dogvet scrie:jonny_it scrie:Lipsa de ocupatie... 21.01.2012
Zilele astea a trecut lejer de -20 de grade. Astazi -29 acasa; probabil pe vatra a fost sub -30.
Putin mai frig decat la polul nord
Sal Johny!1)Nu sint putin cam sus pt perioada respectiva albinele?2)Ce ai sub capacul ridicat pt ca nu reusesc sa-mi dau seama din foto.Am pus intrebarile respective pt ca stiu ca ai ME.O zi buna!
dogvet scrie:In stupul albastru de mai sus cred ca ai o familie foarte puternica ,nu a fost nevoie de restringerea cuibului? Deloc?
jonny_it scrie:dogvet scrie:jonny_it scrie:Lipsa de ocupatie... 21.01.2012
Dupa ce se incalzeste folosesc si folia, sunt in zona de munte si ajuta mult primavara la dezvoltare.
gabi bee scrie:inseamna ca dupa ce se incalzeste nu mai este pericolul aparitiei condensului , de aceea o sa folosesti folia ? cam cand ar fi aceasta perioada ?
numai bine jonny !
gabi bee scrie:eu luna trecuta am avut folie etansa , 30 % descoperire sita pe fund , urdinis deschis la maxim si a facut condens multicel !
jonny_it scrie:gabi bee scrie:eu luna trecuta am avut folie etansa , 30 % descoperire sita pe fund , urdinis deschis la maxim si a facut condens multicel !
Conteaza mult si zona. Eu sunt in vf muntelui si nu prea este umiditate/ceata pentru ca sunt curenti de aer. Chiar si cu folie pe toata suprafata nu face condens, am testat. Dar nu prea am nici un interes sa am puien in ianuarie sau prima jumatate a lunii februarie. Pentru 3 albine creste consumul de miere si uzez albinele care sunt foarte necesare atunci cand incepe sa apara puietul in cantitati mari, adica in martie cand am si primul polen.
kamy scrie:m-ar interesa experienta dvs in ce priveste inseminarea,
cuc scrie:foarte frumos. sunt nou pe forum si incepator in apicultura. vreau sa plec pe stupi verticali cu cat 1/1 , asa mi_a zis un stupar el asa merge si e multumit. scz pe 10 rame. o parere?
dogvet scrie:Salut johnny!Avind in vedere ca lucrezi Pe ME m-am gindit sa-ti cer un sfat si anume te intreb daca iti mai mentii valabil stilul tau de inmultire prin divizare,expus de tine pe forumul vechi. Deci ,a mers atunci cu cele 25 familii?Iti multumesc anticipat pt raspuns.