desi afara zapada masoara juma de metru si termometru arata -4 grade la unele famili am avut zbor
de ce oare?
e bine sau rau?
bogdannn scrie:posibil varroa in numar mare
la -4 grade banuiesc ca au zburat numai dus nu ?
valy55 scrie:lipsa apa pt puiet sau incarcare abdomen(nevoie zbor curatire)
ADITZU scrie:nevoie mare de zbor chiar daca ai avut pe 23.01.2012 , pentru ca si la mine am constatat acelasi lucru , si am deschis stupul , era un roi facut cam tarziu si a intrat cu 4 rame in iarna i-am pus pe 15 ianuarie o turta de miere era cam sus , si deoarece a fost frigul asta mare albina putina , consum mare a consumat toata turta si erau saracile cu abdomenul plin , plus ca dupa parerea mea au cam depus saracutele armele mai erau cam un pumn de albine majoritatea erau moarte cu capul in celule l-am pierdut , cu toate ca aveau abdomenul plin le-am mai pus astazi o turta , cu toate ca sigur stiu ca nu va scapa , mai este o tura de frig si sa speram ca poate nu se mai intampla nenorociri
luciancarasanu scrie:desi afara zapada masoara juma de metru si termometru arata -4 grade la unele famili am avut zbor
de ce oare?
e bine sau rau?
bogdannn scrie:ADITZU scrie:nevoie mare de zbor chiar daca ai avut pe 23.01.2012 , pentru ca si la mine am constatat acelasi lucru , si am deschis stupul , era un roi facut cam tarziu si a intrat cu 4 rame in iarna i-am pus pe 15 ianuarie o turta de miere era cam sus , si deoarece a fost frigul asta mare albina putina , consum mare a consumat toata turta si erau saracile cu abdomenul plin , plus ca dupa parerea mea au cam depus saracutele armele mai erau cam un pumn de albine majoritatea erau moarte cu capul in celule l-am pierdut , cu toate ca aveau abdomenul plin le-am mai pus astazi o turta , cu toate ca sigur stiu ca nu va scapa , mai este o tura de frig si sa speram ca poate nu se mai intampla nenorociri
albina nu moare de frig, moare ca o omoara stuparul, s-a tot scris pe toate forumurile sa nu mai umblati in stupi ca in butoiul cu varza si degeaba
zici ca pe 23.01 ai avut zbor de curatenie si ca acum are abdomenul plin, pai il are plin daca i-ai bagat porcarii, stupii din zona Buzau, Hargita, Covasna, etc au zboruri de curatenie si la 3-4-5 luni, acolo de ce nu se umple abdomenul ?
sper sa nu te superi pe mine dar asta-i realitatea
nae scrie:Sunt situatii cand ,iarna ,te bronzezi binisor pe gheata ... Probabil aveti fund fix sau AV cu subarul bagat +mancare.. /burta plina ,zapada curatata de pe capace ,un gram de soare si fetele afara ...
Am niste emotii ...
bogdannn scrie:ma bucur ca ai inteles unde ai gresit![]()
pentru anul viitor ideal este sa le asiguri din august, maxim septembrie, necesarul de hrana
luciancarasanu scrie:desi afara zapada masoara juma de metru si termometru arata -4 grade la unele famili am avut zbor
de ce oare?
e bine sau rau?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 29 vizitatori