de Shrek » 05 Apr 2026, 12:59
Toate lucrurile se fac cu placere la vârsta....prevazuta de lege. În mintea noastră rămânem prizonierii unei tinereți neterminate. Chiar dacă uitam sa ne uitam în " buletin" sau sa privim în oglinda purtând ochelarii...
Simtindu-ma oarecum nostalgic, al naibii net imi trimite acest videoclip, doar sa îmi facă în ciuda. Nu putea sa îmi trmita și fo 10, 15 ani din viata?!
Revenind din cugetare, sistemul l-am văzut în varianta simplificată, produsa " în curte" pe sasiul unei remorci mma 1500kg. Cutii de 12 rame si magazii de 1/2. Tractata cu ceva camioneta 4×4, dar nu știu marca. La pachet avea și o rulota, model lung, adaptata pentru extractie simpla.
Doua neajunsuri am constatat eu. Probleme la teren greu, noroios în cazul culesului la pomi fructiferi și salcâm, practic imposibil de ajuns în caz de primăvară ploioasa. Necesita logistica consistenta, caturi mai exact și transportul lor regulat /rapid la locul principal de extracție, în special la rapiță. De asemenea, presupune o pregătire riguroasa și selectare corecta a familiilor de albine pentru cules.
Totuși, producția de miere, in ani de cules bun sau foarte bun, compensează aceste neajunsuri, cu condiția sa ai desfacerea asigurata. Și mai ales, sa ai sănătate si brate puternice pentru a manevra cutiile! Si varsta potrivita, bineinteles!
Pentru catolici și cei care azi sărbătoresc invirea Domnului, sa aveți un Paște fericit!