Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde akmm » 09 Noi 2025, 20:03

feederman scrie:@ C I. Romania data pe mana loazelor, lichelelor si a golanilor, cu voia romanilor.

Pe mpment aceasta este capacitatea romanilor de a se autoadministra.
Traim dupa cum gandim, nu dupa cum visam sa traim.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde feederman » 11 Noi 2025, 14:53

Themis s-a înfuriat: cum îndrâznesti tu muritor de rând să te uiți în portofelul meu? Ia vezi cu cine ai de-a face!
https://republica.ro/nu-e-nevoie-sa-ne- ... ulta-vreme
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 12 Dec 2025, 12:26

lepra, o afectiune nobila !
Zace la gazeta: in Cluj ( polul avutiei din romanica) a fost depistata o lepra. Alte doua sunt in curs de de studiu!
Dupa ce a aparut in media un film cu mafioti, un remake al filmului de succes, Caracatita, din vremea cand decreteii se numeau tinerii frumosi, liberi si destepti ( descurcareti in viziunea lu´, almanahe), hop ca a aparut si stirea cu leprele! Bah, noi stiam ca aceasta boala a fost eradicata de multa vreme, dar a reaparut ca o consecinta a traiului bun din capitala! In studiile de specialitate , se spune ca aceasta afectiune apare in special in mediul expus consangvinizarii din institutii, unde fiecare incearca sa isi aduca rudele de gradul 1, iar activitatea manageriala (futaiul) este nu numai imorala, dar si interzisa prin lege. Tot studiile au mai aratat ca, zidurile extrem de inalte ale..curtilor,din toata tara, nu numai din capitala , au impiedicat diversificare materialului genetic al celor care le populeaza ( curtile) fapt ce a dus la o evolutie, asemeni insulelor Galapagos, a lipitorilor! acestea se lipesc nu numai de scaune, dar si de bani, acest mod de trai favorizand aparitia leprelor! Ineditul dezvaluiri cu leprele, a fost ca acestea au fost importate din ....Asia de sud est si au fost gasite initial intr-o corporatie IT cu specific oriental unde se creau sofuturi cu cea mai veche meserie din lume.Cu alte cuvinte, nici leprele noastre nu mai sunt ce au fost, treba sa importam!
Ministru sanatatii ( banatan d-al nost) ne da asigurari ca leprele nu sunt periculoase , ele convietuiesc printre noi de multa vreme, par pentru mai multa siguranta ar trebui duse in singura curte cu lepre acceptate in societate, la Tichilesti! altfel, riscam sa nu mai scapam de ele! Hai pa!
Sa fiti iubiti si fericiti! Si poate mai generosi cu cei mai putin norocosi in viata asta!
Shrek

Mesajde Shrek » 24 Dec 2025, 22:29

Intotdeauna am fost fascinat de literatura in grai . De modul in care oameni, cel mai probabil, simpli palmasi, au reusit sa dea sensuri nebanuite, cuvintelor!
Uite un mod inedit de a-i spune cuiva ca este......idio.t!
https://www.facebook.com/share/p/17hazxjt2V/
Craciun fericit!
Shrek

Mesajde unincepator » 30 Dec 2025, 13:07

Shrek scrie:Intotdeauna am fost fascinat de literatura in grai . De modul in care oameni, cel mai probabil, simpli palmasi, au reusit sa dea sensuri nebanuite, cuvintelor!
Uite un mod inedit de a-i spune cuiva ca este......idio.t!
https://www.facebook.com/share/p/17hazxjt2V/
Craciun fericit!

Tuturor care seuita pe aici le doresc AN NOU cu sanatate si bucurii.
unincepator

Mesajde Shrek » 30 Dec 2025, 20:17

Am vrut sa scriu ceva despre experienta colindelor de Craciun, dar nu mai am timp. Va las ceva de citit care sa va descreteasca fruntile!

https://www.facebook.com/share/p/1DdqDhq6YH/
Shrek

Mesajde Bambucha » 25 Ian 2026, 12:36

akmm scrie:Pe mpment aceasta este capacitatea romanilor de a se autoadministra.
Traim dupa cum gandim, nu dupa cum visam sa traim.

In epoca retelelor sociale acest muschi central numit creier este periculos de izolat, izolat si atrofiat, un organ ce este in moarte clinica la purtatorul majoritatii populatiei.
Visatul la o lume mai buna, un trai mai bun, devine din ce in ce mai sters. Prapastia lui Nietzsche se contureaza din ce in ce mai clar.
Ultima oară modificat de Bambucha pe 25 Ian 2026, 12:42, modificat 1 dată în total.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 25 Ian 2026, 12:38

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Shrek » 07 Feb 2026, 13:44

AI, n-AI ...mingea, tragi la poarta! ( citat din Gica Hagi)
Cu ceva ani în urma, destui, am cunoscut un...scriitor! În jargonul " slugoilor" acesta era....reclamangiul comunitatii! Nici nu era greu sa îl recunoști. Era întotdeauna pe la ușa autorităților, cu scris caligrafic, cu atitudine ...bipolara - când smerit, lingău, când amenințător, el concepea reclamațiile, indreptatite de multe ori sau nu, cu vorbele la el tot timpul. Colegii îl ocoleau, ba chiar evitau sa dea ochii cu el, știind ca de cele mai multe ori, o astfel de " intalnire" era preludiul unui sezon prelungit de " băgat în cerneala" terminat de obicei cu o sancțiune profesionala. De narod nu te scapi doar dacă ii dai dreptate, spuneau șefii.
Eu l-am ținut aproape pentru ca aveam câțiva amici comuni dar mai ales ca îmi spunea de fiecare data când " ma baga în cerneala", având astfel timp sa ma pregătesc psihologic de " prigoana" cercetărilor prealabile.
De curând ne-am reîntâlnit "intamplator". N-eam bucurat, de fapt el s-a bucurat , eu mai puțin, temandu-ma ca o sa ma anunțe ca a făcut o noua reclamatie la adresa mea.
Dar nu! Minune mare. Tipul, sărit și el de juma de viata, îmi povestea ca are un blog...literar! Ba ești nebun? M-am întrebat eu.
Da mah si a început sa îmi arate ce scria el, ce povestea, subiecte din viata, inventate sau preluate, placute la citit ( spre deosebire de cele care îl consacrase în mintea mea-scriitorul) ce mai, un scriitor reinventat. Dar, îl întreb, ce face când nu are inspiratie?!
Dar tot timpul lucru cu AI, chat gpt, gemini, etc. Ii dai de lucru și el scrie. Nu am subiecte, el îmi propune. Îl pun la treaba și după ce îmi trimite povestea, ii bag câteva expresii care ma " personalizeaza" apoi ii dau drumu', Ba ii cer sa scrie ce se cere pe " piata". Uite câte vizualizări am (peste 60 k, sa fiu în ton cu moda)!
Pai contribuția ta, care este? L-am întrebat eu.
Eu sunt titularu'și i-au banu', a răspuns!
.......
Discuția ce a urmat nu mai interesează. Dar la final m-a rugat sa distribui și din când în când sa comentez pe blog, sa îl " vadă algoritmii"!
Acum și o am mai întrebat chaturile astea cu AI, despre diverse chestii, juridice în special,, dar încerc sa îmi imaginez cum va arata viata noastră în viitor, guvernata de AI. Oare creierul se va atrofia nefiind folosit la raționamente simple? La cum evoluează tehnica și AI, ceea ce păreau sa fie filme SF gen robokop, ochii din cer,etc, par tot mai aproape de realitate. Oare oamenii vor fi involuat pana la cretinism genetic pentru ca AI sa se ocupe de tot?
Nu pot decât sa privesc cu îngrijorare spre viitor. Oamenii socializează din ce în ce mai puțin fizic iar pe " rețelele de socializare" algoritmii îți stabilesc preferințele, prietenii, hobby-urile, chiar și partenerii/ele. Vom deveni oare o masa amorfa de zombi intelectuali?! Habar nam!
Pana una alta sa ne bucuram de albine cât încă mai sunt reale!
O zi faina tuturor!

.
Shrek

Mesajde Bambucha » 20 Apr 2026, 16:25

Desi pare totul sumbru, gri si opac, pana la urma omul se va adapta si la AI, bine-nteles cu .. collateral damage, ca asa e in tenis. Albine nu stiu daca vom mai creste, dar de ceva hobby cu viermusi si omizi pe vreo exoplaneta cu siguranta ne vom indeletnici. Probabil ca sobolanii de azi nu vor supravietui si acolo (sper).

Trecand peste, in lumina alegerilor din Ungaria am gasit urmatorul interviu de mai jos. Se pare ca poporul maghiar s-a cam saturat de oligarhizarea Ungariei si dupa 16 ani de somn si abureala, are o acuta foame de dreptate si justitie, am ramas surprins ca prima norma al acestui val, va fi lupta anticoruptie! Bravo Ungaria!

RUSZKIK HAZA!!!

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 22 Apr 2026, 10:14

Tare interviul, printre cele mai bune pe care le-am auzit făcute de un politician.
Aşa ceva ne-ar prinde bine şi nouă.

În interviu, Peter Maghiar revendică pentru Ungaria poziţia de cea mai coruptă ţară din UE. N-am ştiut, nici nu mi-am imaginat şi poate mulţi dintre noi
au crezut că România conduce în clasamentul corupţiei pe ţări.
I-am invidiat puţin pe unguri pentru mobilizarea la vot, pentru hotărârea cu care i-au dat brânci pe scări lui Orban dar sentimentul cu care am rămas în final a fost unul de respect involuntar.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Bambucha » 24 Apr 2026, 10:42

Departe de a-l pune pe Magyar Peter pe vreun piedestal. De altfel o veche vorba inteleapta populara spune "aschia nu sare departe de trunchi" sau "ce se naste din pisica, mananca soareci". Asadar pana la proba contrarie, ramane cum s-a stabilit. Importanta a fost forta societatii cu care a fost deratizat SobOrban Victor, asadar tesutul social din Ungaria este unul cat se poate de sanatos trag eu concluzia, desi in spatele aparentelor de 16 ani s-au creat alte povesti si basme infloritoare.

La fel si Polonia, desi au avut / au reprize trecatoare de "adormire a Maicii Domnului", in tesutul sau, in adn, este un popor liberal, cu identitate si vigoare, darz, curajos, cu vitalitate exceptionala. Cum ar zice un vraci de-al nostru, le vibreaza constiinta trezita. ;) 8-)
Oamenii cu care m-am intersectat de acolo, toti seriosi, de cuvant, profesionisti. Mi-au lasat impresia asta exceptionala. De altminteri aceasta impresie se coaguleaza si la imaginea macro a tarii, rezilienti la neopropaganda de rit sec 21, treji, cu chef de treaba. in ultimii 40 de ani de la caderea comunismului au facut totul corect, au fost acel David Popovici care a taiat apa in fata pentru a putea si altii sa avanseze.
Macar asa inspirational, daca noua tot nu ne place sa ne luam de mana cu ei, macar sa ne punem vagon. Oare degeaba prima vizita a lui Peter in afara tarii, nu este in vecini, ci la Varsovia!? :shock:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 25 Apr 2026, 07:43

Înţeleg diferenţa dintre promisiuni şi fapte dar asta nu m-a împiedicat să savurez momentul, să mi-l imaginez la o televiziune de la noi, una care-mi place ca sarea-n ochi, una unde redactor de ştiri e la fel o cucoană, nu spun unde, nici cine ... nici nu e nevoie ;)
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 06 Mai 2026, 10:09

Oamenii politici, mai mari sau mai mici, au uneori mâncărimi şi aleg să se scarpine. Intens.
Abordarea asta le provoacă iritaţii şi chiar sângerări. Pe Putin l-a mâncat în Ucraina, pe Trump îl mănâncă peste tot iar pe Grindeanu l-a mâncat în c*r.

Dacă cele două partide care au anunţat că nu se mai asociază cu PSD îşi vor respecta promisiunea, eu voi avea ocazia să admir PSD la guvernare cu Grindeanu prim-ministru continuând reformele de unde le-a lăsat Bolojan.
Realitatea economică şi financiară a ţării nu îi lasă alte optiuni. Nici rezerve nu mai au că le-a spart Ciolacu.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 09 Iun 2026, 21:11

Să facem o şobolănie!

Cu foarte mult timp în urmă, în vremea când abia intrasem în adolescenţă, a ajuns la noi şi când spun noi mă refer la câtiva colegi de şcoală şi trei-patru vecini de vârste apropiate, expresia de mai sus.
Nu mai ştiu cum şi de unde dar a venit fără definiţie şi fără instrucţiuni de utilizare.
Cu toate astea ne-a cucerit şi nici n-a fost greu. La vârsta aia adoptam cu multă uşurinţă şi entuziasm orice era nou, sau diferit, orice ar fi putut să ne dea o tentă de originalitate sau să ne facă să părem mai maturi decât eram.
Expresia aia pe care nu o înţelegeam avea pentru noi un iz de farsă, de conspiraţie cumva şi o foloseam de plăcere în orice context şi dacă era sau nu era cazul.
Ne distra să spunem "facem o şobolănie" dacă unul dintre noi intreba, ce facem? sau cum facem?
A trecut mult timp până sa o înţeleg, apoi am uitat de ea şi uitată a rămas până cănd Grindeanu Minte-puţină a iniţiat moţiunea şi a dărâmat guvernul cu ajutorul celor de la AUR.
Atât au ştiut, atât au facut. O şobolănie.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 14 Iun 2026, 12:25

O nouă şobolănie! ... şi ce lucrare! Lovitură sub centură.
Cine şi-ar fi imaginat? Eu sigur nu. Cum să cred aşa ceva când îl vedeam pe blajinul Ben cum apare el feciorelnic de după perdeaua Cotroceniului şi vine la pupitrul ăla de unde ne vorbeşte pe un ton nevinovat ca de miel?
Şi l-am votat...
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE