Mai, la tei am scos beton, pb e ca nu trebuia sa scot ca veni seceta si eu nu am stiout cat o sa tina...sa o punem pe seama faptului ca nu am aplicat treaba bine pana la capat, daca citesti cartea o sa intelegi de ce. Tu daca nu stii sa mergi pe bicicleta nu te poticnesti cand te sui prima data?...e asa si eu.
Nu stiam ca suntem de aceeasi varsta, scuze...am crezut ca ai mai multi ani, vorbesti ca un meserias de minim 50 de ani.

Mai ai dreptate cu niste lucruri...dar ai citit ce-am scris despre plusul de azi care poate fi minusul de maine, si decat sa scoti de la tei incolo, mai bine scoti primavara??
Asta este o adaptare la conditiile de mediu, se lasa cu seceta din iulie august..Fii atent la amanunte si nu te repezi. Nu ti-am dat dreptate, sustin in continuare ca ideea de a lucra cu familii mari este cea mai eficienta..pb e de stapanirea metodei..e mult de discutat, mai bine citeste, analizeaza si trage-ti singur concluziile.
Sau, continua sa lucrezi la fel.. nu incerc sa conving!
Ai intrebat cine face cercetare azi? simplu...Teinegru, Bunka si altii! Restul exploateaza dupa metoda clasica fara sa caute nimic nou, si ne iau pe noi la rost ca de ce experimentam!

Experimentul asta
viewtopic.php?f=15&t=939&start=32 este extraordinar de valoros pt mine, am dat pe tava destul de multe din el, si nu e gata, mai sunt cateva chestii care trebuie reglate...ceea ce a dus la ceva pierderi, dar per ansamblu acest sistem este unul foarte bun.
Ce ma bate gandul sa fac pe Layens este exact aceesi chestie numai ca are niste plusuri mari la iernare, si in exploatare fata de sistemul asta turn cu colonii la baza si la varf...am zis experimentul asta nu este complet...odata pusa la punct metoda si stapanita, e net superioara exploatarii traditionale.
La tei am avut si stupi care au dat 30 de kg de miere in doar o saptamana..restul a fost ploaie.
Eu zic atat...rabdare si tutun!
Daca iese cu Layensul, o sa fie ceva...super, mai eu nu plec de pe forum decat daca ma dau astia afara asa ca timpul va arata ca metoda mea , adica a lui Malaiu, pardon...functioneaza, eu doar o sa o adaptez pe Layens ca se muleaza manusa!
Sper sa ma tii sub observatie, o sa ai ce vedea, crede-ma!!!