peterneamt scrie:Cu temperaturile numai Dumnezeu stie cum va fi, noi putem doar presupune. In legatura cu stimulatul trebuie sa iei in calcul deaca le duci la rapita sau nu. Daca le duci la rapita, poti incepe stimularea incepind din 15 Februarie, dar numai dupa un zbor de curatire . Pentru a nu le uza prematur cu prelucrarea stimulentului dar in special cu cresterea de puiet, hrana stimulenta ar trebui sa contina si proteine +vitamine + minerale. Siropul il poti administra numai dupa ce albinele incep sa aduca polen si numai deasupra cuibului ( la punga sau la borcan ) nu dupa diafragma in hranitoarele clasice.
Daca nu ai rapita in zona stimularea ar trebui sa o incepi cu data de 1 Martie. O data inceputa administrarea de hrana stimulenta ea trebuie continuata pina ce temperatura se stabilizeaza la peste 18 grade C si albinele isi pot asigura din cules necesarul de hrana, altfel exista riscul sa ramina fara si rezultatele sa fie tocmai pe dos decit ne-am propus, pentru ca stimulatul va duce la intensificarea cresterii de puiet dar si consumul va creste proportional cu ponta ( nu Victor ).
badguy_goodguy scrie:Un prieten a desfacut albinele, si a strans pe unele de burta...mi-a zis ca erau atata de "incarcate" incat au pocnit.
Oricum dupa asemenea frig...cateva zile de caldura si vor incepe sa creasca la puiet
akmm scrie:badguy_goodguy scrie:Un prieten a desfacut albinele, si a strans pe unele de burta...mi-a zis ca erau atata de "incarcate" incat au pocnit.
Oricum dupa asemenea frig...cateva zile de caldura si vor incepe sa creasca la puiet
Interesant.Ce insemneaza o stimulare cu hrana proteica acum cand intestinele dau sa pocneasca, iar vremea nu da semne ca ar face vre-o fereastra de zbor?
vicpo scrie:akmm scrie:badguy_goodguy scrie:Un prieten a desfacut albinele, si a strans pe unele de burta...mi-a zis ca erau atata de "incarcate" incat au pocnit.
Interesant.Ce insemneaza o stimulare cu hrana proteica acum cand intestinele dau sa pocneasca, iar vremea nu da semne ca ar face vre-o fereastra de zbor?
d-le akmm la dv albinele au intestinele gata sa pocneasca?saptamina trecuta discutam cu un stupar vecin despre turta proteica pe care am dat-o la unele familii discutie in contradictoriu binenteles ,iarna grea lipsa zbor curatire etc , ieri a venit pe la mine ,am luat capacul unui stup hranit astfel si am privit prin folie ,totul in regula la care colegul zice ;da dar mortalitatea?,cu riscurile de rigoare am ridicat stupul deasupra ca sa poata vedea sita ,din spusele lui nu sint 50 de albine moarte.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 68 vizitatori