Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Filme cu si despre apicultura

Mesajde Cristian IONITA » 08 Feb 2024, 19:08

Chiar acum ruleaza pe ecrane https://www.cinemagia.ro/filme/the-beekeeper-3311077/

Un film clasic de actiune .... cu cafteli, explozii impuscaturi .... se vede treaba ca la cele cateva secvente apicole au beneficiat de consultanti din domeniu.

Ar fi intetesant sa vedem ce altle filme ar fi cu si despre albinari.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Re: Filme cu si despre apicultura

Mesajde Shrek » 05 Apr 2026, 08:09

Cand ai bani de un mercedes dar tu vrei sa.faci apicultura ca nah, esti batran si vrei sa traiesti sanatos si prietenos cu natura.....
https://www.facebook.com/share/r/1DHRsYX4os/
Shrek

Mesajde Balian » 05 Apr 2026, 10:38

Shrek scrie:Cand ai bani de un mercedes dar tu vrei sa.faci apicultura ca nah, esti batran si vrei sa traiesti sanatos si prietenos cu natura.....
https://www.facebook.com/share/r/1DHRsYX4os/

Eu platforme folosesc. Cea din film este f frumos. Văd două probleme - la extindere linia este ghidată de o roată de remorcă, care poate avea sute de kg plus este noaptea, teren denivelat și noroi. Pe asfalt este perfect. Apicultura se face însă în natura cumplită câteodată. La cofigurația extinsă cum îl deservește apicultorul pe stupi? Adică unde stă când lucră? Chiar nu de cârcotare sau căutare de nod, dar astea sunt lucruri reale în practică.
Întrebare.jpeg
Situația pentru întrebare

Mercedesul este MERCEDES că în mai mult de 100 de ani au tot remediat problemele apărute pe parcurs. Dacia am produs mai bine de 35 de ani cu același planetare care s-au dus după 30000km. Dacă ai schimbat cu un planetar de la un Whartburg 353 scos din circulație, produs de est germani la firma Gelenkwelle, dar german, ai putut circula cu Dacia până ce a ieșit la fier vechi. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Shrek » 05 Apr 2026, 12:59

Toate lucrurile se fac cu placere la vârsta....prevazuta de lege. În mintea noastră rămânem prizonierii unei tinereți neterminate. Chiar dacă uitam sa ne uitam în " buletin" sau sa privim în oglinda purtând ochelarii...
Simtindu-ma oarecum nostalgic, al naibii net imi trimite acest videoclip, doar sa îmi facă în ciuda. Nu putea sa îmi trmita și fo 10, 15 ani din viata?!
Revenind din cugetare, sistemul l-am văzut în varianta simplificată, produsa " în curte" pe sasiul unei remorci mma 1500kg. Cutii de 12 rame si magazii de 1/2. Tractata cu ceva camioneta 4×4, dar nu știu marca. La pachet avea și o rulota, model lung, adaptata pentru extractie simpla.
Doua neajunsuri am constatat eu. Probleme la teren greu, noroios în cazul culesului la pomi fructiferi și salcâm, practic imposibil de ajuns în caz de primăvară ploioasa. Necesita logistica consistenta, caturi mai exact și transportul lor regulat /rapid la locul principal de extracție, în special la rapiță. De asemenea, presupune o pregătire riguroasa și selectare corecta a familiilor de albine pentru cules.
Totuși, producția de miere, in ani de cules bun sau foarte bun, compensează aceste neajunsuri, cu condiția sa ai desfacerea asigurata. Și mai ales, sa ai sănătate si brate puternice pentru a manevra cutiile! Si varsta potrivita, bineinteles!
Pentru catolici și cei care azi sărbătoresc invirea Domnului, sa aveți un Paște fericit!
Shrek

Mesajde Balian » 05 Apr 2026, 13:44

Mulțumim!
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE