din dinti :)
Bineinteles ca ai dreptul sa gandesti, si chiar sa spui cu voce tare - doar e democratie, ca tu esti cel mai destept si devreme-acasa iar ceilalti, majoritatea, sunt doar niste incuiati.
Incearca si tu sa mai filtrezi toate teoriile conspiratiei pe care le gasesti din prisosinta pe youtube...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde balasbebe » 22 Ian 2012, 07:58

Eu demult mi-am pus intrebarea de ce pentru hoti, batausi, betivi exista si politie si salvare si medici. Omul de rand crapa si nu scapa, si este furat. Este un sistem atat de pervers ca nu inteleg nimic.
Desi platesc lunar darile pentru stat, cand m-am dus la medicul de familie pentru adeverinta am platit o taxa de urgenta de 20 de lei ca nu am fost planificat. Este doar un mic exemplu.
Pacat ca cei din strada sunt putini, si nu stiu de ce au iesit. Poate pentru cei 50 de lei sa stea cateva ore sa rabde in piata. Majoritatea este scoasa de opozitie. Numarul celor nemultumiti este foarte mare dar stiu ca pe ei nu-i mai asculta nimeni.
balasbebe

Mesajde janese » 22 Ian 2012, 09:01

apropos de medici...hai sa zic una.....reala din perioada asta...doi medici chirurgi...familie sotz si sotzie....stau la un camin...au devenit acum mana intai la operatii...salariu 20 milioane fiecare... muncesc de-i ia dracii...le ajung banii asa cum le ajung...plecati, hotaratzi ,sa urmeze ,,printzipili "" de medic dedicat, corect, in viata sa-si faca f bine meseria...sunt buni in meseria lor...sa ia spaga la operatii cum se practica sau sa nu ia????...sfatul care l-am dat eu...daca iau totzi...luati si voi..ca altfel va mancati de sub unghii!!!!voi ce ati face in locul lor????(nu intreb ce ziceti...ci ce atzi face?)
janese

Mesajde Cristian IONITA » 22 Ian 2012, 09:25

mda .... ma si miram ca mitocanii stau deoparte

normal ca-n strada sunt putin cei care-si striga frustrarile, majoritatea sunt prea superficiali (ca sa nu spun lasi) ca sa faca macar asta.

probabil ca nu-s prea multi nici cei care considera ca e patetic sa-ti justifici marlania prin asfel de argumente (daca fura altii eu de ce sa stau deoaprte).

cu astfel de oameni .... si mai ales cu astfel de mentalitati nu e de mirare ca suntem unde suntem, si nici nu va fi deloc usor de schimbat ceva .... si mai ales in bine ... dar eu inca mai sper.

@My Bees - iar vorbesti tampenii, de ani buni de zile eu nu folosesc televiziunile din romania pentru informare.

Dar uite ca m-ai facut curios .... la ce alte state te referi tu cand compari cu Romania? .... ce e atat de rau acolo ... si atat de bine la noi?
asta asa ... ca sa vedem daca avem habar despre ce vorbim?
Cristian IONITA

Mesajde pin » 22 Ian 2012, 10:33

Eu nu sunt nemultumit de guvernarea actuala ci de sistemul actual care se perpetueaza de 22 de ani. Problema e ca pe ceilalti i-am vazut la guvernare, am vazut ce pot si nu-i mai vreau. Nu e nicio diferenta decat ca ma taxeaza pe mine mai mult sa dea celor care nu muncesc.

@Cristi Ionita: Te asigur ca nu sunt las. Chiar mi-am luat-o de multe ori pentru ca am luptat pentru niste idealuri. Problema e ca trebuie sa vezi mai departe si atunci realizezi ca aceste manifestatii vor fi manipulate de unii sau de altii si nu doresc asta. Te-am intrebat in particular de proiectul de lege deoarece ai sustinut in 2 posturi ca daca ai un accident nu are cine sa vina sa te ajute. Nu mi-ai raspuns.
pin

Mesajde Cristian IONITA » 22 Ian 2012, 11:00

pin scrie:@Cisti Ionita:
Ai citit proiectul de lege al sanatatii care a fost retras si scria undeva ca nu vor mai exista ambulante de la stat?
....

Nu am citit proiectul .... dar am retinut ideea promovata de el, prin care se doreste externalizarea serviciile medicale, respectiv in mod similar cum a fost facut si cu alte servicii ale statului (telecomunicatii, transport rutier, banci, etc), ca prestarea lor sa fie facuta de catre orice societate acreditata.
Avand in vedere experienta de pana acum .... as vrea sa stiu daca dupa parerea ta serviciile oferite de Romtelecom, distribuitorii de gaze si energie electrica, "dubari", carburant auto, productia si distributia farmaceutice, etc si altele "privatizate" au fost macar mai bune ca si calitate, pentru ca dpdv pret clar sunt mai scumpe?

Sistemul medical din Romania in mod clar trebuie reformat .... dar trebuie sa fii naiv sa-ti inchipui ca ceea ce promova aceasta lege avea si legatura cu imbunatatirea serviciilor. Se dorea (si inca se mai doreste) doar ca redirectionarea sumelor imense de bani alocate acestui domeniu sa fie mai facila catre cine trebuie.

Eu nu am ramas cu impresia ca cei din strada doresc revenirea celor care au mai fost .... eu observ doar ca se doreste penalizarea celor care de ani de zile sparg caramizi in piep ca reformeaza statul ... dar nu au facut decat sa-l fure.

Sistemul de acum nu e neapareat rau, mai ales comparat cu cel de dinainte .... dar modul in care este pus in aplicare are prea putin de-a face cu principiile .... te asigur ca nu am nimic impotriva privatizarilor (inclusiv a serviciilor medicale) ... dar acestea sa nu fie facute impotriva mea ....

Nu cred ca se oparea nimeni daca Basescu nu l-ar fi facut carpa de sters wc-uri pe Arafat ... , nu se supara iara-si nimeni daca guvernarea din ultimii ani s-ar fi facut conform normalitatii din sistem (legi date si aprobate de parlament) si nu prin ordionante guvernamentale, etc, etc

pin scrie: ... deoarece ai sustinut in 2 posturi ca daca ai un accident nu are cine sa vina sa te ajute. Nu mi-ai raspuns.

Imi cer scuze ca m-am facut gresit inteles .... am vrut sa reliefez faptul ca o asigurare medicala particulara nu are cum sa acopere 100% situatiile cand ai putea avea nevoie de ajutor .... si cei care sparg caramizi in piept si tigle in cap pe aceasta tema traiesc in falsa iluzie ca sunt "asigurati", ca nu au nevoie de serviciile asigurate de stat ... ca etc.
Din pacate nu prea e asa .... nu poti trai intr-o societate complet izolat, decat poate intr-un glob de sticla ....
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 22 Ian 2012, 11:12, modificat de 4 ori în total.
Cristian IONITA

Mesajde cristi x » 22 Ian 2012, 11:09

pin scrie:Ai citit proiectul de lege al sanatatii care a fost retras si scria undeva ca nu vor mai exista ambulante de la stat?

daca vrei iti raspund eu la aceasta intrebare.
basescu are interese "pe fata" la rosia montana.
inca nu sunt puse pe tapet interesele in privatizarea serviciului de urgenta. dar care ar fi aceste interese. o firma olandeza ing are pregatita logistica necesara sa intre in piata pe segmentul "urgente". nu are nevoie sa cumpere decat masinile. personalul dupa ce a fost pregatit pe banii statului il va prelua pt cativa gologani in plus. asta ar insemna falimentul ambulantei si smudrului.
ce va primi basescu? intermedierea inrarii in spatiul schengen pe langa oficialitatile olandeze, dupa ce a dat cu bata in balta cu importul de flori si legume si cine stie ce cont prin elvetia.
cristi x

Mesajde pin » 22 Ian 2012, 11:18

Cristian IONITA scrie:
Nu am citit proiectul .... dar am retinut ideea promovata de el, prin care se doreste externalizarea serviciile medicale

Avand in vedere experienta de pana acum .... as vrea sa stiu daca dupa parerea ta serviciile oferite de Romtelecom, distribuitorii de gaze si energie electrica, "dubari", carburant auto, productia si distributia farmaceutice, etc si altele "privatizate" au fost macar mai bune ca si calitate, pentru ca dpdv pret clar sunt mai scumpe?

Nici eu nu l-am citit dar am inteles ca nu se atingeau de SMURD (care e la pompieri) ci doar de ambulantele care ofera servicii de urgenta mai mica. Nu vrea sa mai comentez pentru ca nu cunosc subiectul si nu prezinta interes pentru mine. Cred ca nu-l cunoaste nimeni dar asa cum ai spus si tu oamenii s-au suparat ca l-a atacat Basescu pe Arafat.

In ceea ce proveste serviciile private s-ar putea sa fiu subiectiv pentru ca am lucrat intotdeauna in mediul privat. Serviciile nu sunt in mod neaparat mai bune (cu toate ca sunt) dar se vede clar managementul privat. Atitudinea fata de clienti e diferita, investitiile sunt facute pentru dezvoltare, nu pentru comisioane (para'ndarat cum spuneau cei de la Divertis). Eu traiesc in Romania si am observat diferentele. Atat la Romtelecom cat si la Enel sau GDF. Problema preturilor este reala dar nu cred ca e specifica Romaniei si nici imputabila guvernului. Orice companie privata vrea sa-si maximizeze profitul si daca poate o va face.
pin

Mesajde cristi x » 22 Ian 2012, 11:19

janese scrie:voi ce ati face in locul lor????(nu intreb ce ziceti...ci ce atzi face?)

ce au facut f multi. as pleca cat mai departe.
aici o sa avem nevoie sa ne platim un translator cand vom merge la medic. in maxim 10 ani in tara in spitale si cabinete se va vorbi: romano, indiana, chineza, araba si ceva limbi africane (eventual dialecte engleza, franceza).
daca veti avea noroc si veti gasi un nord corean, veti scapa si fara sa mai platiti reteta. veti scapa doar cu cateva ceaiuri de buruieni si radacini. daca nu veti scapa, biserici si popi vom avea deja cate o bucata pe cap de locuitor. vor rezolva ei problemele voastre.
cristi x

Mesajde Albinel » 22 Ian 2012, 11:20

albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE