Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde jonny_it » 07 Feb 2012, 21:58

x
Fişiere ataşate
2012-02-07 13.22.41.jpg
jonny_it

Mesajde jonny_it » 08 Feb 2012, 21:56

dogvet scrie:
jonny_it scrie:Lipsa de ocupatie... 21.01.2012

Zilele astea a trecut lejer de -20 de grade. Astazi -29 acasa; probabil pe vatra a fost sub -30.
Putin mai frig decat la polul nord :D

Sal Johny!1)Nu sint putin cam sus pt perioada respectiva albinele?2)Ce ai sub capacul ridicat pt ca nu reusesc sa-mi dau seama din foto.Am pus intrebarile respective pt ca stiu ca ai ME.O zi buna!

Salut!
Sunt cam sus pentru ca ramele sunt de ME si nu de datant, cuibul este putin mai turtit la capete si este putin inselatoare treaba in ce priveste existenta mierii :)
Totusi stiu ce am lasat in toamna si chiar daca sigur consumul este ceva mai mare nu o sa fie probleme.

Capacul este defapt podisorul care are sita pe toata suprafata. Pe sita am ziare si ceva paturi sau cate o jumatate de sac de iuta. Urdinisul larg deschis sa intre aerul si cam atat.
Dupa ce se incalzeste folosesc si folia, sunt in zona de munte si ajuta mult primavara la dezvoltare.
Fişiere ataşate
DSC00501.JPG
jonny_it

Mesajde jonny_it » 08 Feb 2012, 21:58

Am trecut la ambalat miere .. ce a mai ramas, multa lume racita si cererea este mare.
Fişiere ataşate
2012-02-08 18.39.05.jpg
jonny_it

Mesajde jonny_it » 08 Feb 2012, 21:58

Pregatesc si pentru albine o portie de miere cristalizata(deocamdata fluida, dar o sa stea putin si in frigider).
Fişiere ataşate
2012-02-08 19.03.02.jpg
2012-02-08 18.56.13.jpg
jonny_it

Mesajde jonny_it » 08 Feb 2012, 21:59

Rezulta niste "turte" de aproximativ 500 - 700 grame.

Pe la sfarsitul lunii o sa le pun. Am si apifonda dar o las pentru mai tarziu, nu pun zahar pana nu exista si un zbor de curatire; oricum mai am si miere ramasa din ramele scoase in toamna;
Fişiere ataşate
2012-02-08 19.06.55.jpg
jonny_it

Mesajde jonny_it » 09 Feb 2012, 19:34

dogvet scrie:In stupul albastru de mai sus cred ca ai o familie foarte puternica ,nu a fost nevoie de restringerea cuibului? Deloc?

Este o fotografie de acum 1 an sau 2 facuta prin ianuarie, o familie foarte puternica pe 10 rame ME. Nu prea am avut ce restrange .. am scos 1 rama(folosesc stupi cu 11 rame ME/corp) :D
jonny_it

Mesajde jonny_it » 09 Feb 2012, 19:39

Sa nu crezi cumva ca asa is toti :D
Am si familii pe 4 sau 5 intervale; cat timp ghemul este strans bine nu sunt probleme.
jonny_it

Mesajde gabi bee » 09 Feb 2012, 19:41

jonny_it scrie:
dogvet scrie:
jonny_it scrie:Lipsa de ocupatie... 21.01.2012

Dupa ce se incalzeste folosesc si folia, sunt in zona de munte si ajuta mult primavara la dezvoltare.

inseamna ca dupa ce se incalzeste nu mai este pericolul aparitiei condensului , de aceea o sa folosesti folia ? cam cand ar fi aceasta perioada ?
numai bine jonny ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde jonny_it » 09 Feb 2012, 21:20

gabi bee scrie:inseamna ca dupa ce se incalzeste nu mai este pericolul aparitiei condensului , de aceea o sa folosesti folia ? cam cand ar fi aceasta perioada ?
numai bine jonny ! :P

Daca as pune folia acum nu cred ca ar fi prea mult condens. Am scris si mai sus, indiferent cum este izolat stupul urdinisul sta deschis la maxim. Aerul curat nu face rau ;)
De obicei dupa 1 martie, adica dupa ce se face primul zbor de curatire.
jonny_it

Mesajde gabi bee » 09 Feb 2012, 22:02

eu luna trecuta am avut folie etansa , 30 % descoperire sita pe fund , urdinis deschis la maxim si a facut condens multicel !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde jonny_it » 09 Feb 2012, 22:17

gabi bee scrie:eu luna trecuta am avut folie etansa , 30 % descoperire sita pe fund , urdinis deschis la maxim si a facut condens multicel !

Conteaza mult si zona. Eu sunt in vf muntelui si nu prea este umiditate/ceata pentru ca sunt curenti de aer. Chiar si cu folie pe toata suprafata nu face condens, am testat. Dar nu prea am nici un interes sa am puien in ianuarie sau prima jumatate a lunii februarie. Pentru 3 albine creste consumul de miere si uzez albinele care sunt foarte necesare atunci cand incepe sa apara puietul in cantitati mari, adica in martie cand am si primul polen.
jonny_it

Mesajde kamy » 14 Feb 2012, 10:02

jonny_it scrie:
gabi bee scrie:eu luna trecuta am avut folie etansa , 30 % descoperire sita pe fund , urdinis deschis la maxim si a facut condens multicel !

Conteaza mult si zona. Eu sunt in vf muntelui si nu prea este umiditate/ceata pentru ca sunt curenti de aer. Chiar si cu folie pe toata suprafata nu face condens, am testat. Dar nu prea am nici un interes sa am puien in ianuarie sau prima jumatate a lunii februarie. Pentru 3 albine creste consumul de miere si uzez albinele care sunt foarte necesare atunci cand incepe sa apara puietul in cantitati mari, adica in martie cand am si primul polen.

m-ar interesa experienta dvs in ce priveste inseminarea,
kamy

Mesajde jonny_it » 14 Feb 2012, 15:39

kamy scrie:m-ar interesa experienta dvs in ce priveste inseminarea,

Sunt aici, astept intrebari. :)
jonny_it

Mesajde cuc » 14 Feb 2012, 16:13

foarte frumos. sunt nou pe forum si incepator in apicultura. vreau sa plec pe stupi verticali cu cat 1/1 , asa mi_a zis un stupar el asa merge si e multumit. scz pe 10 rame. o parere?
albina
cuc

Mesajde jonny_it » 14 Feb 2012, 16:38

cuc scrie:foarte frumos. sunt nou pe forum si incepator in apicultura. vreau sa plec pe stupi verticali cu cat 1/1 , asa mi_a zis un stupar el asa merge si e multumit. scz pe 10 rame. o parere?

Cat 1/1 .. sunt cativa apicultori care folosesc acest tip de stup cu rezultate bune din ce se vede. Am folosit si eu(cumparat acum cativa ani 2 familii) dar am renuntat pentru ca ramele erau prea grele iar corpurile erau dificil de ridicat. Probabil ar fi mai ok un cat 1/2 sau ME.
Eu totusi va recomand multietajatul :D
jonny_it

Mesajde jonny_it » 20 Feb 2012, 20:49

dogvet scrie:Salut johnny!Avind in vedere ca lucrezi Pe ME m-am gindit sa-ti cer un sfat si anume te intreb daca iti mai mentii valabil stilul tau de inmultire prin divizare,expus de tine pe forumul vechi. Deci ,a mers atunci cu cele 25 familii?Iti multumesc anticipat pt raspuns.

Salut,

Drept sa iti zic am cam modificat strategia putin in ce priveste matcile: prefer sa le cresc/imperechez inainte sa fac roii si in momentul cand le am pregatite incep divizarea.
Fac asta pentru ca daca as pune botci tin multe albine pe loc fara sa aduca nimic in stup timp de 2-3 saptamani sau chiar si mai mult daca nu accepta botca pusa de mine.
De aceea incepand cu 15 mai incep sa cresc matci(oricum cresc matci pt altii si uneori ramane surplus) si la inceputul lui iunie divizez cateva familii.
Matcile imperecheate sunt acceptate mult mai usor daca le tin 2-3 zile in colivie intre rame si daca este posibil la racoare(un beci este perfect). Am avut loturi de 20-30 de familii sau nuclee cu acceptare 100%(asta nu inseamna ca nu exista si pierderi).
Daca pe 10 iunie am matca imperecheata, 2-3 rame cu puiet si 2-3 rame cu miere si pastura(4-5 rame cu albina) familia respectiva ierneaza pe cel putin 5-6 intervale bine acoperite si are si rezerve pentru iarna.

Conteaza cum este si vremea: am avut nuclee in 2011 facute pe fix 1 rama ME plina cu albine si puiet si pana in toamna cand m-am gandit eu ca ar fi cazul sa pun matcile alea tinere in stupii de productie si sa mai scap de cateva babe din 2010 deja erau pe 3-4 rame pline cu albine si puiet.

Sfat: nu lasati matcile tinere in nuclee, faceti schimb cu stupii de productie daca vreti sa pastrati cateva matci la rezerva indiferent de varsta lor.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?